Новини

Разширено обучение по пародонтология с д-р Ян Стреблов и Tigon+

Специализиран семинар по нехирургична пародонтална терапия, посветен на почистването, се проведе в дентален кабинет 3DK в Прага на 12 октомври 2017 г. Екипът, състоящ се от д-р Ян Стреблов (пародонтолог и имплантолог) и двама дентални хигиенисти - Мартина Кулханова и Вероника Тублова - предостави ценна теоретична и практическа подготовка с кюрети и ултразвукови скалери (Tigon +).

Д-р Ян Стреблов: внимателно пародонтално лечение
Д-р Ян Стреблов: внимателно пародонтално лечение

Бернхард Едер (продуктов мениджър на W&H за профилактика и пародонтология) осигури подкрепа за практическото обучение на свински челюсти с изкуствено създадени пародонтални дефекти и субингвивален зъбен камък.

Фокусът на 18 лекари и хигиенисти по дентална медицина беше практическото използване на кюрети Gracey и пиезо накрайници на W&H пиезо за почистване на пародонталните джобове за управление на биофилма при пациенти с тежко пародонтално заболяване. Д-р Стреблов и неговият екип предварително подготвиха свински челюсти, за да симулират еднокоренен премолар и многоредов моларен пародонтален дефект, включващ фуркация. След като отразяват меките тъкани, участниците могат да видят резултата от своето начинание и следователно сами да проверят успеха на лечението.

Субгингивалното почистване върху подготвените свински глави е най-близкото до ситуацията при истински пациент и се счита за специален акцент на събитието. 1P накрайник и режим »Smooth« на Tigon+ получиха особено позитивни оценки. Този режим позволява внимателно пародонтално лечение, благоприятно на пациента, тъй като мощността се намалява автоматично в зависимост от натиска на накрайника върху зъба. W&H използва този тип съвременно обучение за повишаване на осведомеността за марката W&H, особено в сегмента за профилактика и пародонтология.

Практическо обучение
Практическо обучение
Практическо обучение върху свински глави с Tigon+
Практическо обучение върху свински глави с Tigon+

коментара