Новини

W&H стартира собствен профил в Instagram

Instagram цели да улови и сподели автентично, актуално и авангардно съдържание. Днес платформата за видео и снимки има над 800 милиона потребители по целия свят, включително и много лекари по дентална медицина и асистенти, което обяснява изненадващо високото ниво на интерес към снимки от денталната индустрия. Затова в W&H решихме, че е време да представим собствен иновативен и модерен Instagram профил за комуникация с нашите клиенти.

Млада и мобилна целева аудитория

Все повече и повече дентални лекари и практики използват социалните медии за привличане на нови пациенти и изграждане на доверие в своите услуги. Всъщност, в момента има повече от три милиона онлайн публикации с хаштаг #dentist. Като специалист по дентални решения, W&H търси начин да се включи в това общуване и да достигне до денталните специалисти и техните практики чрез своя Instagram профил @whdentalwerk. Основната цел е да се подобри осведомеността относно марката сред по-младите целеви групи. Новият Instagram профил е част от мултимедийна кампания, която включва и вече съществуващите социални медийни дейности на фирмата във Facebook, YouTube, LinkedIn и W&H Видео канала. Хаштагове като #whdentalwerk, #whdental и #patient2fan ще бъдат използвани за увеличаване на взаимодействието и привличане на потребителите в кампаниите на W&H.

Генерирано от потребителите съдържание

“Instagram профилът на W&H ще популяризира уникалната корпоративна култура на нашата модерна фамилна компания чрез мотото “Хората имат приоритет”. Освен споделянето на собствените ни послания, ние също така искаме да насърчим нашите клиенти да създават собствено потребителско съдържание, ” обясни Анита Талингер, Маркетинг директор на W&H. “Примерите могат да включват "преди и след" снимки или снимки от ежедневната работа, които показват близки и доверителни отношения между лекар и пациент.”

Популярността на социалните медии
сред денталната общност

Влиянието на социалните медии има ключова роля във формирането на потребителското мнение. Кактото във всяка индустрия, така и тук има безброй експерти и консултанти от денталната общност, чийто онлайн принос е високо ценен. Нерядко се срещат практики и дори лекари по дентална медицина с над 200,000 последователи.

“Сътрудничеството с тези ключови лидери на общественото мнение е ключов елемент от дигиталната стратегия на W&H. Това е единственият начин да се изгради репутация на истински сътрудник и се създаде популярност и доверие сред потребителите, ” отбеляза Анита Талингер.


Топ 10 хаштага:

#dentalwerk, #whdental, #whdentalwerk, #dentist, #dental, #instadentist, #dentistry, #dentalassistant, #dentallab, #dentalcare

@whdentalwerk
Маг. Анита Талингер, Маркетинг директор на W&H
Маг. Анита Талингер
Маркетинг директор на W&H

“Новият Instagram профил на W&H е разработен, за да отвори път на директната комуникация с клиенти и ключови лидери в сферата на денталната индустрия,” обясни Анита Талингер, Маркетинг Директор на W&H.

коментара