Новини

W&H – 125 години иновации

W&H се фокусира върху желанията и нуждите на хората от 125 години. Днес, множество иновации са синоним на W&H и характеризират технологичния напредък на съвременната дентална медицина.

Известна със своето качество, надеждност и отлично обслужване, W&H е една от най-известните марки в областта на денталните технологии. С направените „по мярка“ клиентски решения, австрийската фамилна компания създава тенденции в денталната индустрия от 125 години. Цялата гама от новаторски изобретения
сега са синоним на W&H и оформят ежедневието на лекарите по дентална медицина по целия свят.

Технологичен напредък от 1890 до днес

Като първият европейски производител на механично задвижвани прави и обратни наконечници, W&H представя нововъведения още през първите си няколко години. Универсален инструмент с позициониращ се ъгъл на главата, който за пръв път осигурява гъвкавост и оптимален достъп до обработваната зона, поставя началото на дългогодишен успех. Следват много патентовани системи, които са резултат от интензивни научни изследвания и развойна дейност. С настоящите иновации, W&H е успяла да се позиционира като първият доставчик в света на напредналата светодиодна технология за дентални наконечници.

Благодарение на уникалните решения в областта на хирургичните и пиезохирургичните апарати, компанията доказва своята пионерска роля в оралната хирургия. С развитието на апарата за почистване и смазване Assistina, W&H е първият доставчик на иновативно решение за подготовка на механични инструменти.
Целта на акцента върху иновациите на W&H е постоянно да укрепва своята водеща позиция на световния
пазар и решително да оформя ежедневната работа на лекарите по дентална медицина с модерни решения.

Първата турбина в света 5x LED+ пръстен

Пълното отстраняване на сенките по време на работа е отдавна неосъществена мечта на мнозина лекари по дентална медицина. През 2014 г. W&H постигна нова технологична сензация: 5 LED с изключително малки размери са интегрирани в кръгла форма в малката глава на новата турбина Synea Vision. За пръв път стоматолозите имат осветяване без сянка на обработваната зона, докато пациентите се възползват от подобрената безопасност по време на лечението. С уникалната турбина Synea Vision с 5x LED+ пръстен,
W&H създаде не само нов стандарт, но също така укрепи технологичното си лидерство в областта на
турбините и наконечниците.

W&H хирургичен апарат с най-съвременна пиезо технология

Последният пример за успешно W&H развитие в областта на оралната хирургия е новият Piezomed, който бе представен за първи път през
2013 г.

Въз основа на най-съвременната ултразвукова технология, хирургичният апарат използва високочестотни микровибрации, които дават възможност за срезове с невероятна прецизност. Връхна технологична точка е автоматичната функция за разпознаване на накрайника. Мощността според съответната група накрайници се определя автоматично веднага след поставяне на накрайника. Опасността от претоварване
на накрайниците е ограничена, което означава, че потребителят може да се концентрира напълно върху пациента и хирургичната процедура. Оборудван с функция за усилване на зададената мощност, Piezomed осигурява увеличение на мощността с 20 % за кратко време, когато е необходимо.

Напреднали хигиенни концепции

По същото време, докато W&H привлича вниманието с новата иновация в денталната хирургия, друга иновация е въведена в настоящата генерация Assistina. С Assistina 3x3, първият апарат, представен на пазара за автоматично вътрешно и външно почистване и в същото време за смазване на турбини, прави и обратни наконечници. В рамките на един цикъл могат да се почистват и обслужват между един и три инструмента. Това позволява на лекарите по дентална медицина да се възползват от значително по-кратки и валидирани процеси за почистване и им осигурява оптимална подкрепа в прилагането на най-съвременните хигиенни понятия.

Благодарение на уникалните си технологични познания и последователното развитие на продуктите в тясно сътрудничество със своите клиенти, W&H поставя нови стандарти в световен мащаб, отново и отново. Нашият силен фокус върху нуждите и желанията на потребителите създава ефективни, сигурни и устойчиви решения - концепция, която винаги е била ключова в хода на 125-годишната история на компанията. Много иновации са неразделно свързани с името W&H и продължават да оформят имиджа на марката.

Важни събития за напредналата дентална медицина

Пуш бутон система
Roto Quick куплунг
Assistina: апарат за автоматично смазване
Lisa MB – първият клас B стерилизатор
W&H хирургичен мотор
Самогенерираща LED светлина

През 1979 г. W&H e първият производител в света, който въвежда на пазара пуш бутон в турбините, който опростява процеса по смяна на борера. В същото време, новият Roto Quick въртящ се куплунг направи възможно турбините да се въртят на 360°, осигурявайки гъвкавост и по-лесна работа.

Най-бързият малък хигургичен апарат и в същото време първият за времето си безчетков мотор, Elcomed, нашумя през 1983 г. Моторът е в състояние да достигне скорост до 45,000 rpm. Това се отразява положително
на аблационното изпълнение на ротиращите инструменти в подготовката на костите. Хирурзите могат да се възползват от оптималните резултати при лечението.

През 1992 с новата Assistina W&H се позиционира на пазара с апарат за обслужване на инструментите, който е не само много лесен за работа, но също така е много рентабилен. Докато другите производители предлагат поддръжка с помощта на помпа за грeсиране или флакон с масло за смазване, новият W&H продукт позволява за пръв път напълно автоматизирано обслужване и цялостно почистване на спрей каналите. Следващата новост в подготовката на инструментите идва през 1999 г.: Lisa е първият стерилизатор на пазара, който е предназначен единствено за цикли клас-B и не само осигурява подкрепа в постоянната обработка на инструментите, но също така прави процеса на стерилизация в болниците по-лесен. Защото новата Lisa е автоклав с вакуум и гарантира за пръв път стерилизация на вътрешните кухини в денталните инструменти.

През 2001 г. новият хирургичен мотор Implantmed не само се отличава с отличното съотношение цена-производителност, но също така подпомага ясната и прецизна работа. Иновативният W&H продукт
предлага най-високото ниво на надеждност при употреба.

W&H е първият производител, който през 2007 г. със серията Synea въведе турбини със стерилизуем LED. Лекарите по дентална медицина вече имат възможността да работят със светлина с качеството на дневна и за пръв път е възможно да се стерилизира целия инструмент. В същата година бяха създадени и хирургичните наконечници с генераторна технология. Новото е, че светлината се произвежда от генератор, интегриран в инструмента, напълно независимо от задвижващия мотор. Потребителите вече могат да използват LED светлина с всеки дентален юнит и микромотор без допълнителни инвестиции. Считано от 2009 г., всички предимства на популярната W&H LED технология стават достъпни с сферата на Възстановяването & Протетиката със серията Alegra.

Нашето внимание е съсредоточено върху хората

С фокус върху максималната полза от съвременната дентална медицина, W&H решенията поддържат качество, иновации и безопасност от 125 години. Свързаността на разработването и производството на едно място в Bürmoos, направи възможно бързото приспособяване на W&H към промените на пазара и интегрирането на клиентските изисквания в нови, устойчиви решения. Това направи австрийската фамилна компания един от безспорните лидери на денталния пазар днес и гарантира продължаване на иновативните тенденции в бранша.

коментара