Новини

W&H подкрепя организацията Mercy Ships

Организацията Mercy Ships осигурява здравеопазване в широк спектър, хуманитарна помощ, развитие на общността и устойчива промяна в развиващите се държави, за да удовлетвори текущите нужди и тези за дълъг период от време на бедното население. В момента, помощта на организацията е фокусирана в държавите по крайбрежието на Западна Африка.

Кораб-болница

Целта на Mercy Ships е да осигури бърза, практична и безплатна помощ на хората в най-бедните държави в света чрез програми за здравеопазване и животопроменящи хирургични интервенции. С кораби като най-големия частен кораб-болница – Africa Mercy – организацията набира медицински специалисти-доброволци от цял свят за работа в развиващите се държави. Престоят на всеки обект е за период от десет месеца. Africa Mercy беше закотвен в Котону, Бенин от август 2016 г. до началото на юни 2017 г.

Как помага Mercy Ships

Mercy Ships предоставя грижа на място с безблатни операции и медецинско лечение, като например орална и лицево-челюстна хирургия, офталмология, ортопедия, гинекология и палиативна грижа. На кораба Africa Mercy, 5 операционни зали и 82 легла са на разположение за всякакъв вид лечение. Корабът е проектиран за годишен капацитет до 7,000 операции. Денталното лечение също играе важна роля. Ако вземем предвид последния курс до Бенин, около 16,000 души получиха дентална помощ.

W&H взе участие в инициативата

Организацията Mercy Ships в момента разполага с нов кораб, с който да подсили своето присъствие в страните от третия свят. W&H приветства тази крачка и я подпомогна. Докато нашият партньор A-dec снабди подвижната болница с дентални юнити, W&H оборудва новия кораб с широка гама от инструменти и апарати, включително обратни наконечници и турбини Alegra, Roto Quick куплунги, въздушни микромотори и Assistina 301 plus. W&H дари тези продукти, за да подкрепи активно програмата по здравеопазване на Mercy Ships и да даде възможност на хората в нужда за достъп до прецизно дентално лечение.


Снимки: Mercy Ships Germany e.V.

коментара