Новини

Нов комплект накрайници за ултразвукова ендодонтия

Австрийската дентална компания W&H разшири своята серия инструменти за ортоградна ендодонтия. С три нови накрайника, комплектът съдържа компактен асортимент за употреба с W&H пиезо скалери Tigon, Tigon+ и Pyon 2. С новия комплект W&H предлага цялостна и практична съвременна ултразвукова система за ендодонтия.

Пиезо системи за ортоградни индикации

Комплект накрайници за ортоградна ендодонтия
Комплект накрайници за ортоградна ендодонтия


С шестте накрайника за ортоградна ендодонтия W&H предлага на лекарите по дентална медицина практичен избор за ендодонтско лечение.

Новите накрайници са предназначени за препарация на пода на пулпната камера (4E), за разхлабване на канални щифтове (5E) и за отстраняване на запълващ материал (6E). Накрайник 1E за ултразвуково активиране на ириганта вече може да се изкриви преди употреба, за да приляга по формата на канала. Това му позволява да навлезе по-апикално в сравнение с твърдите инструменти.

В заключение, W&H пиезо скалерите са изключително приспособими и могат прецизно да бъдат настроени с три режима на работа (Tigon+). Двата модела Tigon имат LED пръстен с 5 излъчващи светлина диода за оптимално осветяване на обработваната зона.

Пиезо накрайникът за ортоградна ендодонтия 4Е за Tigon/Tigon+/Pyon 2 (W&H) може да бъде използван за прохождане на всички коренови канали с вторично и третично образуване на дентин. (Снимка: Д-р Нурай Аштиани, Бремен)

за прохождане на всички коренови канали
4E: за прохождане на всички коренови канали

коментара