Доклади & Изследвания

Малка турбина – Много приложения

Източник: ZWP 9 / 2014
Автори: Jenny Hoffmann, Christin Bunn / Oemus Media AG


Демографските промени стават все по-големи и по-забележими, дори при напречно сечение на пациентите, които посещават лекаря по дентална медицина. В резултат, концепциите за геронтология заемат значително централно място. Тази промяна ще изисква повече специализирани лечения и ще постави нови предизвикателства за лекарите по дентална медицина и денталните асистенти. Употребата на подходящи турбини и прави и обратни наконечници играе ключова роля тук.


Денталните практики би трябвало да бъдат цялостно ориентирани към посрещане на личните нужди на пациентите. Нарастващият брой на възрастните пациенти ще изисква лечението и денталните кабинети да бъдат преустроени за тяхно удобство. Въпреки това, не само тази група пациенти трябва да получат специално отношение в ежедневната рутина на практиката; децата и тревожните пациенти също се нуждаят от специализирана дентална помощ. Емпатията и разбирането са от първостепенно значение във всички случаи, както и желанието за пренастройка на работната дейност и обстановката, свързана с лечението, към нуждите на пациентите. Важно е винаги, когато правите това да имате впредвид конкретните физически и психологически характеристики на пациента.

Турбина TK-94 на W&H
Микротурбината TK-94 се отличава с диаметър на главата само 9 mm и обща дължина на главата от 17.2 mm с 16 mm борер и 12 watt мощност.

Комфортна работа, дори при тясно пространство

Изборът на подходящи прави и обратни наконечници и турбини е много важно при лечение на млади и възрастни хора, както и при тревожни пациенти. Инструментите трябва да отговарят едновременно на изискванията на лекаря по дентална медицина, който извършва лечението, и на нуждите на пациента, който е лекуван, тъй като това е единственият възможен начин за професионална работа с мисъл за пациента. От практическа гледна точка, това означава, че даден инструмент е идеален за лечението, ако, от една страна, има техническите параметри да позволи на лекаря по дентална медицина да го използва възможно най-прецизно и без усилие. От друга страна, неговият дизайн и функционалност трябва да бъдат такива, че терапията да може да бъде извършена с възможно най-малко травми и стрес за пациента.

W&H като производител на дентални апарати отговаря на тези изисквания с нейните продуктови линии. Целта на компанията е да доставя висококачествени, надеждни и прецизни инструменти на лекарите по дентална медицина в услуга на пациентите. Това включва възможност за лечение при специфични ситуации, което налага производството на прецизни инструменти, които да бъдат гъвкави за широка гама на приложения.

За специфични ситуации, които често се случват в геронтологията и детската дентална медицина, компанията създаде микротурбина TK-94, един продукт, който е перфектен за употреба при млади пациенти, чиято орална анатомия все още не е напълно развита и за възрастни пациенти с отслабени мускули на челюстта.

С диаметър само 9 mm и обща дължина на главата от 17.2 mm с 16 mm поставен борер, турбината от гамата Synea Vision позволява на лекаря по дентална медицина да лекува пациента с минимални ограничения и перфектен контрол във всеки случай. Особено, когато се използват няколко инструменти наведнъж – например, когато се използват турбина, дентално огледало и аспиратор едновременно – ограниченото интраорално пространство вече не е проблем с турбината TK-94. Пациентите чувстват по-малко дискомфорт с нея.

Малката глава на турбината на W&H осигурява по-добра видимост в обработваната зона и позволява на лекаря по дентална медицина да работи по-прецизно, за да избегне увреждане на твърдото вещество, дори в труднодостъпни зони.

Турбина TK-94 на W&H
Пента спреят с пет отвора осигурява охлаждане и почиства перфектно обработваната зона.

Профилът на захвата без приплъзване и ниското тегло от 39 грама улесняват употребата на инструмента за дълго време без умора в ръцете. Тя лесно може да бъде насочена в точно желаното място.

Не само, че има много предимства с използването на турбината, но W&H превърна практичността в приоритет при избора на материалите. Устойчивото на надраскване покритие от неръждаема стомана е устойчиво на износване и издръжливо, значително намалява белезите от износване и прави инструмента да изглежда като нов, дори след честа употреба. Функционалността в рутинната ежедневна работа е още повече увеличена с опцията за термодезинфекция и стерилизация на 135 °C. Всички турбини Synea Vision имат пет отвора за охлаждане – специално разработеният 5-флексен спрей на W&H – за оптимално охлаждане на борера и зъба.

Тиха и мощна

Въпреки малкия си размер, микротурбината TK-94 има впечатляващо висока мощност от 12 watts. В същото време, инструментът не е шумен, напротив: оптимизираните условия за преминаване на въздуха и висококачествените керамични лагери на W&H гарантират, че турбината работи тихо и без вибрация. Това е особено предимство, когато провеждате лечение на тревожни или неопитни пациенти. Тя предотвратява неконтролиран контакт със съседните зъби или антагонистите, което би могло да обезпокои пациентите. Подобно на намалените акустични шумове, външният вид на инструмента има и положителен ефект, намаляващ безпокойството в пациента. Малкият размер на микротурбината на W&H е по-малко плашещ за деца или тревожни пациенти, в сравнение с конвенционалните турбини.

Ефектът не трябва да се подценява по време на лечението. Инструментите, както и общата атмосфера в практиката, трябва да помагат за успокоението на пациента. Микротурбината TK-94 на W&H осигурява оптимизирано решение за минимално инвазивна употреба и съчетава едновременно функционалност и дизайн, за да облекчи безпокойството на пациентите.

Микротурбина TK-94 на W&H
Микротурбината Synea Vision TK-94 L е особено подходяща за минимално инвазивни процедури, които са наложителни в геронтологията или детската дентална медицина.

коментара