Доклади & Изследвания

Потребителски доклад: Обратен наконечник Alegra с LED

Обратен наконечник Alegra с LED

Потребителски доклад от Frank Diemer, Франция

Бях силно впечатлен от новия обратен наконечник Alegra WE-99 с генераторна технология. Качествената дневна светлина, сравнително бяла LED светлина осигурява по-ярко осветяване от конвенционалната халогенна крушка, а това подобрява видимостта и създава комфорт по време на работа. Осветената зона ми се струва по-голяма, в сравнение с предходното поколение инструменти. В резултат на това са избегнати голямо контрастно колебание в обработваната зона и понякога слабо осветени зони от оперативната светлина и обратния наконечник.

Дръжката на наконечника и качествената повърхност осигуряват безопасна работа с инструмента (неплъзгащи се ръкавици) и улесняват почистването и отстраняването на всякакви замърсявания. В допълнение, нивото на шум е сравнително ниско, което означава, че са възможни продължителни манипулации без никакви проблеми.

Универсалното приложение на обратен наконечник Alegra е изключително предимство. Не е необходимо да се тревожите за свързването към микромотор. Светлината е независима от юнита и микромотора, дори и да не е наличен шлаух за светлина. Гамата се допълва от WE-56 със син пръстен и WE-66 4:1 със зелен пръстен.

Надявам се тази технологична иновация скоро да бъде приложена и в редуциращите обратни наконечници, които се използват в ендодонтията, с цел да се подобри видимостта по време на кореново лечение.

коментара