Новини

Успешна премиера на събитието W&H Хирургични сесии в град Панама

Нови перспективи за хирургично лечение с технологията на W&H

Със серия от събития от 21-и до 24-и август 2017, W&H осигури отличен практически опит за хирургично и дентално лечение на експерти от Панама и цяла Латинска Америка. Мястото е известният хотел "Хард Рок" в Панама. Докато в първите три дни бяха на фокус W&H хирургическите сесии, на четвъртия ден събитията приключиха с 32-ия Ден на иновациите на W&H. Целта на лекциите и уъркшопите беше да представи в дълбочина най-новата технология на W&H на денталните експерти, хирурзи и партньори.

"Нашите събития предложиха атрактивна платформа за нашите клиенти и партньори от Панама, както и от цяла Латинска Америка. Чрез интерактивния характер на тези събития, ние ясно се съсредоточихме върху нови перспективи за реален опит от работа и познания от първа ръка от известни ключови лидери на мнение ", заяви организаторът Оливър Гьотцендорф, мениджър на W&H за Латинска Америка. Ръководейки се от двама международно признати експерти от Коста Рика и Мексико, както и от продуктовото управление на W&H, специалният фокус беше върху ексклузивния опит в имплантологията, пиезо хирургията и областта на възстановяването и протетиката. В рамките на четири дни, около 115 специалисти присъстваха на сесиите на W&H и получиха ценни съвети и информация за ежедневната си клинична работа.

практически клинични сесии

Разширени хирургически техники за пародонтология

Хирургическите сесии започнаха на 21 август с пародонтологичен семинар. Около 15 пародонти от Панама се възползваха от възможността да получат професионални познания за ефективни хирургически интервенции. Под ръководството на Андреас Лете, продуктов мениджър на W&H по орална хирургия и имплантология, участниците можеха да научат как да използват новия Implantmed и новия W&H ISQ Osstell модул, който е надграждащ апарат за измерване на стабилността на импланта. Специален гост на семинара бе д-р Яйро Варгас, известен лекар по дентална медицина от Сан Хосе, Коста Рика. С опита си в областта на оралната хирургия и имплантологията той дава допълнителен ценен принос за ежедневната практическа работа.

Запознаване с функционалностите на новия Implantmed по време на практическата част.
Запознаване с функционалностите на новия Implantmed по време на практическата част.
Очевидно участниците се радваха на практическите занимания.
Очевидно участниците се радваха на практическите занимания.

Поглед на новите продукти за партньорите на W&H

22 август беше посветен на партньорско обучение за около 25 партньори на W&H от цяла Латинска Америка, което също беше важен компонент на хирургическите сесии. Фокусът беше върху новата Implantmed платформа на W&H. В контекста на продуктовата презентация Андреас Лете и Микаел Пойнтнер, мениджър продуктово портфолио на W&H, представиха новите функционалности на най-новото поколение на хирургичния апарат. За да усетят кои функции дават на клиентите истинска клинична полза, участниците в обучението имаха възможност да поставят демонстративни импланти в изкуствена кост.

Специален гост беше Никлас Хорал Шулц от фирма Osstell, партньор на W&H, който отговаряше на важни въпроси за Osstell, развитието на технологиите на компанията, както и за ISQ (коефициент на стабилност на импланта).
Допълнителни забележки по темата за пиезо технологията, сравнение с други технологии и практическото обучение за Piezomed оформиха втория ден от събитието.

Специалистите на W&H Микаел Пойнтнер и Андреас Лете подкрепиха хирургическите сесии.
Специалистите на W&H Микаел Пойнтнер и Андреас Лете подкрепиха хирургическите сесии с цялостен продуктов ноухау и познание за клиничното лечение.

Опит от първа ръка за минимално инвазивни процедури

С клиничен семинар за около 35 дентални лекари и хирурзи от Латинска Америка, хирургическите сесии продължиха на 23 август. Първата част от сесията беше посветена на съвременната пиезо технология. Докато Андреас Лете даде обща представа за предимствата на тази технология, д-р Варгас показа пиезо хирургичния апарат Piezomed на W&H в практическо приложение.

Участниците можеха да извършат екстракция на зъби, остеотомия, латерален синус лифт, подготовка на костен блок и събиране на костни частици. В активен диалог с д-р Яйро Варгас те придобиха всеобхватни познания в областта на приложение на пиезо хирургията.

Освен професионалния поглед за пиезо-хирургичните интервенции, участниците имаха възможност да научат повече за усъвършенстваните имплантологични техники, както и за комбинираната употреба на Piezomed и Implantmed на W&H в една сесия за лечение.

Чрез демонстрация на методи за минимално инвазивно лечение и запазване на тъканите, клиничният ръководител на хирургическите сесии д-р Яйро Варгас обясни предимствата на апаратите на W&H.

клиничен уоркшоп
Д-р Яйро Варгас демонстрира екстракция на зъби, остеотомия, латерален синус лифт и много други.

32 Ден на иновациите на W&H
Продуктови иновации за панамския пазар

д-р Серхио Ариосто Ернандез Делгадо
По време на 32-ия Ден на иновациите на W&H, д-р Серхио Ариосто Ернандез Делгадо обясни предимствата на електрическия микромотор с бързоборотен обратен наконечник.

След хирургическите сесии, събитието на W&H бе завършено от 32-ия Ден на иновациите на W&H. Около 40 заинтересовани специалисти по дентална медицина от Панама се възползваха от възможността да научат за най-новите продукти на W&H от д-р Серхио Ариосто Ернандез Делгадо, експерт по възстановяване и протетика от Мексико.

В своята презентация той взе предвид местните особености и постави специален акцент върху настолния електрически микромотор с бързооборотен обратен наконечник на W&H. Той показа различни техники за подготовка.

Чрез изживяване на демонстрации на живо, участниците сами видяха предимствата на системата на W&H. В оживени дискусии със специалния консултант от Мексико, участниците получиха полезни съвети за работа в ежедневната практика.

Ексклузивни събития за дентални професионалисти

Регионалният мениджър Оливър Гьотцендорф показва сертификатите
Регионалният мениджър Оливър Гьотцендорф е доволен, че събитието беше успешно и раздаде сертификати на участниците в хирургичните сесии.

Тези изключителни W&H събития осигуриха съвременна платформа за оптимални продуктови решения и техники, представени от потребители за потребители. "Правилната комбинация от продуктови презентации и практически уоркшопи беше много добре приета от всички участници. По време на хирургическите сесии имаше възможност да се обсъдят подробно отделни въпроси, свързани с ежедневните хирургически предизвикателства с известни експерти.

Така, че нашата концепция осигури реална добавена стойност за клиничната работа ", подчерта Оливър Гьотцендорф. "Събитията ни предоставиха възможност да позиционираме W&H като важен партньор в областта на оралната хирургия и имплантологията на латиноамериканския пазар.

Също така, с успешната серия от Дни на иновациите, ние непрекъснато представяме иновативни технологии в денталната медицина и поставяме иновативни акценти на пазара ", заключи регионалният мениджър.

Участниците в първия семинар W&H Хирургични сесии
Участниците в първия клиничен семинар W&H Хирургични сесии в град Панама с регионалния мениджър Оливър Гьотцендорф (първи ред в средата).

коментара