Назад към преглед
Вход
Новини

Primea Advanced Air: висока скорост под контрол

Денталната турбина Primea Advanced Air е перфектната симбиоза от висока скорост и прецизност. Иновацията на W&H комбинира въздушно задвижване с електронна система на управление и разкрива напълно нови възможности в денталното лечение като за първи път позволява на потребителя да контролира оборотите на борера и прецизно да отстранява зъбните структури.

В комбинация с 5x LED+ пръстен, който осигурява оптимално осветяване на обработваната зона без сянка, високоскоростното въздушно задвижване предлага значителни предимства за денталната препарация. Именно тези характеристики впечатлиха в категорията Иновационно предизвикателство на Държавната награда за иновации 2018.

Държавна награда за иновации 2018

Прецизност при висока скорост

В сравнение със задвижваните от микромотор обратни наконечници, турбините предлагат по-добра производителност при рязане, благодарение на високата скорост на ротиращите инструменти и по-ниското тегло, което ги превръща в популярни спътници в ежедневната дентална медицина. В миналото липсваше контрол на скоростта на борера и по този начин липсваше контрол при отстраняване на зъбните структури. С турбината Primea Advanced Air W&H за първи път обединява предимствата на турбината с решителната сила на електрическия микромотор.

Системата Primea Advanced Air е идеалното решение за високоскоростна препарация.
Системата Primea Advanced Air е идеалното решение за високоскоростна препарация.
Ергономично проектирана и перфектно балансирана.
Ергономично проектирана и перфектно балансирана.

Оборудвана с предимствата на електрическия микромотор, турбината улеснява прецизната техническа работа във високоскоростния сегмент. В допълнение, стерилизуемият 5x LED+ пръстен, интегриран в малката глава на турбината, осигурява 100% осветяване на обработваната зона. Дългогодишната мечта на много лекари по дентална медицина най-накрая се превърна в реалност. С висока производителност при рязане и при оптимални светлинни условия е възможно безпроблемно и без загуба на скорост да се отстранят лесно стари пълнежи и с лекота да се разрязват мостове и корони.

За първи път потребителите имат предимството на широка гама контролирани високооборотни приложения за ежедневна работа в своята практика. В сравнение с комбинацията от микромотор и обратен наконечник, W&H турбината е значително по-лека и затова е по-ергономична и рентабилна при работа. Това прави Primea Advanced Air атрактивно високоскоростно решение за препарация, което предлага голяма добавена стойност.

Технологичен напредък в денталното лечение

Важността на продукта на W&H за денталния сектор бе потвърдена през 2018 г., когато W&H получи Държавна награда за иновации за турбината Primea Advanced Air. Обосновката на експертната група от индустрията и икономиката беше ясна – лекарите по дентална медицина и техните пациенти имат полза от иновациите на W&H.

“Когато в бъдеще посещаваме стоматолога си, високочестотният шум, който ни е толкова познат, ще бъде по-тих. Лекарите по дентална медицина вече имат възможност да приспособят инструментите си , така че да отговарят на съответното лечение. Голяма доза техническа страст, висококачествени ресурси и време са инвестирани в този продукт от един наистина сензационен екип. В допълнение, новата система също така е патентована. Поради тази причина ние вярваме, че за този продукт, „Произведен в Австрия“, ще чуваме още повече в бъдеще“, каза Д-р Марта Мюлбергер, заместник-ректор на Леобенския университет и говорител на групата експерти, обяснявайки решението си на церемонията по награждаването във Виена на 22 март 2018 г.

Новите технически характеристики на Primea Advanced Air дават нов тласък в съвременната дентална медицина и имат за цел да улеснят посещенията при стоматолога в бъдеще. В допълнение, функциите също така отварят възможността за оптимизиране на лечението и превръщат новата турбина на W&H в привлекателна част от стандартното дентално оборудване по целия свят.

коментара