Новини

W&H получи Бизнес наградата на Залцбург

Изключителните разработки на медицинската технологична компания W&H Dentalwerk Bürmoos GmbH бяха фокусът при раздаването на тазгодишната Бизнес награда на Залцбург на 27 април 2017 г. в WIFI Залцбург.

Бизнес награда на Залцбург
Маг. Кристоф Полвебер, (Генерален директор на Спестовната каса на Залцбург), Инж. Питър Малата (Управляващ собственик на W&H), Инж. Микаел Ротенвандер (W&H инженер развитие), Д-р Вилхелм Брюгер (Екип по изследване и развитие) и Инж. Томас Иран (W&H инженер развитие)

Първо място в категорията “Иновация”

W&H впечатли журито в категорията "Иновация" със световното представяне на новото уникално управление и технология на осветяване за дентални турбини. Патентованата система открива изцяло нови хоризонти за лекарите по дентална медицина, които се интересуват от минимално инвазивно, прецизно и атравматично дентално лечение. Новата технология на W&H е голям скок напред в модерната дентална медицина и затова е отличена с първа награда от висококвалифицирания състав от съдии.

За пореден път, модерните проекти на местните компании бяха начело на тазгодишното награждаване на Бизнес наградата на Залцбург. Това престижно отличие се присъжда от община Залцбург и търговската камара на Залцбург. Трите най-добри проекти във всяка от четирите категории бяха селектирани и наградени. W&H, със своята първа в света въздушно-задвижвана бързооборотна система за дентална препарация, беше избрана сред 35 проекта в категорията "Иновация". Управляващият собственик на W&H Инж. Питър Малата, д-р Вилхелм Брюгер от екипа за изследване и развитие и други членове от екипа за развитие на W&H в Бюрмоос бяха там, за да получат наградата за първо място.

Primea Advanced Air
Primea Advanced Air - микромеханичен шедьовър

По-голяма безопасност при денталното лечение

С разработването на новата технология за задвижване на дентални турбинни наконечници, фамилната компания, базирана в Бюрмоос, е първата в света, която осигурява иновативно решение с изключително напреднали и широкообхватни възможности за дентално възстановяване и протетика. Инструментите са първите, които предлагат 100% осветяване без сянка в обработваната зона с LED пръстен върху малкия размер на главата. Лекарите по дентална медицина ще бъдат улеснени по време на препарация във всички ситуации на лечение с допълнителната безопасност, осигурена чрез оптималното осветяване на оралния кавитет с LED диоди.

“Основният проблем, който лекарите имат по време на лечение, използвайки дентални турбини е слабият контрол на оборотите и лошото осветяване в обработваната зона,” споделя д-р Вилхелм Брюгер. “С нашата система Primea Advanced Air получавате уникалната комбинация от въздушно задвижване и електрически контрол, в контраст на класическите турбинни наконечници. Тя е регулируема, с напълно автоматичен контрол на условията при препарация, които са перфектно адаптирани към конкретната ситуация. За интензивно отстраняване на зъбна субстанция или деликатно финиране. Тази невероятна комбинация от функционалности предлага на лекарите по дентална медицина възможно най-добрите условия за лечение.”

Инж. Питър Малата беше изключително доволен от наградата: “Бизнес наградата на Залцбург е много важна за Залцбург като бизнес център. Като единствен австрийски производител на дентална технология, ние сме горди от възможността да докажем нашата способност да внедряваме нова технология."


* Снимки: WKS

коментара