Доклади & Изследвания

По-лесна и гъвкава орална хирургия

Новият Implantmed на W&H – иновация от най-високо ниво.
Новият Implantmed на W&H – иновация от най-високо ниво.

Перфектното заместване на липсващи зъби...

...и постигането на резултати, които да удовлетворяват пациентите едновременно от функционална и естетична гледна точка, са ежедневни предизвикателства за денталния хирург. Заедно с оценката за качеството на костта и насочената костна аугментация, имплантът трябва да бъде позициониран по такъв начин, че перфектно да паства в челюстта. В допълнение, комфортът на пациента и качеството на живот остават основен приоритет по време на целия курс на лечение.

Специално създаден за изискванията на хирургичните приложения, новият Implantmed на W&H предлага цялостна подкрепа по време на лечение. Благодарение на W&H Osstell ISQ модула*, който се използва за измерване на стабилността на импланта, потребителите разчитат на още по-надеждна оценка на остеоинтеграцията.

В текущото интервю, Дипл. Инж. Стефан Унтеркирхер, Продуктов мениджър по орална хирургия и имплантология, говори за опита на W&H в оралната и лицевочелюстната хирургия. В допълнение към конкретния фокус по разработване, новите функции на Implantmed също са една от основните теми.

Интервю с Дипл. Инж. Стефан Унтеркирхер
Дипл. Инж. Стефан Унтеркирхер, Продуктов мениджър по орална хирургия и имплантология, обяснява, че новият Implantmed предлага още по-цялостна подкрепа по време на лечение.

Г-н Унтеркирхер, моля разкажете ни накратко за активностите на W&H в областта на оралната имплантология:

Унтеркирхер: W&H има много дълга традиция в областта на оралната и лицево-челюстната хирургия, започвайки преди повече от 30 години с пускането на пазара на първия си хирургичен мотор Elcomed. Elcomed 100 постави нови стандарти в хирургията през 1992 г.

С първото поколение Implantmed, W&H представи своя показателен продукт в областта на имплантологията през 2000 г. Най-новото усъвършенствано 4-то поколение на Implantmed е представено на световния пазар през 2016 г. Той осигурява безопасност, лекота на работа и гъвкавост.

Как W&H покрива тези три аспекта на безопасност, лекота на работа и гъвкавост?

Унтеркирхер: От гледна точка на безопасността, ние вече интегрирахме автоматичната функция за нарязване на резба и автоматичния торг контрол в предходното поколение. Това осигурява остеоинтеграция без стрес и подсигурява позиционирането по време на поставяне на импланти. Благодарение на първото в света, ексклузивно интегриране на функцията на Osstell ISQ, W&H предлага на хирурзите за първи път опцията за наблюдение на статуса на продължителността на остеоинтеграцията. Дори след поставянето на импланта и документирането му заедно с въртящия момент с новото поколение на Implantmed. Потребителите вече могат да взимат решения с по-голяма сигурност и съзнателност, а пациентите се радват на оптимизиран процес на лечение.

ISQ модул
Бързо и лесно надграждане – W&H Osstell ISQ модул*.

На денталния пазар, името Implantmed означава лекота на работа. Водещият принцип зад потребителския интерфейс на най-новото поколение е интегрирането на иновативни функции като по този начин те могат да бъдат използвани интуитивно и с лекота. Ясната цел беше значително да се опрости ежедневната работа, както на хирурга, така и на денталната сестра. Ние премоделирахме и дизайна на помпата за охлаждащ разтвор, за да се улесни поставянето. Висококачественото стъклено покритие на сензорния екран също позволява лесна дезинфекция.

цветен сензорен екран
Интуитивна и лесна навигация с модерния цветен сензорен екран.

W&H предлага голяма гъвкавост с новия безжичен педал за управление: тя е първият производител в света, който осигурява безжичен контрол на няколко хирургични апарати само с един педал. В допълнение към тази свобода, тази опция повишава безопасността за хирургичния екип в операционната зала, тъй като вече няма кабели по пода, които да възпрепятстват работния процес. Бъдещото портфолио на W&H също предлага допълнителна гъвкавост. Хирурзите могат да избират между три опции за адаптиране на техния Implantmed към техните персонални изисквания: W&H Osstell ISQ модул, безжичен или с кабел педал за управление и мотор с или без контакти за светлина. Всички три опции могат да бъдат надградени по всяко време.

Към кого е насочен Implantmed?

Унтеркирхер: Благодарение на модулната си структура, ние предлагаме решение, съобразено с личните изисквания независимо дали сте начинаещ в работата с Implantmed или опитен орален и лицево-челюстен хирург. Безжичният педал за управление позволява на специалистите да използват предимствата на Implantmed и Piezomed, нашата пиезо-хирургична гама, само с един педал за управление. Рискът от пренатоварване на инструмента е значително намален, което означава, че потребителят може напълно да се концентрира върху пациента и хирургичната процедура.

Променен ли е изобщо моторът?

Унтеркирхер: Новият мотор Implantmed EM-19 LC е най-късият имплантологичен мотор на разположение на пазара. Ние предлагаме и пропорционално най-високия торг от 6.2 Ncm, което оралните хирурзи особено ценят при извършване на остеотомия. LC е съкращение от “light contacts” контакти за светлина – това означава, че LED в главата на нашите нови прави и обратни хирургични наконечници е директно снабдена с мощност. Това осигурява перфектно осветяване при всички ситуации на лечение.

Вие споменахте новите прави и обратни наконечници. За какви приложения се използват те?

Новите прави и обратни наконечници предлагат на хирурга широка гама на приложение

Унтеркирхер: Новата L гама включва пет от най-важните прави и обратни хирургични наконечници. Заедно с WS-75 L, който беше специално създаден за препарация на имплантното ложе и поставяне на импланти, ние предлагаме и прав наконечник S-11 L за моделиране на костта и остеотомия.

В допълнение, ние разполагаме и с WS-91 L, обратен наконечник, който е специално разработен за екстракция на мъдреци.

Обратни наконечници WS-56 L и WS-92 L – специално създадени за остеотомия и хемисекция – обхващат гамата от приложения. Всички тези прави и обратни наконечници са съвместими с новия LC интерфейс. Освен това, възможно е да продължите да използвате всички предишни модели на W&H.

Благодаря Ви за полезната дискусия!


*Наличността на аксесоара W&H Osstell ISQ модул варира от страна до страна и от регион до регион. Допълнителна информация е на разположение от Вашия местен представител на W&H и на wh.com.

Продуктов мениджър по орална хирургия и имплантология

Дипл. Инж. Стефан Унтеркирхер
Продуктов мениджър по орална хирургия и имплантология

коментара