back to overview
Login
Nyheter

Red Dot Award: W&H imponerar med den nya Implantmeds design

Varje år presenterar "Red Dot Design Award" de mest originella och bästa exemplen på design och innovation. I början av april 2017 beslutade den högkvalificerade juryn, som omfattar 40 internationellt erkända experter, efter att ha bedömt tusentals produkter från hela världen, att ge W&H "Red Dot"-utmärkelsen för den höga designkvaliteten på en av sina produkter.

Den nya Implantmed har utformats av W&H:s egna designteam speciellt för att användas inom dentalimplantologi. Dess snygga design, rena linjer och material av toppkvalitet motsvarar de hårda hygieniska kraven som tandläkarpraktiker har idag och uppfyller tandläkarnas höga designkrav inom modern tandläkarutrustning. Dessutom erbjuder det intuitiva driftskonceptet med färgpekskärm och trådlös fotkontroll användaren optimal komfort och flexibilitet. “Fokus var att göra ett modulärt koncept, när vi utvecklade den nya Implantmed-designen. Med tilläggsfunktioner som t. ex. W&H Osstell ISQ modul för mätning av implantatstabiliteten, är det lätt och flexibelt för användaren att anpassa utrustningen för nya krav och nya användningsområden,” säger Ing. Udo Hörmann, Team Design Leader.

“Red Dot Design Award”-juryn uppskattade den nya Implantmeds design och det här var domarnas resonemang: “Implantmeds styrenhet fokuserar på det allra viktigaste vilket ger ett väldigt rent utseende och därmed väldigt effektivt och tydligt.” Professor Dr. Peter Zec, initiativtagare och CEO på Red Dot Award: “Red Dot vinnarna arbetar med rätt designstrategi. De har insett att bra design och ekonomisk framgång går hand i hand. Utmärkelsen som presenterades av Red Dot-domarna hedrar hög designkvalitet och kan ses som en guide för en framgångsrik designstrategi.”

W&H’s nya Implantmed imponerar med sin design med skarpa linjer och tydlighet. Perfekt anpassad efter kraven inom oralkirurgi och uppfyller samtliga krav när det gäller hygien, komfort och funktionalitet.

Designtävlingen "Red Dot Award - Product Design" har sitt huvudkontor i Essen, Tyskland och har välförtjänt fått ett internationellt rykte. I år mottog tävlingen mer än 5500 bidrag från 54 olika länder. Panelens domare består av oberoende designers, designprofessorer och specialistjournalister som testade, diskuterade och utvärderade varje enskild produkt innan de tilldelade vissa produkter ett "hedersomnämnande" för ett väl genomfört designarbete, och "Red Dot" för hög designkvalitet och "Red Dot: Best of the Best " för trendsättande design


För en "outstanding designkvalitet" fick vår nya Implantmed den eftertraktade "Red Dot Design Award".

Om "Red Dot Design Award"


För att kunna bedöma den stora variationen inom design på ett bra sätt så är Red Dot Design Award indelat i tre olika kategorier – Red Dot Award: Produktdesign, Red Dot Award: Kommunikationsdesign och Red Dot Award: Designkoncept. "Red Dot Award" arrangeras av "Design Zentrum Nordrhein Westfalen" och är en av världens största designtävlingar. En panel med flera domare möttes första gången redan år 1955 för att bedöma de bästa designerna på den tiden. På 1990-talet utvecklade Red Dot:s CEO Professor Dr Peter Zec dess varumärke och namn. Den högt eftertraktade “Red Dot” har varit känt internationellt för dess enastående design sedan dess.

Kommentarer