Новини

Стерилизация за рекордно кратко време

Оптимизация на работния процес

Времето е пари – това е истина, която денталните практики установяват все по-често. Как можете да постигнете идеалния баланс между бърза работа, ефективност и интензивна грижа за пациентите? Без модерна технология и съвременна система за управление на работния процес, това на практика е невъзможно.

Дигитализацията и автоматизацията помагат за оптимизиране на лечението, управлението на пациенти и хигиенните процеси в практиката. Вече не е необходимо различните стъпки да се изпълняват или документират на ръка. Лекарят по дентална медицина и неговият екип могат да отделят повече време за грижа към техните пациенти.

Източник: ZWP 11 / 2015
Автори: Jenny Hoffmann, Oemus Media AG

Увеличаването на административните разходи и по-строгите директиви относно хигиена водят до значителни предизвикателства пред модерните денталните практики, както по отношение на работата, която трябва да се извърши, така и относно времето, необходимо за изпълнение на различните етапи. Трябва да се отдели допълнително време за справяне с административните задачи и документация на момента или след работа. Това време не може да се използва за лечение на пациенти. Така или иначе, нито пациентът, нито персоналът на практиката са доволни от това решение. Ето защо си струва да се внедрят структурни и технически мерки така, че да има повече време за действително лечение на пациенти.

Основи на дигитализацията

Успоредно с иновативните технологии като панорамната рентгенография и дигиталното заснемане, мрежата "зад кулисите" е тази, която истински облагодетелства денталната практика в ежедневната работа. Обикновено, не всяко приложение е толкова практично или необходимо за всички практики, но съществуват основни процеси по дигитализация, които са задължителни за всеки развиващ се екип. Например, виртуалните досиета на пациентите. Дори най-големите почитатели на химикала и хартията скоро ще оценят предимствата на компютърната връзка, съхранението и архивирането.

Друга подходяща област на приложение е обработването на инструменти, където дигитално свързаните апарати не само предлагат ефективност, но намаляват потенциалните източници на грешки и гарантират абсолютна проследимост. W&H предлага един чудесен пример за оптимално внедряване на дигитализацията в хигиенния процес. Този дентален производител от Бюрмоос, Австрия от 125 години създава инструменти, наконечници и апарати, съобразени с изискванията на лекарите по дентална медицина и медицинските специалисти. Със своята широка гама от апарати за хигиена, включваща най-новия иновативен продукт - стерилизатор Lisa, W&H позволява на денталните практики да направят сериозна крачка напред.

Интелигентно почистване

Предимствата на автоматизираните техники са очевидни още на първия етап от процеса на обработка на инструменти: тъй като съвременните турбини, прави и обратни наконечници са много сложни и съдържат дребни компоненти, ръчното почистване отнема много време на персонала и включва скъпи консумативи. В същото време, резултатите от почистването разбира се се различават при всяка манипулация. В отговор на това, апаратът за почистване и смазване Assistina 3x3 на W&H Ви позволява да постигнете еднакво, надеждно и ефективно почистване и поддръжка.

Всичко, което е необходимо е да натиснете един бутон, за да стартирате цялостния процес. Апаратът автоматично разпознава броя на заредените инструменти и регулира функциите си по съответния начин, за да осигури оптимални настройки на количеството разтвор и време. Веднъж след като всички вътрешни канали на спрея и лагерите са почистени с Активен разтвор на W&H и продухани с компресиран въздух, инструментите са третирани външно с почистващ разтвор. Последната стъпка е смазването на лагерите. Апаратът изпълнява целия процес за 6 минути при 3 заредени инструмента.

По-бърза стерилизация от преди

Инструментите се прехвърлят в стерилизатора, опаковани или неопаковани, в зависимост от спецификацията на класа на инструмента. Новата Lisa се характеризира с ускорен тип-B цикъл на стерилизация. Времето за сушене зависи респективно от зареждането. По-малко инструменти в тарелката, по-малко време за стерилизация и сушене. Инструментите са защитени, тъй като са изложени на топлина за по-малко време. Освен това, W&H разработи еко бърз цикъл за неопаковани инструменти, което позволява цялостна стерилизация за 13 минути. Това означава, че Assistina 3x3 и Lisa обработват инструментите за рекордно кратко време и те излизат готови за работа общо след 19 минути. Персоналът веднага може да се върне към другите си професионални задължения.

Обработва и стерилизира инструменти за 19 минути
Обработва и стерилизира инструменти за 19 минути.
Надеждна система за проследяване с функция за дистанционно наблюдение
Надеждна система за проследяване с функция за дистанционно наблюдение.

Лесна навигация и проследимост

Оптимизацията на цикъла в новия автоклав Lisa не е единственият аспект, който предлага на денталните практики значително спестяване на време; иновативният цветен сензорен екран е снабден с ясни интуитивни икони и бутон "Помощ", които допринасят за бързата навигация. Изборът на програма, документирането на партида и удостоверяването на стерилизационен цикъл са въпрос на натискане на няколко бутона, а за персонала са нужни минимални инструкции за работа с апарата. С автоматичната опция за документиране, Lisa покрива още една стъпка, която отнема значително време, когато се извършва ръчно. Стерилизаторът автоматично съхранява хигиенните данни на USB памет, без нужда от компютър или софтуер.

WiFi връзка за допълнителна полза за потребителя

W&H добави WiFi връзка, която е следващото доказателство, че апаратът е перфектно оборудван за работа. Използвайки патентованото мобилно приложение Lisa mobile app, стерилизационните процеси могат удобно да бъдат наблюдавани и съхранявани на таблет или смартфон в реално време. Благодарение на цялостната, интелигентна система за проследяване с широка гама от опции, денталните практики могат свободно да организират документацията на хигиенните процеси спрямо тяхните изисквания.

Заедно, Assistina 3x3 и Lisa обединяват автоматични процеси и дигитални интерфейси, които създават ефективна и лесна за управление система за надеждна обработка на инструменти.

Обобщение

Бъдещето на денталните практики е в автоматизацията и дигитализацията. Компютърно-управляваните процеси улесняват ежедневните задачи, предлагайки едновременно надеждност и ефективност. Апарати като Lisa и Assistina 3x3 създават балансиран работен процес по хигиена и спестяват разходи за ресурси. Усвояването на тези възможности позволява на лекаря по дентална медицина и денталните екипи да спестят ценно време, което могат да посветят на техните пациенти. Това оказва положителен ефект едновременно върху удовлетвореността на пациентите и мотивацията на служителите.

коментара