Новини

Съвети за създаване на успешна връзка с пациента – „От пациент станете приятел“

Цялостната добра услуга e от съществено значение в профилактиката

Профилактиката е част от денталната практика с голям потенциал по отношение на обслужването. Тя помага на пациента в превенцията, в случай на заболяване и като цяло допринася за подобряване на здравето и благосъстоянието. Добро обслужване означава цялостна добра грижа за пациента – от информиране до обучение, същинско лечение и последваща грижа.

Dr. S. Mile
Dr. S. Mile
Защото винаги карате пациентите Ви да се усмихват!
Dr. S. Mart
Dr. S. Mart
Защото винаги знаете какво трябва да се направи!

Засилване нивото на съгласие

Независимо дали става въпрос за професионално почистване на зъбите или поддържаща пародонтална терапия като част от лечение на пародонтит – профилактиката е сред областите в денталната медицина, които се радват на най-голямо одобрение. Профилактиката предизвиква положителни асоциации в пациентите, защото резултатът от нея е веднага видим и осезаем. Това високо ниво на съгласие може да бъде допълнително повишено чрез няколко практики, свързани с обслужването.

В началото е информацията

Както винаги, информацията е на първо място. Поднесена по подходящ начин, тя насърчава желанията. Включете профилактиката в брошурите и маркетинговите материали на практиката, и разбира се, във Вашия уебсайт.

Същото важи и за темата „Пародонтит“. Това е далеч по-чувствителна област, в която превенцията е също добре приета. Информационните листове са изключително полезни за пациентите. Например, можете да поставите информационен лист с обща информация за болестта в чакалнята. Втори лист с информация за лечението може да бъде предоставен на пациенти със съответните индикации. Така те биха могли да се запознаят с информацията у дома и да научат повече за хода на лечението.

Обсъждане на въпроса за предварителната подготовка и последваща грижа

Малко пациенти знаят, че здравните каси покриват разходи предимно по основното лечение. Поради тази причина, колкото по-рано информирате пациентите за необходимата профилактика, толкова по-голямо ще бъде тяхното приемане на предварителното лечение и последваща грижа като услуги, които са платени от пациента.

Разпечатаните материали с указания за поведението на пациента преди и след лечението също се считат за добро обслужване. Специфичните препоръки помагат на пациентите и изразяват идеята, че Вие като лекар и Вашият екип се стремите да бъдете отворени и прозрачни.

Специални оферти за професионално почистване на зъбите за различни категории пациенти

Ако искате да разширите сферата на профилактиката е препоръчително да предлагате разнообразни услуги. В допълнение към класическото професионално почистване и полиране за възрастни, тази услуга трябва да бъде предлагана и за деца. Същото важи и за профилактиката по време на бременност, консултативните часове за орално здраве и програмата за профилактика, съобразена с нуждите на възрастовата група 50+.

Дисплеи с брошури, поставени на рецепцията или в чакалнята могат да предоставят информация за профилактиката. Така пациентите ще се чувстват привлечени, а широкият спектър от услуги, които предлагате в тази област и Вашата компетентност веднага ще бъдат забелязани.

Обслужване по време на лечението

Идеалната сесия по профилактика се състои от консултация & информация, същинска работа с пациента и обсъждане на по-нататъшната процедура и препоръки за орална хигиена в домашни условия. Чрез доброто обслужване Вие и Вашият екип печелите доверието на пациента. Представяме Ви няколко полезни предложения.

В началото подробно информирайте пациента за всичко, което ще се случи по време на процедурата. Покажете инструментите, полирните четки, гумички и пасти още докато е в изправено положение – взаимодействието и задаването на въпроси е много трудно, а вниманието по-малко, когато пациентът е легнал с инструмент или слюносмукател в уста.

Разопаковайте инструментите в присъствието на пациента, като предварително можете да ги подредите на работната масичка. Това прави добро впечатление по отношение на организацията и хигиената във Вашата практика.

Запознаване на пациента с предимствата на качественото оборудване

Докато извършвате лечението обяснете подробно всяка стъпка и посочете предимствата. Ако не изтъкнете ползите, пациентът най-вероятно няма да забележи, че ръкохватката за профилактика е изключително ергономична и малка, но ако го направите, пациентът ще го оцени. Същото важи и за полирните инструменти, където малкият размер е истинско предимство.

Ако работите с пиезо скалер, ясно посочете неговите предимства пред конвенционалните ръчни инструменти. В зависимост от продукта, възможността да се контролира температурата на течността и различни режими на интензивност са допълнителни предимства, които трябва ясно да се изтъкнат. Висококачественото оборудване подчертава Вашата компетентност и осигурява трайно добро впечатление в пациента.

Напомняне за следващо посещение

Ясно е, че доброто качество на профилактиката включва структурирана система за напомняне за следващо посещение. Предложете на пациентите си тази възможност още при попълване на въпросника с медицинска история. Осигурете избор от възможности за уведомяване (в съответствие с разпоредбите за защита на данните). Независимо дали ще изберете телефонно обаждане, имейл или текстово съобщение, трябва да се обръщате към пациентите по приятен, подканващ и позитивен начин.

Индивидуалното уведомяване

Наред със стандартната визия, атрактивен вариант може да бъде картичка за напомняне с дизайн, съответстващ на корпоративната идентичност на практиката. За разлика от предварително проектираните картички, персонализираните Ви позволяват свободно да проектирате уведомлението, както визуално, така и като съдържание. Винаги изпращайте пощенските картички в плик. По този начин се гарантира поверителността и пристигането в добър външен вид при пациента.

Особено в профилактиката обслужването на пациенти доставя истинско удоволствие. Възползвайте се от положителните асоциации, които предизвиква профилактиката, за да подобрите представата за Вашата практика и да изградите устойчива връзка с пациентите.

коментара