Новини

Дентални инструменти - повече от инструменти

Synea - дентални наконечници
Инструментите, покрити със силикон оксид (вдясно) не показват никакви следи от износване.

Силикон оксид – тайната зад специалното покритие

Сравнението ясно показва, че докато инструментите с конвенционално покритие (вляво) показват следи от износване след 2 години употреба, инструментите с покритие от силикон оксид (вдясно) не показват никакви следи от износване.

Хромираните външни части от неръждаема стомана дължат своите силни характеристики на иновативното силикон оксидно покритие. W&H вече е подала искане за патент на това покритие. Благодарение на уникалната комбинация от висококачествен метал и ултратънък запечатващ слой, инструментите на W&H се характеризират с максимална здравина и устойчивост. Не само животът на инструментите е значително увеличен: естетичният вид на инструментите също се поддържа за няколко години - преимущество за всяка дентална практика.

Висококачествените, добре сервизирани наконечници са визитната картичка на една добре управлявана дентална практика. Външният им вид, все пак, бързо губи своя блясък поради голямото натоварване по време на работа. W&H може да осигури перфектна защита на повърхността с помощта на най-новата технология за създаване на покритие. Следите от износване и надраскване са вече в миналото. Висококачествените инструменти изцяло отговарят на естетичните изисквания на пациента и лекаря по дентална медицина.

В днешно време, добрата грижа за външния вид е от голяма значение в различни аспекти от живота. Първото ни впечатление за хората е силно повлияно от външния им вид. Ние ги преценяме напълно подсъзнателно в рамките на секунди. Това първо впечатление е също ключов фактор в една дентална практика: пациентът си прави изводи за качеството на лечението, гледайки денталните инструменти. За ужас на лекарите по дентална медицина, много инструменти изглеждат износени и грозни след кратко време на употреба. Това се дължи на високите изисквания към тях по време на стерилизация и повтаряща се обработка. Инструментите дават впечатление на остарели, въпреки факта, че те функционират перфектно.

Иновативното покритие осигурява перфектна визия

Новото покритие, устойчиво на надраскване
Новото покритие, устойчиво на надраскване осигурява не само лесно почистване, но и продължителна защита и устойчивост.

Следвайки изискването на пазара за издръжливи продукти, W&H създаде уникално устойчиво на надраскване покритие. Целта на това допълнително покритие е да увеличи здравината и живота на денталните наконечници, както и да създаде впечатление за висок клас инструменти. Хирургичните инструменти, заедно с гамата Synea Vision, са снабдени с това иновативно покритие. В резултат, продуктите на W&H предлагат максимална издръжливост дори при свръхнатоварване.

W&H създава своите продукти в изключително близко сътрудничество с крайния потребител. Информация относно основните нужди на пациента и лекаря по дентална медицина е събирана от множество дискусии с лекари от целия свят. Майкъл Пойнтнер, Стратегически продуктов мениджър, споделя, „Ние бяхме силно изненадани от огромното влияние, което има периферията в денталната практика върху настроението на пациента. Ние определихме характеристиките на нашите продукти въз основа на тези знания. Нашата основна цел е да отговорим на високото изискване за качество, изразено в денталните практики.“

Тествано от потребители

Различни покрития бяха изследвани относно тяхната използваемост в отдела за изследване и развитие на W&H; те бяха тествани в лаборатория и в краен резултат изпробвани от лекари по дентална медицина в ежедневната им работа в денталната практика. Дипл.-Инж. Беате Вагнер отговаряше за това. Ученият по материалите сподели, че разработването на покритие, което да увлетвори точните изисквания за повърхността на инструментите представлява особено предизвикателство.

„По време на процеса на създаване, целта беше да открием покритие, което да се характеризира с отлична здравина и висока издръжливост на износване. По време на работния им живот, инструментите преминават през огромен брой цикли на третиране. Затова е важно повърхността да може да издържи на екстремно натоварване.“, обяснява Вагнер. „Други аспекти са грипът на инструмента, биологичната съвместимост на покритието и възможността за лесно почистване. Ние можем перфектно да отговорим на всички тези критерии чрез използване на иновативно неорганично покритие. Покритието е произведено посредством специален процес известен като плазма-насочено отлагане чрез химично изпаряване и предлага оптимална цялостна защита.“

Стратегически продуктов мениджър Инж. Майкъл Пойнтнер и ученият по материали Дипл.-Инж. Беате Вагнер
Стратегически продуктов мениджър Инж. Майкъл Пойнтнер и ученият по материали Дипл.-Инж. Беате Вагнер

Иновативното покритие е резултат от интензивна работа по създаване. Стратегическият продуктов мениджър Инж. Майкъл Пойнтнер и ученият по материали Дипл.-Инж. Беате Вагнер са убедени, че това ще постави важен акцент на пазара.

Първоначалното позитивно мнение на потребителите потвърждава предимствата на новото устойчиво на надраскване покритие на W&H в ежедневната работа в денталната практика. „В сравнение с нашите конвенционални покрития, които след известно време показват следи на износване върху инструментите, новият процес предлага доживотна защита. Дори след няколко години на ежедневна работа, няма значителни следи от нарушаване на повърхността на инструментите,“ според Майкъл Пойнтнер.

Новото покритие е подложено на тест с помощта на лекарите по дентална медицина, които взеха участие в изследването. Инструментите на W&H бяха в изпитателен срок 2 години. „След като тест фазата приключи, обратната информация за W&H беше кристално ясна: мнозинството от тест потребителите беше толкова ентусиазирано относно иновативното покритие, че пожелаха други инструменти със сравнимо качество.“

коментара