Доклади & Изследвания

Първият 45° обратен наконечник за орална хирургия

Иновация от W&H на IDS 2013: Първият 45° обратен наконечник за орална хирургия позволява оптимален достъп до обработваната зона

На тазгодишното Интернационално Дентално Шоу (IDS) в Кьолн, W&H разкри един нов свят за първи път: новият 45° обратен наконечник за орална хирургия. Той не само комбинира предимствата на прав и обратен хирургичен наконечник, но и осигурява значително по-добър достъп и видимост на обработваната зона. Достъпът до моларите е много по-лесен, дори при пациенти с по-малки усти.

Не само клиентите са очаровани от иноватичния дизайн и невероятната функционалност на новия W&H инструмент, но и GFDI и Асоциацията на Немските Дентални Производители (VDDI), които одобряват на търговското изложение в Кьолн да се включи 45° обратен наконечник в иновационната брошура на IDS.

Д-р Марио Кирсте, специалист по имплантология и орална хирургия от Франкфурт (Одер), използва новият 45° обратен наконечник за известно време и сподели с нас неговите първоначални впечатления:

“Използвах този чудесен технологичен инструмент от Бюрмоос (Австрия) в продължение на четири месеца. Този наконечник удовлетворява всички – той събира заедно и двата вида потребители, тези, които предпочитат прави наконечници, и тези, които предпочитат обратни наконечници.

45° ъгъл на наконечника е специално избран поради неговата широка гама от предимства. Колеги, които работят хирургия, и за които този наконечник е главно създаден, скоро ще оценят възможността за ефективна работа в силно ограничени пространства. При екстрахиране на мъдреци, в частност (фиг. 2), няма нужда от голямо разширяване на меката тъкан в областта на бузата (фиг. 3). Дизайнът на главата на наконечника, в съчетание с лекото завъртане на главата по време на препарация, позволява бърза и безопасна работа в ретромоларната област.

Говорейки за бърза работа: инструментът може да достигне до 100,000 rpm, докато специалната охлаждаща система и малката глава покриват всички аспекти, свързани с термалните ефекти и безпрепятствана работа.

Специалният дизайн на лагерите в главата на наконечника гарантира безшумен ход на борера; това прави впечатляващо атравматичен разрез при отделянето на зъба и корена (фиг. 4-9).

45° обратен наконечник е много удобен в ръка. Забелязвате почти веднага, че работната глава имитира ъгъла на вашия показалец и желаното движение просто се прехвърля няколко въображаеми сантиметра паралелно на върха. (Фиг. 1)”

Д-р Марио Кирсте

Фиг. 1
Фиг. 2
Фиг. 3
Фиг. 5
Фиг. 7
Фиг. 9
Фиг. 4
Фиг. 6
Фиг. 8

коментара