Новини

Piezomed – максимална прецизност за хирургични приложения

При хирургичните процеси, оптималната човешка и механична прецизност е от първостепенно значение. Има голямо търсене на надеждни решения, предлагащи подкрепа на хирурзите дори в най-трудните задачи. Минимално инвазивните процедури, включващи ниско ниво на болка за пациента и кратък период на възстановяване са фокусът на продуктовото развитие в областта на оралната лицево-челюстна хирургия. Фамилно-управляваната компания W&H, базирана близо до Залцбург, Австрия, проучва пиезотехнологията в продължение на много години, въпреки, че тя е сравнително нова област на изследване, погледнато от контекста на 125-годишната история на компанията.

Piezomed - новата сила в костната хирургия
Апарат за пиезохирургия Piezomed

Последният пример за успешно развита серия на W&H в областта на оралната хирургия е новият апарат за пиезохирургия Piezomed. Въз основа на най-новата пиезотехнология, апаратът използва високочестотни микровибрации.

За да обхване оптимално широкия спектър от задачи, изпълнявани от хирурзите, Piezomed е оборудван с модерни, технологични функции и гама от 24 различни работни накрайника. С резците на трионите за кост, специално разработени от W&H, потребителите се възползват от изключителна производителност при рязане. Например, костните блокове могат да бъдат събирани с минимална загуба на кост, допълвайки минимално инвазивния процес.

Първи в света!

Друг технологичен акцент е патентованата система за автоматично разпознаване на накрайника, която избира точния диапазон на оборотите, когато накрайникът е поставен. Рискът от пренатоварване на накрайника е значително намален. Това означава, че потребителят може изцяло да се концентрира върху пациента и хирургичната процедура.

Максималната прецизност при хирургични приложения и атравматичното лечение на пациентите са само част от предимствата от новата пиезотехнология. Piezomed дава възможност W&H да отговори на различните изисквания на потребителите и пациентите, както и да допринесе за минимално инвазивно лечение.

Благодарение на близкото сътрудничество с международно признати потребители, W&H, компания с дълга традиция, е в състояние да усъвършенства съществуващата технология до степен, в която Piezomed е значително по-прецизен от всички предходни модели на пазара.

Ултразвукова технология

по-малко болка,
по-бързо лечение!

Д-р Марио Кирсте (D)
Д-р Марио Кирсте (D)

“Нежна” хирургия

промяна в парадигмата
в денталната хирургия

Д-р Пелеканос
Д-р Ставрос Пелеканос
Университет на Атина, Гърция

Индикации

клинични случаи

Д-р Ротамел
Д-р Даниел Ротамел
Шеф консултант в клиника за лицево-челюстна хирургия (D)

коментара