Новини

Специалисти по орална хирургия бяха посрещнати от W&H

Дни на Кост & Тъкан в Залцбург
Професор на конференцията Унив. Проф. Д-р. Мартин Лоренцони (Университет на Грац, Австрия)

Дни на Кост & Тъкан в Залцбург:

Фокусът на първия по рода си специализиран конгрес със съвместен домакин W&H Dentalwerk Bürmoos GmbH и Botiss biomaterials GmbH на 4-5 декември 2015 г. беше експертното обучение. С успешна комбинация от модерни технологии и техники, допълнена от редица гост-лектори от най-висок калибър, дните на Кост & Тъкан предложиха поглед върху най-новите концепции за лечение в оралната хирургия.

Кой е най-добрият начин за справяне със загуба на зъб? Това е въпрос, който засяга не само възрастните хора в днешно време; все повече млади хора също са засегнати от този феномен. Съществуват различни причини за това: пародонтално заболяване, спортни травми, неадекватно почистване на зъбите и стрес са само част от тях.

Следователно, възможностите за всеобхватна костна аугментация са един от фокусите на събитието, чийто домакин е централата на W&H. Повече от 100 участници се възмолзваха от възможността да се обучат в практическите уъркшопи и от презентациите, представени на сцената от известни международни хирурзи от целия немско-говорящ свят.

W&H и Botiss biomaterials, експерт в областта на възстановяването на дентална кост и тъкан, събраха заедно хирурзи експерти от Германия, Австрия и Швейцария под мотото “Аугментация 2015 – Иновативни концепции, Решения и Продукти”. Дните на кост & тъкан се организират от Botiss biomaterials от много години и постигат международно признание като жизненоважна платформа в областта на възстановяването на дентална кост и тъкан. В допълнение към челюстната аугментация, фокусите на първия специализиран конгрес, проведен със съвместното домакинство на W&H в Бюрмоос, Австрия, бяха регенерацията на твърда и мека тъкан, като например кост и гингива и, преди всичко, най-новите техники за имплантиране. Специално внимание беше обърнато и на минимално инвазивното лечение на пациенти, тоест на лечението, което запазва най-много тъкан и включва възможно най-малко болка за пациента.

Повече от 100 участници използваха събитието, за да научат повече за най-новите тенденции и техники в областта на оралната хирургия и имплантология.
Повече от 100 участници използваха събитието, за да научат повече за най-новите тенденции и техники в областта на оралната хирургия и имплантология.

Обучение от известни лектори

Ден първи от събитието беше посветен на теоретичните и практическите уъркшопи. Те осигуриха на участниците в конгреса вътрешен поглед върху тествани и изпитани техники от известни хирурзи. Освен това, практическите занимания им дадоха шанс да научат повече за предимствата и ползите от най-новите биоматериали за костна аугментация на Botiss biomaterials и иновативната гама от продукти на W&H. Нещо повече, живите демонстрации дадоха много възможности на посетителите да тестват сами хирургичните инструменти и апарати.

Презентациите на сцената бяха фокусът на втория ден от събитието. В допълнение към най-новите открития в областта на пародонтологията и имплантологията, говорителите поставиха за обсъждане и настоящите концепции за хирургично лечение. “Дните на кост & тъкан са идеална платформа за представяне на биоматериали за регенерация на тъкан, текущи техники и най-новите технологии в областта на денталната хирургия. Целта е да се извърши минимално инвазивна операция за пациента и да се промотира по-бързото оздравяване. С нашите високотехнологични хирургични продукти, ние имаме оптималното решение за текущите изисквания на пазара”, споделя Роланд Грубер, Ръководител на отдел продажби на W&H Германия.

Напътствия за ежедневната клинична практика
Напътствия за ежедневната клинична практика
Избрани уъркшопи
Избрани уъркшопи

По-голям комфорт за пациента, благодарение на новите концепции и технологии

Ясно е, че настоящата тенденция е към минимално инвазивните операции и намалената болка за пациентите. W&H успя да създаде информираност на световния пазар в областта на пиезо хирургията. Компанията наистина грабна вниманието на всички от международния дентален пазар с най-новата си иновация “Piezomed”, хирургичен апарат, който задминава неговите конкуренти по отношение на своята точност и надеждност. Под специализираното наблюдение на хирурзи от най-висок калибър от целия немско-говорящ свят и с помощта на експерти от Botiss biomaterials и W&H, участниците в специализирания конгрес имаха възможност да изпробват нови концепции и техники, както и сами да работят с новия Piezomed по време на практическите занимания и да ги разберат във всичките им аспекти.

Благодарение на интерактивния характер на събитието, дните на кост & тъкан предложиха експертно познание в областта на денталната хирургия и ценни напътствия за ежедневната клинична практика. Вечерното събитие в стилната обстановка на ресторант Stiftskeller St. Peter даде възможност на гостите да продължат техните дискусии с повече детайли и да споделят техния опит. “Успешната концепция на събитието на Botiss biomaterials, дни на кост & тъкан, ни позволи да съберем известни хирурзи от целия немско-говорящ свят в нашата централа в Бюрмоос. Специализираният конгрес става все по-важен за успешната продажба и разпространение на нашите продукти. В допълнение към нашите професионални бизнес структури и иновативни продукти, международните мрежи са решаващи за нашия корпоративен успех”, споделя Управляващия директор на W&H Дипл. Инж. Питър Малата.

коментара