Доклади & Изследвания

Първото впечатление винаги се брои - дори за инструментите

Източник: ZWP spezial 1+2 / 2014 / Oemus Media AG
Автори: Susan Oehler, Christin Bunn


Високото качество, безупречната грижа за медицинските изделия и инструменти са знак за добра дентална практика. Все пак, това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, тъй като високото ниво на ежедневна употреба обикновено води до съответното ниво на износване. Поради този причина, решението е да се инвестира умело при закупуване на нови продукти, избирайки инструменти, произведени от силно устойчиви и трайни материали, като например: гамата Synea Vision на W&H.

Красивата усмивка отваря врати и поражда симпатия още от първата среща. Така, че не е странно, че в допълнение към чисто здравословните аспекти, естетическите също са много важни в сферата на денталната медицина. По същия начин както една усмивка е в основата на първото впечатление за даден човек, така атмосферата в кабинетите за лечение, включително цялото оборудване, влияят върху това как пациентите се чувстват при техния лекар по дентална медицина. Ако практиката създава впечатление, че се използва съвременна технология, това допринася за положителната оценка на пациента за качеството на лечението. По този начин, високото качество, безупречната грижа и естетическият дизайн на медицинските изделия създават усещане за професионализъм и взаимно доверие. Практиката е визитната картичка на лекаря по дентална медицина и отразява установените стандарти по качество и естетика.

За да отговори на тези високи изисквания, техническото оборудване трябва да бъде с извънредна устойчивост и добър дизайн. Правите и обратни наконечници най-вече подлежат на тези изисквания, тъй като попадат в зрителното поле на пациента преди, по време и след лечение. С гамата Synea Vision, денталният производител W&H предлага ексклузивна гама оборудване, която, благодарение на множеството иновации, се слави не само с естетическа визия, но и с надеждност и ергономичност.

Synea Vision
Благодарение на уникалния ергономичен дизайн и оптимизиран профил на грипа, обратните наконечници на W&H пасват перфектно във вашата ръка.

Високата производителност отговаря на дългосрочната експлоатация

Поради различните анатомични положения в устата на всеки пациент, лекарят по дентална медицина е изправен пред различни условия в интраоралното пространство. Може да бъде необходима особено деликатна обработка, вследствие на позиционирането в обработваната зона и възрастта и общото здравословно състояние на пациента. Поради тази причина, правите и обратни наконечници Synea Vision са на разположение в два различни размера на главата, с цел да се осигурят всички възможности за достъп до зоната на лечение, независимо от плана за лечение. Адаптираните размери на главата подобряват и мощността.


Ергономичното тяло против приплъзване на Synea и изпитаният моноблок дизайн гарантират, че инструментите стоят отлично в ръката ви. В допълнение, моделите WK-99 и WK-93 предоставят тиха, лишена от вибрации работа, благодарение на тяхната иновативна технология и керамични лагери. Компактният светловод осигурява оптимално осветяване в обработваната зона и гарантира безпрепятствена видимост. Пента спреят се излъчва директно от наконечника, за да набави ефективно охлаждане в обработваната зона.


Нещо повече, с техните външни части от неръждаема стомана, структурата на инструментите е много здрава и устойчива. Въпреки това, най-важният аспект от видимо високото качество на моделите е иновацията: тяхното иновативно покритие предпазва обратните наконечници Synea Vision в дългосрочен план.

Тайната на специалното покритие против надраскване

Докато тялото от неръждаема стомана на инструментите осигурява стабилност, високото качество и естетическият вид се дължат на специално покритие на повърхността. Гамата Synea Vision, включваща правия наконечник HK-43 и обратните наконечници WK-99, WK-93, WK-56, WK-66 и WK-86, е третирана със стандартно хром покритие, което от своя страна е затворено в слой стъкло от силициев диоксид. Това предпазва продуктите от всички ъгли и позволява лесно почистване, благодарение на физическите му свойства. По този начин, покритието, разработено използвайки вътрешната продуктова компетенция на W&H, позволява стерилизация и термодезинфекция, например, обработените материали показват особена устойчивост на температурни колебания. Въпреки, че често са излагани на високи температури, повърхностите остават незасегнати и запазват своето гладко усещане за чистота. В допълнение, високата устойчивост на покритието предпазва от надраскване, обикновено първи знак за износване, и по този начин удължава сервизния живот на правите и обратни наконечници. Дори след многократна употреба, наконечниците изглеждат добре, като нови, създавайки впечатление за професионализъм в практиката с гама инструменти, които са естетични и добре поддържани.

Synea Vision на W&H
Специалното покритие против надраскване гарантира не само дълъг сервизен живот, но и лесно почистване на инструментите.
Synea Vision наконечници
Оборудвани с иновативна лагерна тегнология и специални керамични лагери, обратни наконечници Synea Vision работят значително по-безшумно.

коментара