Новини

Заповядайте, скъпи нови пациенти

Да се чувстват добре дошли, да придобиват увереност, да правят положителни асоциации – всички тези неща са от значение за новите пациенти. Винаги имайте предвид, че перфектният мениджмънт за нови пациенти започва ПРЕДИ самото посещение в практиката. Всички имаме нужда от тях, съревноваваме се за тях и се опитваме да ги превърнем в редовни пациенти. Едва ли има толкова важна целева група за икономиката на практиката, колкото привличането на нови пациенти, които търсят контакт с денталния кабинет поради специални изисквания на лечение, лични географски промени или дори неудовлетвореност от конкурент в миналото. Сега поравно зависи от лекаря по дентална медицина и екипа да се представят в най-добрата светлина, защото точно като на първа среща, първото впечатление е най-важно!

Dr. S. Mile
Dr. S. Mile
Защото винаги карате пациентите Ви да се усмихват!
Dr. I. Trust
Dr. I. Trust
Защото Вашите пациенти Ви се доверяват и се чувстват сигурни!

Намиране на нова дентална практика – влезте в обувките на пациента

Нека погледнем нещата от гледна точка на пациента – това ще ни помогне да избегнем евентуални грешки, причина за които е грешният подход. Пациентът търси нов лекар по дентална медицина. За да намери такъв, той провежда онлайн проучване или попада на атрактивен уебсайт и/или чете ревюта във форуми, и/или намира препоръки, и/или рекламни материали, и/или забелязва табелата на Вашия кабинет, който е на крачка от неговия дом. Едно нещо е сигурно: пациентът минава през дълго проучване, за да стигне до този момент. Не е необходимо да добавяте ненужни неща. В следващата стъпка направете всичко възможно, за да сте сигурни, че пътуването завършва при Вас и в идеалния случай, че пациентът постоянно се чувства удобно с Вас. Ключовата дума в този случай е “обслужване”.

Идеалният мениджмънт за нови пациенти

Първият записан час на новия пациент вероятно ще бъде направен онлайн, това като е по-малко смущаващо. Контактът ще се осъществи чрез имейл или онлайн контактна форма, ако съществува такава. Може да се предположи, че пациентът ще се свърже и с няколко други практики, а не само с Вашата. Въпреки това, челното място ще заеме денталната практика, която предлага най-бързото записване на час и е направила най-доброто професионално впечатление през целия процес. Затова, трябва да отговаряте на цифровите съобщения възможно най-бързо – не бива да позволявате да минат повече от 24 часа. Отговорете на новия пациент по обвързващ начин, например като поискате съответните лични данни – това създава чувство за ангажираност у пациента, тъй като изчезва защитата, създадена от анонимността.

Ако пациентът се свърже с Вас по телефона, отделете достатъчно време, за да отговорите на всички въпроси и му предайте усещане за спокойствие, дружелюбност, чувствителност и съпричастност.

При всяко положение, срещата трябва да се състои в уговорения час. От една страна това отново увеличава чувството на ангажимент и отдаденост, а от друга - непрекъснатият контакт между денталната практика и пациента скъсява времето до първата среща.

Имате поща! - комуникация с новия пациент

Ако имате само имейла на новия пациент е препоръчително бързо да потвърдите записания час онлайн. Ако разполагате с целия пощенски адрес, тогава препоръчваме да изпратите писмо по пощата. Създайте си една основна версия и я персонализирайте, както е необходимо. Отпечатването върху фирмена хартия прави писмото да изглежда по-професионално и подготвя пациента за срещата с лекаря по дентална медицина. Освен информация за концепцията на денталната практика, писмото трябва да съдържа основна информация, свързана с документите, които пациентът трябва да носи, както и препоръки за пътуване и паркинг. Също така можете да поканите пациента да посети Вашия сайт за повече информация.

Включването на брошура и проучването на медицинската история също са изключително ориентирани към услугата. Последното може да бъде попълнено вкъщи в свободното време на пациента и да бъде занесено при посещението, така че нито една страна да не губи ценно време с “бюрокрация”. Алтернативен вариант на тази опция е формуляра за медицинската история да е достъпен на Вашия уебсайт за сваляне като PDF файл.

Добре дошли в нашата дентална практика

Часът настъпи – новият пациент ще влезе в клиниката за първи път. Приветствайте го като гост – емоционално, но и рационално. Важно е да отделите достатъчно време за добро посрещане и да попитате за пътуването и за сложността в намирането на клиниката. Представете се накратко и обяснете какви са предстоящите стъпки: от проверка на медицинската история до среща с лекаря по дентална медицина. Развеждането из клиниката е също ключов момент – това включва показването на чакалнята, закачалките за якета, стаята за лечение, тоалетната, както и някои удобства като списания, напитки и други подобни. Ако работите с доставчици на финансови услуги или предлагате различни финансови опции, това също трябва да е обект на разговора.

Внимавайте да не ги залеете с информация. Внимателно подберете информацията, която предоставяте, така че да не затрупате пациента с нея още при първата визита. Получаването на приложение за професионално почистване на зъбите, както и покана за информационна вечер относно денталните импланти като част от презентацията на практиката, може да ги изплаши или в най-лошия случай, да ги накара да си тръгнат.

…до следващия път!

Когато става въпрос за нови пациенти трябва да се уверите, че приемът ще бъде навреме и да отделите допълнително буферно време за евентуални въпроси. Дори след като излезне от кабинета, пациентът отново трябва да бъде третиран като гост, тук уменията на екипа влизат в действие. Попитайте го как се чувства и какви са впечатленията му – ако е удачно, можете да се обръщате към него с малкото му име, с цел да се намали дистанцията. Също така, при напускане на клиниката пациентът трябва да се изпрати с усмивка и специални пожелания.

Запазването на новите пациенти може да бъде по-лесно, когато имате правилна стратегия. Ако установите определени структури и винаги извършвате последователни действия, тази стратегия се превръща в екипна дисциплина с висок фактор на рентабилност и също толкова голям успех.

коментара