Новини

W&H и Osstell представиха цялостно решение за имплантологично лечение

На 25-ия годишен Научен конгрес на Европейската Асоциация за Остеоинтеграция в Париж, W&H и Osstell представиха резултата от тяхното сътрудничество. Пуснат на пазара на 01 септември 2016 г., новият хирургичен апарат Implantmed на W&H с опционален W&H Osstell ISQ модул, предложи на денталните лекари уникална система за надеждна оценка на стабилността на импланта и на степента на остеоинтеграция. От 29 септември до 01 октомври 2016 г. двете компании представиха новото цялостно решение на конгреса на EAO пред научни експерти от цял свят. Като форум за европейски и международни професионалисти, конгресът, организиран от Европейската Асоциация за Остеоинтеграция (EAO), предложи идеална платформа за демонстрация на предимствата на новия Implantmed по време на практическите обучения и експертните дискусии на най-високо ниво.

Управляващият директор на W&H Питър Малата (вляво) и CEO на Osstell Йонас Ехингер
Управляващият директор на W&H Питър Малата (вляво) и CEO на Osstell Йонас Ехингер
перфектен партньор за разработване на оборудване за орална хирургия
Перфектният партньор за разработване на оборудване за орална хирургия.

За високите изисквания на имплантологичния пазар, W&H и Osstell представиха новия хирургичен апарат Implantmed с опционален W&H Osstell ISQ модул пред специализирана научна аудитория на годишния конгрес на EAO. “С премиерата на новия Implantmed, ние започнахме близко сътрудничество по разработване, продажба, маркетинг и съвместни научни изследвания с нашия партньор Osstell. На конгреса на EAO ние демонстрирахме уникалната комбинация от съвременни технологии и приближихме предимствата до лекарите от цял свят,” обяснява Управляващият директор на W&H Питър Малата.

С новото поколение Implantmed, W&H не само подобри функционалността на хирургичния апарат, но осигури ефективно, клинично доказано и надеждно решение за измерване на стабилността на импланта. Оборудван с опционалния W&H Osstell ISQ модул, стабилността на импланта може да бъде обективно наблюдавана, периодът на оздравяване може да бъде контролиран и по този начин да се оптимизира времето за лечение. Уникалната система не само осигурява по-добър контрол, особено при рискови пациенти, но и комфорт и удовлетвореност за пациентите. “Ние сме много щастливи, че призната компания като W&H избра да си партнира с Osstell, с намерението да предложи иновативни продукти на пазара, които ще помогнат на лекарите да подобрят имплантологичното лечение и комфорта на пациента. Диагностицирането на стабилността на импланта с Osstell, комбинирано с новия Implantmed за хирургично поставяне, предоставя невероятна възможност едновременно за лекарите и пациентите”, казва Йонас Ехингер, CEO на Osstell.

Особено внимание от представянето на Implantmed на щандовете на W&H и Osstell по време на EAO имаше върху уникалната комбинация между използването на торг контрол и измерването на първичната стабилност с ISQ. Освен това, свързването на документацията от използвания торг контрол, измерената ISQ стойност, позицията на зъба и ID на пациента помага на потребителя да получи цялостен и предвидим протокол за лечение. С демонстрации на живо, заинтересуваните посетители успяха сами да се убедят във функциите на новия Implantmed и персонализираните характеристики за различни приложения.

Научен симпозиум на Osstell: ISQ диагностика във всяка практика

Най-новите изследвания и клинични приложения на ISQ технологията на Osstell бяха представени на Научния симпозиум на Osstell на 29 септември 2016 г. Заедно с EAO 2016, симпозиумът представи на повече от 250 регистрирани лекари информация относно неинвазивното наблюдение на остеоинтеграцията и стабилността на импланта от международно признати имплантолози. Новият Implantmed беше част от представянето на случая на д-р Йорг Нюгебауер, който предостави ексклузивни данни за безопасно имплантологично лечение. По време на интерактивния уъркшоп, той подчерта важността на времето за лечение и предвидимия резултат за лекарите и пациентите. Друго предимство беше намаляването на броя на апаратите, които са необходими по време на имплантологично лечение. Потребителите се радват на ефективен работен процес и удобство в хирургичната среда.

Невероятният интерес на посетителите на конгреса на EAO и ценните дискусии бяха ясно доказателство за големите предимства, с които новото цялостно решение допринася в областта на съвременната имплантология. Най-добрата функционалност и максималната ефективност по време на лечение са фокусът на новия продукт. Резултатът от сътрудничеството между W&H и Osstell беше в основата на тема за разговори на конгреса.

Снимки: Клод Льопер, Париж

коментара