Доклади & Изследвания

Минимално инвазивна орална хирургия и имплантология

Оралната хирургия и имплантологичните процедури винаги водят до известен стрес за пациента. За да се намали нивото на стрес се изискват висока степен на умение, минимално инвазивни и съвременни методи и перфектно комбинирани технологии. И все пак, основите за оптимално лечение се полагат по време на самата операция.

Орална хирургия и имплантология

Източник: Implantologie Journal 1&2 / 2016
Автори: Jenny Hoffmann, Oemus Media AG



Минимално инвазивна хирургия, благодарение на технологичната прецизност: Също като лекарите от всяка друга специалност, имплантолозите и оралните хирурзи се нуждаят от нещо повече от стабилна ръка, за да изпълнят своите чудеса с възможно най-малко увреждания. Те се нуждаят от постоянно професионално обучение и надеждни технически средства, за да се гарантират процедури с минимален риск и безпроблемен лечебен процес.

Продуктово познание, равно на успех в лечението

В тази връзка, W&H като семейна фирма, създадена преди повече от 125 години, е подкрепяла лекарите по дентална медицина през всички тези години. Фирмата е със седалище в Бюрмоос, Австрия и произвежда дентални инструменти и апарати, които улесняват ежедневната работа на лекарите по дентална медицина и правят лечението по-приятно за пациента. В допълнение към турбините, правите и обратни наконечници, усъвършенствани във всяко отношение през годините, продуктовата гама на W&H също така включва богато разнообразие от задвижващи апарати, скалери и апарати за поддръжка на дентални инструменти.

В допълнение към хирургичните апарати Piezomed, Implantmed и Elcomed, W&H предлага широк набор от режещи, прави и обратни наконечници, специално създадени за имплантология и орална хирургия. Инструментите предлагат впечатляваща ергономичност, прецизност и гъвкавост, в допълнение към производителността на мотора и лекотата на работа. Изчистеният дизайн на хирургичните апарати осигурява бързи и лесни манипулации за екипа на денталната практика.

Оптимална основа за лечение с хирургични апарати Piezomed и Implantmed

Piezomed: ултразвук в оралната хирургия
Piezomed: ултразвук в оралната хирургия

В последните години, пиезо технологията се радва на голям напредък като основна технология за минимално инвазивни хирургични процедури. В технически смисъл, денталният инструмент е създаден да трепти с високочестотни вибрации, които позволяват изключително прецизни срезове. В контраст с ротиращите фрези от миналото, меката тъкан остава ненаранена, когато се използва иновативната ултразвукова технология.

С Piezomed W&H предлага на лекарите по дентална медицина изключителен помощник в ежедневната работа в практиката, който оптимално използва предимствата на пиезо технологията и по този начин се постига минимално инвазивно лечение без съществена загуба на кост. Целевото отстраняване на кост намалява риска от усложнения и ускорява постоперативната костна регенерация, пациенът изпитва по-малко болка и подуване. Ефективната охлаждаща система в близост до работната част на накрайниците, изключва термомеханичния стрес на материала, което също допринася за намаляване на болката.

Автоматична функция за разпознаване на накрайника

Когато общо 24–те хирургични накрайника се използват правилно, Piezomed предлага висока степен на сигурност. Веднага след поставяне на накрайника, Piezomed автоматично го разпознава и определя правилната мощност според съответната група накрайници.

Индивидуалните параметри на мощността могат да се променят ръчно в рамките на настройката за съответната група накрайници. Апаратът запаметява последните избрани настройки и също така предлага три индивидуални режима на работа: „Мощен“, „Плавен“ и „Постоянен“, които коригират реакцията на накрайника спрямо натиска.

Оптимално изпълнение за лечение с Implantmed
Хирургичен апарат Implantmed

Интелигентна операционна система, улесняваща работния процес

Хирургичният апарат Implantmed на W&H предлага на лекарите по дентална медицина ново ниво на комфорт. Гамата от налични програми дава възможност за сложни хирургични процедури. Предварително програмирани позиции могат да бъдат избрани по време на процедурата с помощта на лесни за четене бутони на контролния блок или чрез удобно използване на педала. Това улеснява работния процес и спестява време. Големият, осветен дисплей показва и двете – екрана и избрания режим.

Специална функция за нарязване на резба прави целия процес още по-лесен: по време на поставянето на импланта в твърда кост, предварителното резбоване намалява налягането в костта. Това спомага за намаляване стреса при поставянето на импланта. Implantmed може да се похвали с висока производителност на мотора, който работи с обороти между 300 и 40 000 rpm и въртящ момент между 5 и 70 Ncm, в комбинация с редуциращ обратен наконечник. Заедно с висококачествените инструменти, допълващи Implantmed, W&H изгради солидна основа за лечение с този апарат.

Хирургични прави и обратни наконечници

Перфектният инструмент за всяка задача: Implantmed може да се похвали с богата гама от прави, обратни и режещи наконечници.

Дизайнът и функциалността на обратните наконечници на W&H също допринася за минимално инвазивно и оптимално лечение.

Те са оборудвани с мини LED+, който осигурявайки светлина с качество на дневната и висок индекс на цветопредаване над 90, подчертава контрастите в устната кухина и по този начин подобрява визуалното възприятие. Естественото цветопредаване на червени тонове дава възможност да се идентифицират още по-бързо гингивалното кървене и аномалиите. Светлината е независима от захранването на юнита, тъй като мини LED+ се задвижва от генератор, интегриран в инструмента. Висококачествената неръждаема стомана и устойчивото на надраскване покритие правят инструментите изключително издържливи. Всички W&H прави и обратни хирургични наконечници могат да бъдат напълно разглобени без инструменти до най-малките си части за цялостно почистване, термодезинфекция и стерилизация.

Прави, обратни и режещи наконечници
Прави, обратни и режещи наконечници

Ергономичният дизайн на правите и обратни наконечници също намалява умората по време на работа. Перфектно калибрираното и балансирано тегло, в комбинация със задвижващия мотор, дава възможност за извършване на всички процедури с най-голяма точност.

Спрей клипсовете за обратните наконечници могат да бъдат позиционирани от двете страни – от лявата и от дясната страна, осигурявайки персонализирано охлаждане за всяка сигуация на лечение. W&H също разработи режещи наконечници със специална геометрия на режещите триони за остеотомия и събиране на кост.

Иновативният 45° обратен наконечник – WS-91 LG предлага на лекарите по дентална медицина изключителна гъвкавост. Той осигурява оптимална видимост на обработваната зона и отличен достъп, например в моларната зона, където пространството е ограничено. Също така, обратният наконечник е продходящ за хирургични екстракции на мъдреци, сепарация на зъби и апикални резекции.

45° обратен наконечник предлага на лекарите по дентална медицина изключителна гъвкавост
45° обратен наконечник предлага на лекарите по дентална медицина изключителна гъвкавост

коментара