Новини

Даниел Рулли от W&H Скандинавия удостоен с Шведска награда за хигиена

Даниел Рулли е награден с Шведска награда за хигиена от Асоциация за контрол на инфекциите.
Награден с Шведска награда за хигиена от Асоциация за контрол на инфекциите. (Снимка: SFVH)

Благодарение на изключителните усилия, положени за повишаване на стандартите на хигиена в скандинавските страни и извънредния принос в повишаването на безопасността на пациентите в денталната медицина, Даниел Рулли, продуктов мениджър на W&H Скандинавия, е награден с Шведска награда за хигиена 2016. Благодарение на всеобхватния си опит в областта на денталната медицина, той подкрепи създаването на важни връзки между обществения и частния дентален сектор.

Най-високи стандарти в областта на денталната хигиена

Даниел Рулли, със своите специализирани лекции и ентусиазъм през годините, споделя знанията си относно хигиенните изисквания с денталните практики и клиники, за да отговарят на стандартите и нормите в денталната дейност. По време на церемонията с придружаваща гала вечеря в Aros Congress Center в гр. Вестерос в Швеция, наградата за хигиена от Шведската асоциация за контрол на инфекциите (SFVH) беше връчена от Генералния Директор на Шведския национален борд по здравеопазване и социални грижи. Сертификатът е подписан от признати експерти и от Агенция по обществено здраве на Швеция, което е голяма чест за Даниел Рулли.

Прилагане на добри хигиенни практики

Целта на Шведската награда за Хигиена е да се повиши информираността относно значението и прилагането на добри хигиенни практики. Тя се присъжда ежегодно от Шведската асоциация за контрол на инфекциите. Във фокус са организации, фирми, работни места или лица, които са допринесли значително за високите стандарти на хигиена в областта на здравеопазването. Асоциацията е форум за хора с професионален интерес към предотвратяването на вътреболнични инфекции и разпространението на инфекции в рамките на здравеопазването, денталната и ветеринарна медицина. В допълнение, темите за епидемиология на инфекциозните заболявания, дезинфекция и стерилизация в областта на здравеопазването са от първостепенно значение. Към момента членовете в асоциацията наброяват 550.

Наградата е значително признание от експертите в областта на хигиената и важен сигнал за скандинавския пазар. Благодарение на изключителните усилия на Даниел Рулли и на екипа на W&H Скандинавия, клиентите могат не само да разчитат на най-съвременните познания и цялостна подкрепа, но също така и на най-високи стандарти в областта на денталната хигиена.

коментара