Новини

Пиезохирургия и имплантология – практически курс в Македония

Операциите бяха извършени от д-р Венци Карапеев и можеха да се проследят на голям телевизор.

На 9 и 10 април 2016 г. Oral Estetik Trejd Dooel, партньор и представител на W&H, и регионалният мениджър Роланд Вихман организираха първия теоритико-практически курс на тема пиезохирургия и имплантология в Скопие (Македония). Практическата част беше във фокуса на двудневния курс. Под специалното ръководство на Д-р Бранимир Кирилов (България) и Д-р Венци Карапеев (Македония), участниците имаха възможност да открият ползите от пиезохирургията и хирургичните апарати на W&H. Практическата част също така даде възможност на участниците сами да изпробват хирургичните инструменти и апарати на W&H.

хирургично приложение
видео прожекция

Черпейки опит от известни специалисти

Първият ден от събитието беше посветен на теоритичната и практическата част. Д-р Бранимир Кирилов, специалист по орална и лицево-челюстна хирургия, запозна участниците в детайли с анатомията на синуса. Той обясни техниките при синус лифт и отбеляза големите предимства на пиезо хирургията в областта, в сравнение с класическия подход и сподели неговия опит. Във втората половина на първия ден участниците имаха възможност самостоятелно да направят синус лифт и взимане на костна присадка с помощта на W&H Piezomed и неговите иновативни накрайници.

Лекарите по дентална медицина имаха възможността да се запознаят с преимуществата на пиезохирургията, а именно минимално инвазивни, бързи и прецизни манипулации. Благодарение на това, пациентите не само печелят от следоперативния комфорт, но също така и от един по-добър и по-бърз лечебен процес. Друг фокус на практическата част беше имедиатното имплантиране. Използвайки GBR процедура (ръководейки се от костната регенерация) и W&H Implantmed, както и W&H обратни хирургични наконечници, участниците биха могли да поставят импланти по ефективен и лесен начин.

Специални акценти в програмата бяха две операции на живо, направени от Д-р Венци Карапеев в личния му дентален кабинет Karadent Dental Center на втория ден. На телевизионен екран участниците имаха възможност да следват процедурите за синус лифт чрез пиезохирургия и имедиатно имплантиране на двама пациента. Събитието предложи експертни познания в областта на денталната хирургия и изключително полезно въвеждане във всекидневната клинична практика. Благодарение на интерактивния характер на събитието, лекарите по дентална медицина от Македония имаха възможност да обогатят знанията си. С подкрепата на Oral Estetik Trejd Dooel и регионалния мениджър на W&H Роланд Вихман, събитието се осъществи успешно за пръв път в Югоизточна европейска страна.

ръководителите на курса
практическа част
практическа част
лекция

коментара