Новини

Готови за бъдещето на денталната медицина

W&H продължава да се фокусира върху дигиталните иновации и новите партньорства


Какво трябва да направи една дентална компания днес, за да се подготви за бъдещето? На IDS, Роланд Грубер и д-р Микаел Райтер от австрийския производител W&H разговаряха с редакционния отдел за дигитализацията, специализацията и индустриалните партньорства.

Роланд Грубер, Ръководител маркетинг и продажби за Германия и Австрия, разкри специфичните стратегии, които този утвърден и семейно управляван производител иска да използва, за да бъде още по-добре подготвен за бъдещето и за ролята, която ще изиграе сътрудничеството с други компании.

Роланд Грубер

Г-н Грубер, новото поколение на имплантологичен мотор Implantmed, който W&H пусна на пазара миналата година, предлага широка гама от дигитални функции. Освен това, той може да бъде свързан към Osstell ISQ модул – каква полза има това за лечението?

Грубер: С нашия модифициран ISQ модул, хирурзите се възползват от уникална система за измерване на стабилността на импланта. Статусът на остеоинтеграция може да бъде непрекъснато наблюдаван и документиран след поставяне на имплант, като по този начин потребителят разполага с по-голяма сигурност по време на лечение.

Как се стигна до сътрудничеството с Osstell?

Грубер: Като цяло, W&H вярва, че продажбените и технологичните партньорства са важен елемент, когато става дума за разширяване на нашето портфолио и услуги. Ние бяхме силно впечатлени от Osstell ISQ модула от известно време. Искаме комбинацията от Implantmed и ISQ модул да предложи на нашите крайни клиенти иновативни и лесни за комбиниране решения за приложение.



С Implantmed, Piezomed и хирургичните прави и обратни наконечници, W&H е много добре позиционирана като производител в областта на оралната хирургия и имплантология. Какви други планове имате за този продуктов сектор?

Грубер: С Implantmed, W&H е лидер на пазара в областта на хирургичните апарати от много години. Ние също разполагаме с пиезохирургия в последните години. Сега с Osstell ISQ функцията, ние сме единственият производител, който може да предложи управление на до три апарата с един безжичен педал. Затова сега задачата ни е да стартираме това новаторско, ориентирано към клиента решение, така че лекарите по дентална медицина да се възползват от технологията възможно най-бързо.

Д-р Микаел Райтер, Вицепрезидент продуктово развитие на новите партньорства и дигитални иновации на W&H, обяснява предимствата на дигитализацията за потребителите в техните практики и лаборатории.

Д-р Микаел Райтер

Д-р Райтер, какво мислите за развитието в областта на дигиталната дентална медицина?

Д-р Райтер: Всички ние използваме нови медии в нашето ежедневие. Както може да се види на IDS, това също е плодородна почва за денталния свят. В сравнение с IDS преди две години, можете да видите, че индустрията се движи напред, както и нашите клиенти. Дигитализацията ни води в нова ера и определено е бъдещ сегмент на растеж за всички участници.

Какви мислите са предимствата на дигиталното управление и обработка на данни за дентални практики и лаборатории?

Д-р Райтер: Както в нашия личен живот, използването на дигитални технологии в денталната медицина прави много неща по-лесни. Процесите стават по-стабилни и проследими. Грижата се подобрява и пациентите са по-добре информирани. Лекарят по дентална медицина може да разчита на допълнителна информация, която преди това не е била налична. Документацията става по-последователна, което означава, че е по-лесно да се спазват регулаторните изисквания.

Какви конкретни решения предлага W&H?

Д-р Райтер: В W&H имаме късмета да започнем да работим по дигитализацията преди няколко години и вече сме успели да натрупаме значителен опит от повече от хиляда инсталирани устройства, особено в процесите на подготовка и стерилизация. Ние успяхме да научим за новите технологии заедно с нашите клиенти. В духа на мотото на W&H "Хората имат приоритет", се появяват нови ползи както за нашите клиенти, така и за нас и нашите партньори по продажби. Започнахме със сегмента хигиена и подготовка и сега W&H е в състояние да свърже цялото портфолио.

Много благодаря за Вашите коментари!

коментара