Новини

Добре оборудвани за бъдещето

W&H е основана през 1890 г. и е първият европейски производител, който поставя иновативни акценти в своите механично задвижвани прави и обратни наконечници. Днес, австрийският производител – базиран в Бюрмоос близо до Залцбург (Австрия) – може да се похвали с богата продуктова гама с множество патентовани системи в областта на оралната хирургия, възстановителната дентална медицина, ендодонтията, оралната хирургия, пародонтологията и имплантологията, както и в областта на хигиената.

Интервю по повод 125-годишнината на компанията

Мариан Стайнбек (EDI Journal) разговаря с предприемача и управляващ директор Дипл. Инж. Питър Малата, с чието семейно име W&H е неразделна от 1958 г.

Питър Малата
W&H Управляващ директор
Дипл. Инж. Питър Малата

Откъде получавате тласък за Вашите иновации?

Малата: Най-важният тласък е разбира се крайният потребител. Близкото сътрудничество с експертни сътрудници е на първо място. Идентифицирането на нуждите на потребителя своевременно, в комбинация с нашия десетилетен опит и резултатите от последните научни изследвания ни позволяват да предлагаме иновативни решения. Красноречив пример е нашият нов апарат Piezomed. Пиезотехнологията е нещо, върху което работим от много време. Чрез тясно сътрудничество с международно признати потребители, ние успяхме да усъвършенстваме съществуващата технология до степен, в която нашият апарат буквално превъзхожда предходните модели на пазара по отношение на прецизността. Работейки не на последно място и с идеите на нашите крайни потребители, нашата амбиция е да улесним ежедневната работа в денталните клиники и кабинети и да подкрепим екипите дори в трудни ситуации на лечение.

Освен Вашите прави и обратни наконечници и услуги, свързани с хигиената, Вашите хирургични юнити Implantmed, Elcomed и Piezomed вероятно представляват особен интерес за нашите читатели. Къде виждате предимствата от това, което предлагате?

Малата: Важна е високата надеждност на нашите продукти. Хирургичните процеси изискват голяма прецизност – в човека и в машината. Ние превръщаме исканията на клиентите в спецификации заедно с потребителите, и тези спецификации могат да бъдат приложени директно, благодарение на близката интеграция на нашите звена по развитие и производство в Бюрмоос. По този начин, ние можем бързо да предложим потребителски-ориентирани продукти на пазара.

Фирми се сливат, в национален и световен мащаб, ставайки все по-големи – какви шансове смятате, че имате Вие като фамилно-управлявана компания?

Малата: Действайки в световен мащаб и в същото време, оставайки фамилно-управляван бизнес не е противоречие за нас. В настоящия момент, W&H има над 1,000 служители по целия свят, и в допълнение на това, ние разработихме партньорска мрежа в продължение на много години, която обхваща целото кълбо. Като фамилно-притежавана собственост, за нас е по-лесно да поддържаме устойчиви и взаимнодопълващи се отношения. Тези ценности са силно търсени днес – именно, защото нараства анонимността и глобализацията.

Лекарите по дентална медицина, особено тези, които работят в полукритична и критична среда са отчаяни от разпространението на здравните правила по хигиена. Вие, разбира се, може да нямате нищо против или имате?

Малата: Отново, нашата цел е да улесним ежедневието на лекарите по дентална медицина. Ние виждаме себе си като надежден партньор, който може да предложи оптимални решения. Нашите продукти за хигиена като стерилизатори Lisa или апаратът за почистване и поддръжка Assistina имат за цел да помогнат на потребителя във внедряването на най-новите концепции по хигиена и да отговорят на всички изисквания. Каквито и да са предизвикателствата – с нас, лекарите по дентална медицина ще бъдат подготвени.

Благодаря Ви г-н Малата, за Вашето време и за това интервю.


Източник: EDI Journal 03/2015

коментара