Новини

Как можете да превърнете чакалнята в комфортна зона

Чакалнята е центъра на всяка медицинска практика, свързващото звено между рецепцията и кабинета за лечение. Добрата услуга гарантира, че Вашата чакалня ще събуди положителни асоциации във Вашите пациенти, което ще им позволи да се настанят удобно и да се отпуснат.

Времето за изчакване може да бъде трудно: не трябва да е твърде дълго, за да не се раздразни пациента, но също така не трябва да е и твърде кратко, за да може пациентът да седне и психически да се настрои за лечението. Независимо дали става въпрос за места за сядане, салон, дизайн на помещението и атмосфера с музика, аромати или дори филмово забавление – чакалнята, ориентирана към пациента, не се отличава само с обзавеждането, а преди всичко с активна услуга. Важно е Вашите пациенти да се чувстват комфортно, а това зависи от индивидуалните потребности. Затова се опитайте да запазите целия ефект на услугите в чакалнята заедно с визуалните и дизайнерски елементи – дори малките детайли могат да имат голямо въздействие.

Dr. S. Mart
Dr. S. Mart
Защото винаги знаете какво трябва да се направи!
Dr. S. Mile
Dr. S. Mile
Защото винаги карате Вашите пациенти да се усмихват!

Вашето любимо място - чакалнята

Знаете, че днес пациентът е повече от получател на услугата. Той е гост, желае да бъде обгрижван и спечелен – и то във всички етапи на посещението си. Приемете това предизвикателство и превърнете чакалнята в оазис на комфорта. За това може да допринесе една кафе машина, избор на чай и разбира се, вода. За предпочитане е водата да се предоставя в малки бутилки, тъй като обемните галони все повече биват отхвърляни поради възможността от развитие на микроорганизми. Също така са предпочитани пластмасовите бутилки пред стъклените, за да се избегне опасността от нараняване. При желание и ако е в съответствие с корпоративната идентичност на Вашата дентална практика, можете да разработите Ваш собствен дизайн на етикет. Във всички случаи избягвайте напитки, съдържащи захар, като сок или лимонада – така и денталният лекар, и денталният асистент биха се радвали на чисти зъби при започване на лечението.

Осигурете избрано четиво

Наличието на списания и периодични издания е нещо стандартно за всяка чакалня. Осигурявайте интересни и подходящи за Вашите пациенти заглавия. Това не е задължително да включва абонамент на списания, понякога е по-добре просто да закупите списания по свой избор. Наред с предлагания голям избор, сами трябва да прецените и интервала на подмяна на броевете. Изхвърлете всички издания, които са замърсени, измачкани и просто с лош външен вид! Никой пациент не би искал да ги държи в ръцете си. Естествено, всички издания трябва да са актуални. Предоставянето на ежедневници е изключително ориентирано към добрата услуга. Направете абонамент за едно или две заглавия и така пациентите Ви ще получават актуална информация.

Бихте могли да предоставяте и очила за четене. Това е още една опция за добра услуга, която със сигурност не предлага всеки Ваш колега. Очилата за четене не са скъпи. Изберете такива с различни диоптри и ги предложете при нужда. Пациентът ще Ви бъде благодарен.

Разбира се, необходимо е да са изложени и информационни бюлетини, свързани с Вашата практика. Качество вместо количество е магическа формула – постарайте се презентацията Ви да бъде информативна и ненатрапчива.

Свободен WiFi е свидетелство за модерност и ориентирано към услугите мислене

Безжичният интернет е достъпен на повечето обществени места. Защо не и във Вашата чакалня? Лесно е да настроите един отделен достъп за гости и така да предложите дигитална добавена стойност към Вашата услуга.

А помислихте ли за най-малките? Ако пластмасовите столове и класическата зона с топки Ви изпълват с ужас, то можете да си отдъхнете: има цял избор от обзавеждане, създадено специално за деца. Ако Вашата практиката е ориентирана към детска стоматология, се препоръчва цялата чакалня да бъде обзаведена по начин, ориентиран към децата. Например, чрез преживяване и опознаване те да достигат до знанието за опазване здравето на зъбите. Уверете се, че имате създадени отделни зони за различните възрастови групи. Малките деца с техните родители чакат по различен начин от младите хора, които просто искат да слушат музика или да учат. Цифрови игри като Playstation или Nintendo привличат различни възрастови групи.

Чакалня на открито за любителите на чистия въздух

Ако пространството във Вашата практика го позволява, една открита зона за чакане може да бъде наистина специална услуга за Вашите пациенти. Вътрешен двор, тераса на покрива или зелена предна градина биха били много подходящи. Чакалнята на открито е добра идея за топлите месеци, като тя трябва да бъде оборудвана с всички удобства на стандартната чакалня, освен това не забравяйте защитата от слънце. В зависимост от местоположението и организацията на персонала, пациентът може да бъде повикан от чакалнята лично или чрез пейджър система. Пейджърът е малко устройство, което се програмира индивидуално и излъчва сигнал (обикновено вибрация), когато дойде реда на пациента. Целта е пациентът да се чувства удобно и спокойно и да знае, че е обгрижван изключително добре.

Обслужване извън чакалнята

Дигиталните развлечения като музика и филми могат да бъдат пренесени и в кабинета. Например, пациентът може да донесе своя собствена музика и да я слуша по време на лечението през iPod. Доказано е, че видео очилата спомагат за комфорта на пациента при комплексни манипулации или при лечение на тревожни пациенти. Изборът на филм може да бъде направен още в чакалнята.

Ефективно комуникиране на услугите

Дори най-добрата услуга е безполезна, ако Вашите пациенти не са информирани за нея. Представете Вашите услуги на сайта на практиката и се отличете от конкурентите. Желателно е да се поставят дисплеи с информация за услугите, които да са на разположение на рецепцията и в чакалнята. Използвайте описателни икони и кратки текстове, което ще ги направи лесно разпознаваеми.

Ако решите да предложите свободен WiFi, направете мрежата изцяло достъпна или поставете данните за достъп на видно място. По този начин пациентите няма да се обръщат постоянно към екипа Ви за тази информация.

Използвайте малки трикове, за да постигнете максимална удовлетвореност – защото доволният пациент ще се върне отново и ще се превърне в най-добрия маркетингов инструмент на Вашата дентална практика.

коментара