Новини

Нова имиджова кампания на W&H

Бихме могли да ги опишем като героите от ежедневието: лекарите по дентална медицина и денталните професионалисти, които чрез своята всеотдайност, професионални умения или просто приятелска усмивка успяват да превърнат денталната визита в положително събитие. Те правят това просто, защото са загрижени и искат да се уверят, че пациентите им се чувстват комфортно.

„От пациент станете фен”

Новата имиджова кампания на W&H „От пациент станете фен” поставя фокуса не върху самата компания, а върху лекарите по дентална медицина и техните екипи. Интервюирахме Анита Талингер, Маркетинг директор на W&H, за контекста, целите и предизвикателствата на тази рекламна кампания.

През февруари 2018 г. на глобалния дентален пазар беше представена новата имиджова кампания на W&H. Какви цели си поставихте?

Анита Талингер: От една страна, разбира се, целта на имиджовата кампания е да привлече вниманието на денталния свят към W&H и да се диференцираме устойчиво от конкуренцията.

От друга страна, бихме искали да покажем на лекарите по дентална медицина и техните екипи, че W&H като доставчик на решения стои зад тях и им осигурява възможно най-добрата подкрепа за техните ежедневни предизвикателства.

С новата имиджова кампания <От пациент станете фен> W&H поставя фокуса върху лекарите по дентална медицина и денталните професионалисти.
Имиджова кампания „От пациент станете фен”

Както споменахме по-рано, с новата кампания „От пациент станете фен”, W&H не поставя фокуса върху себе си, а върху лекарите по дентална медицина и техните екипи. Защо избрахте този подход в кампанията си?

Анита Талингер: Искаме нашите клиенти т.е. лекарите по дентална медицина и техните екипи да знаят, че W&H оценява тяхната работа, отдаденост и умения. Като производител на иновативни дентални решения, нашата цел е да предоставяме на потребителите продукти, които да носят добавена стойност по време на работа. Тъй като фокусът на практикуващия екип по време на лечението трябва да бъде върху пациента, основната задача на W&H е оптимизирането и улесняването на работния поток. Нашите иновативни продукти са не само висококачествени, но и интуитивни, надеждни и преди всичко прецизни в тяхното функциониране. Нашето намерение е да подкрепим лекарите по дентална медицина и техните екипи и им предоставим продукти, които да отговарят на тези изисквания.

Тази кампания включва усмихнати лекари и пациенти, щастливи лица. Какво прави текущата ви кампания различна от тази на вашите конкуренти?

Анита Талингер: Вярно е, че на пръв поглед изглежда да използваме един много класически подход в сравнение с предходната кампания. Въпреки това, е известно, че W&H рекламира с леко намигване. Ще забележите това, ако разгледате по-отблизо имената на лекарите от снимките в текущата кампания.

Patient 2 Fan

Ако някой е изключително добър в нещо или стане синоним на нещо, тогава се превръща в олицетворение на него и печели почитатели. W&H използва този подход в своята нова кампания: в очите на пациентите лекарите по дентална медицина, заснети в рекламите са Dr. Phil Good, Dr. X. Pert, Dr. I. Novativ, Dr. S. Mile, Dr. I Trust или Dr. Sue Perstar, и по този начин стават въплъщение на доверие, благополучие, компетентност или новаторски дух.

  • Dr. Phil Good
  • Dr. X. Pert
  • Dr. I. Novativ
  • Dr. S. Mile
  • Dr. I. Trust
  • Dr. Sue Perstar

При създаването на кампанията не сте разчитали на класически модели, а на колеги от вашата фирма. Защо избрахте този подход и как се чувстваха вашите колеги по време на снимките?

Анита Талингер: В W&H концепцията за единство играе важна роля. Нашите служители са всеки ден в контакт с поне една област на денталната медицина. За тях беше забавно да променят гледната си точка и да поемат ролята на нашите клиенти. За самата фотосесия намерихме трима лекари по дентална медицина, които ни предоставиха своите модерни практики. Те също така бяха на разположение, заедно със своите асистенти, за да ни съветват по време на заснемането – за това снимките изглеждат толкова автентични. Мисля, че забавлението, което изживяха всички участници в този процес, е очевидно от емоцията на снимките.

Получихте ли вече първоначална обратна информация от вашите клиенти и партньори за имиджовата кампания? Какъв е отзвука?

Анита Талингер: По време на фазата на разработване проведохме проучване сред около 100 лекаря по дентална медицина. Самата концепция, идеята със значките с имена и много други аспекти бяха подложени на тест и получиха отлична обратна връзка. Очакваме вълнуваща 2018 г.

Благодарим Ви, че отделихте време, за да отговорите на нашите въпроси.

W&H Мениджър маркетинг Анита Талингер (вдясно) разговаря със Сузане Кройцхубер, Мениджър корпоративна комуникация.
W&H Мениджър маркетинг Анита Талингер (вдясно) разговаря със Сузане Кройцхубер, Мениджър корпоративна комуникация.

Заедно успяваме!

коментара