Новини

Съвременна ултразвукова технология в костната хирургия

Съвременните продукти са фокусирани върху минимално инвазивните процедури с по-малка постоперативна болка за пациентите и по-бърз възстановителен период. Пиезо технологията усилено си проправя път в оралната и лицево-челюстната хирургия (OMFS) и имплантологията повече от десетилетие. Максималната прецизност при хирургична интервенция и внимателното лечение на пациента са част от предимствата на този мотор с режеща технология. С новия Piezomed, W&H може да използва съвременна ултразвукова технология дори за най-взискателните случаи в костната хирургия, осигурявайки оптимална подкрепа в ежедневната работа на хирурга.

“Създаването на нашите продукти има ясна цел: да отговори на всички различни нужди на пациентите и да задоволи изискванията на потребителите. Новият Piezomed намалява инвазивния елемент в хирургичното лечение. Безопасната работа, благодарение на автоматичното разпознаване на инструментите и уникалният им дизайн, придобива съвсем ново значение за потребителя", споделя Андреас Лете, Стратегически продуктов мениджър на W&H и Ръководител на отдел Продуктови иновации.

Ново измерение в костната хирургия


Новият хирургичен инструмент на W&H използва съвременна ултразвукова технология. Високочестотните микровибрации позволяват високопрецизни разрези, докато така нареченият кавитационен ефект осигурява почти безкръвно оперативно поле и отлична видимост на обработваната зона.

В допълнение към тези предимства на режещата пиезо технология, W&H предлага максимална безопасност по време на операция, благодарение на патентованото автоматично разпознаване на инструменти. Piezomed разпознава инструмента в момента на поставяне и автоматично задава правилната честота. Това значително намалява риска от пренатоварване на инструментите.

Оборудван за всяко приложение

W&H предлага подбрана гама от 24 интелигентно създадени работни инструменти, за да осигури оптимално покритие на голямото разнообразие от хирургични приложения. “Например, режещите триони за кост имат специално създадени ръбове, които позволяват разрязване с минимална загуба на костно вещество. Ние предлагаме и специален трион, който се характеризира с изключително висока производителност при рязане.

Голяма част от хирургичните инструменти на W&H са изцяло нови за глобалния дентален сектор. Нашите творения са патентовани, за да защитят уникалната ни експертиза", обяснява Стратегическият продуктов мениджър на W&H. Инструментите имат друго значително предимство със своята ефективна охлаждаща концепция.


Спреят е разположен близо до работната част на инструмента, като по този начин защитава инструмента от термомеханичен стрес върху материала. Потребителят разчита на още по-безопазна работа в обработваното поле. Piezomed поддържа индивидуалния маниер на работа на хирурга с три различни работни режима: “Мощен”, “Постоянен” и “Плавен”. Режимите на работа съдържат различни характеристики. Оборудван с мулти-функционално крачно управление, хирургичният апарат осигурява оптимална свобода за ръцете на потребителя.

Първи доклади от потребители

Новият Piezomed на W&H успява перфектно да задоволи всички очаквания на потребителите. “Голяма част от нашите клиенти вече постигат отлични резултати с Piezomed в техните практики. За нас е изключително важно да получим обратна връзка на медицинско и професионално ниво, които да потвърдят, че нашите цели са последователно постигнати и внедрени," обяснява Андреас Лете.

Първоначалните реакции от д-р Марио Кирсте, специалист по имплантология и орална хирургия от Франкфурт (Одер, Германия) и д-р Улрик Фюрст, лекар по дентална медицина и специализант по орална хирургия от Атнанг-Пукхайм (Австрия) са доказателство за същественото значение на Piezomed в ежедневната хирургия,

д-р Марио Кирсте

“Piezomed поставя началото на нова ера в употребата на пиезо технология в денталната хирургия. Функцията за автоматично разпознаване на инструмент е особено предимство на новия Piezomed. Това не само улеснява работата, но увеличава и безопасността при прилагане.”

д-р Улрик Фюрст

“Невероятно – новият Piezomed реже костта като масло. Иновативният, специален много тънък трион с охлаждане, което излиза от работния връх, не оставя нищо повече да се желае по отношение на скоростта на рязане, охлаждането на острието на триона и обработваната твърда тъкан.”

коментара