Доклади & Изследвания

Synea Vision от W&H: новото измерение в лечението без сянка

В ежедневната употреба и като обект на голямо натоварване, новата турбина Synea Vision на W&H с 5 x LED пръстен непрекъснато е поставяна на изпитание. Оборудвана с най-съвременна технология, тя впечатлява не само с надеждност и устойчивост, но преди всичко и с уникална LED концепция. Д-р Грит Парадайзер – тестови потребител на W&H за повече от една година – говори за „върха“ в сферата на възстановяването и протетиката в денталната медицина. Лекарят по дентална медицина от Фрайласинг в Германия сега извършва почти 99% от работата в практика си с турбина Synea Vision. Инструментът открива изцяло нови измерения в денталното лечение.

Петчленният екип на практиката във Фрайласинг лекува около 25 пациенти всеки ден – това не е шега работа! Но не само персоналът трябва да работи здраво, денталните инструменти също трябва да са направени от устойчив материал. "Решаващ фактор е инструментите да бъдат издръжливи. Разбира се, ние обръщаме специално внимание да ги използваме грижливо, но апаратите все пак са обект на продължителна употреба, в следствие на високата посещаемост в нашата практика", казва д-р Грит Парадайзер. Като неразделна част от ежедневната работа, турбината Synea Vision трябва да се справи с трудните изисквания на практиката. В допълнение към обработката на пломби, корони и мостове, тя се използва например и за отстраняване на съществуваща амалгама и смоли. "Многократното обработване на инструмента означава допълнително натоварване, поради което ние се нуждаем инструментите да бъдат издръжливи."

Максимум иновация

Новата турбина Synea Vision е плод на много години интензивна работа и развитие. За да се оправдаят очакванията на пазара, близкото сътрудничество с крайните потребители е от основно значение за W&H през всички етапи. Това даде възможност да се създаде инструмент, който не само да се откроява с качество в дългосрочен план, но също така и най-вече с уникалните предимства, които предлага в медицинските приложения.

5 x LED пръстен
100% осветяване директно в кавитета

В следствие на затруднените видимост и условия на осветяване в устата на пациента, прецизната и безопасна работа в ограничено пространство придобива огромно значение. С новия 5 x LED пръстен, турбините Synea Vision за първи път позволяват 100% осветяване без сянка в обработваната зона. Обработваната зона е осветена не само от мезиална, но и от букална, дистална и лингвално/ палатинална страна, едновременно. Това значително увеличава безопасността по време на лечение.

"Въпреки хирургичното осветително тяло, като лекар по дентална медицина често съм изправена пред лоши условия на осветяване в устата, особено, когато имам работа в задната моларна зона. За да имам възможност да обработя кавитета, е важно да мога да погледна в него – това не е възможно с хирургично осветително тяло или лупа с приставка за светлина", казва д-р Грит Парадайзер.

Synea Vision
Д-р Грит Парадайзер е очарована от необикновеното качество на светлината на турбина Synea Vision: "Не само, че осигурява оптимална видимост в устната кухина, но осветява и кавитета."

Оборудвана с 5 x LED пръстен, турбината Synea Vision е първият инструмент в света, който излъчва светлина в остта на борера. Това означава, че лекарите по дентална медицина разполагат с 100% осветяване дори в труднодостъпни зони. "Понякога дори използвам турбината, за да осветя определени зони без да извършвам някаква работа. Разбира се, това може да се осъществи и със стандартни инструменти с LED осветяване, но новата турбина на W&H предлага по-добро качество на светлината. Намирам работата с турбина Synea Vision за много комфортна и мога да работя по-добре в устата, когато имам оптимално осветяване.

Д-р Парадайзер, Synea Vision
Дори при продължително лечение, уникалният ергономичен дизайн на турбината на W&H позволява работа без умора.

Ергономичността среща дългосрочната ефективност

Според д-р Грит Парадайзер, основният акцент в турбината на W&H е комбинацията от ергономичен дизайн с малка глава. Благодарение на ниското тегло на инструмента, могат да бъдат извършвани дълги манипулации без никакви проблеми и признаци на умора в ръцете.

"Разбира се, много неща са се променили в развитието през последните години, но ако ги сравня, дори последните модели все пак се усещат по-тежки и по-дълги. Новата турбина Synea Vision пасва значително по-добре в ръката, а дизайнът с малка глава осигурява неограничен достъп до обработваната зона", обяснява лекарят по дентална медицина.

На въпроса дали колегите от мъжки пол ще изпитат затруднения при държане в ръка поради гладкия дизайн, тя отговаря, "Турбината пасва перфектно в ръката – като писалка, и мъжете, и жените са свикнали да я използват още като деца. Употребата е подобна на писането, ето защо мисля, че ергономичният дизайн на турбината е идеален и за двата пола."

Все пак, появата на този инструмент на W&H се характеризира не само с ергономичност: с помощта на иновативно, устойчиво на надраскване покритие можем да предложим перфектна защита на повърхността. "В следствие на високото натоварване, на което са подложени като част от процеса на поддръжка, много инструменти бързо губят блясък и показват първи признаци на износване. Благодарение на специалния запечатващ слой на турбината Synea Vision, няма абсолютно никакви надрасквания по инструмента, въпреки интензивната употреба. Инструментът изглежда като нов, както изглеждаше в началото на това проучване", споделя д-р Парадайзер. "Пациентите си правят изводи за качеството на лечението от външния вид на инструментите. Това означава, че висококачественият външен вид на нашите инструменти е важен конкурентен фактор."

5-флексен спрей – сигурно охлаждане в обработваната зона

Охлаждането на обработваната зона е важно за безопасната работа. С 5-флексен спрей директно на главата, турбината на W&H осигурява цялостно и сигурно охлаждане. Д-р Парадайзер вижда сериозно предимство особено при използването на аспирация: "Много инструменти са оборудвани с троен спрей за охлаждане. Въпреки това, ако асистентът придвижи аспирационната канюла твърде близо до спрея по време на лечение, има риск да бъде отнета твърде много вода и тя да не достигне обработваната зона. При турбина с 5-флексен спрей и има отнета вода, ефектът от загубата на охлаждане е значително по-малък."

Всичко от един доставчик

Като клиент на W&H от много години, д-р Грит Парадайзер е убедена в предимствата на модерната технология на W&H. "Наскоро купих Assistina 3x3, като преди това използвах предишния модел още от началото на моята практика. Новият апарат за почистване и поддръжка позволява да почистя дори и външно моите инструменти, което значително подобрява нашия процес по хигиена. Тъй като директивите стават все по-строги, ние се възползваме от валидираната процедура."

В допълнение към новия апарат за почистване и поддръжка, текущата гама инструменти включва избрани прави и обратни наконечници на W&H. "Решаващите фактори за мен са качеството и съотношението цена-изработка на денталните инструменти. Турбината Synea Vision предлага не само дългосрочна ефективност и устойчивост, но също така и преди всичко иновативни функции, които оптимално помагат при работата ми с пациенти." Компетентното мнение и цялостното сервизно обслужване са особено важни за д-р Парадайзер. "W&H е иновативна и надеждна фирма. Като такава, аз имам идеалния партньор до себе си. Мисля, че употребата на продукти от един доставчик е важно предимство", заключва д-р Грит Парадайзер.

Synea Vision
Иновативният 5 x LED пръстен на турбина Synea Vision от W&H поставя нови стандарти в денталното лечение.
Д-р Парадайзер, Synea Vision
Високото качество и дълият живот на експлоатация са фокусът на модерната гама инструменти за д-р Грит Парадайзер.

коментара