Новини

W&H на конгреса на EAO в Париж

Най-новите изследвания и текущите технологични тенденции в имплантологията бяха основният фокус на годишния конгрес на Европейската Асоциация за Остеоинтеграция (EAO), състоял се от 29 септември до 01 октомври 2016 г. Повече от 3,000 посетители се събраха в Палатата на Конгреса на Париж, за да научат от първа ръка най-актуалните новини за продуктите и да вземат участие в интерактивните научни сесии и дискусии.

Нови функции за оптимален комфорт на потребителя и пациента

Новият хирургичен апарат Implantmed е показател в имплантологията

С представянето на новия Implantmed, осигуряващ поддържащи функции за хирургичния екип, W&H въздейства на участниците в конгреса. Пуснат на пазара в началото на септември 2016 г., новият хирургичен апарат Implantmed привлече вниманието на специализираното научно общество.

Благодарение на сътрудничеството с шведската медицинска технологична компания Osstell, новият Implantmed предлага опцията за интегрирана система за оценка на стабилността на импланта и степента на остеоинтеграция. Това позволява на потребителите да се възползват от цялостно решение за оптимизиране на плана за лечение.

Провеждащ се за 25-и път, конгресът на EAO осигури платформа за международен обмен на опит между експертите в областта на имплантологичната дентална медицина. Най-новият продукт, 4-тото поколение Implantmed на W&H заслужи специално внимание с характеристики като безопасност, лекота на работа и гъвкавост. С целенасочени продуктови презентации, експертни дискусии, лекции и интерактивни сесии, W&H заедно с Osstell показаха предимствата на новия хирургичен юнит.

функциите на новия Implantmed
Продуктовият мениджър на W&H Дипл. Инж. Стефан Унтеркирхер обяснява функциите на новия Implantmed
предимствата на опционалния W&H Osstell ISQ модул
Продуктовият мениджър на W&H Андреас Лете демонстрира предимствата на опционалния W&H Osstell ISQ модул.

Implantmed с нови персонализирани характеристики

На щанда на W&H, продуктовите мениджъри Стефан Унтеркирхер и Андреас Лете, както и екипът на W&H Франция дадоха подробна информация за най-новите функции на Implantmed и неговите персонализирани характеристики. Особено внимание бе обърнато на интегрирането на W&H Osstell ISQ модул в новия Implantmed. Благодарение на сътрудничеството с Osstell, W&H за първи път предлага на лекарите опцията за продължително наблюдение на степента на остеоинтеграция. По този начин, те имат възможност да следят по-добре процеса на оздравяване и да оптимизират времето за лечение. Тази система позволява по-голяма грижа за високорисковите пациенти. Под експертно ръководство, заинтересуваните лекари се възползваха да получат впечатления от първа ръка относно предимствата на тази нова функционалност.

Освен това, високотехнологичният цветен сензорен екран със стъклена повърхност и лесните за разбиране принципи за работа в потребителския интерфейс могат да бъдат тествани на момента. Друг акцент беше безжичният педал за управление, който предлага по-голяма гъвкавост в хирургичната среда. “W&H е първият производител в света, който предлага безжичен контрол на няколко хириргични апарати с един педал за управление. Това позволява потребителите лесно да превключват между различните апарати като нашите Implantmed и пиезохирургичен апарат Piezomed по време на едно лечение,” казва Стефан Унтеркирхер. В допълнение към новия къс мотор на Implantmed, W&H предлага перфектен баланс с правите и обратни хирургични наконечници. Хирургът разполага с широка гама от опции за различни задачи, например препарация на имплантно ложе, поставяне на имплант, остеотомия и други. С демонстрации на живо, екипът на W&H предложи на посетителите подробна информация за правилното клинично приложение на инструментите на W&H.

Управляващият директор на W&H Питър Малата (вляво) и CEO на Osstell Йонас Ехингер
Управляващият директор на W&H Питър Малата (вляво) и CEO на Osstell Йонас Ехингер представиха новото цялостно решение.
Йонас Ехингер, CEO на Osstell, Кристоф Бертон, Генерален мениджър на W&H Франция.
Йонас Ехингер, CEO на Osstell (вдясно), в експертен разговор с Кристоф Бертон, Генерален мениджър на W&H Франция.

Научен симпозиум на Osstell

Усъвършенстваните техники в имплантологичното лечение бяха представени от партньора Osstell на Научния симпозиум на Osstell, който се състоя на 29 септември 2016 г. Заедно с EAO 2016, симпозиумът представи на повече от 250 регистрирани лекари информация относно неинвазивното наблюдение на остеоинтеграцията и стабилността на импланта от международно признати имплантолози. Новият Implantmed беше част от представянето на случая на д-р Йорг Нюгебауер, който предостави ексклузивни данни за безопасно имплантологично лечение. По време на интерактивния уъркшоп, той подчерта важността на времето за лечение и предвидимия резултат за лекарите и пациентите.

Най-добрата функционалност и максималната ефективност по време на лечение са фокусът на новия Implantmed. Благодарение на сътрудничеството с Osstell, новият хирургичен апарат предлага отличителни предимства в сферата на измерването на стабилността на импланта. Невероятният интерес на посетителите на конгреса на EAO беше ясно доказателство за големите предимства, с които новото цялостно решение допринася в областта на съвременната имплантология.

Научен симпозиум
Д-р Йорг Нюгебауер даде информация за работния процес при поставянето на импланти и методи за лечение при усложнения.
въпроси относно имплантологичното лечение
Често задавани въпроси относно имплантологичното лечение.


Снимки: Клод Льопер, Париж

коментара