Ny Implantmed kirurgimaskin

Respekterar dina behov

W&H har tillverkat den kirurgiska enheten Implantmed sedan 2001: en högkvalitetsutrustning som erbjuder tandimplantatspecialister mer säkerhet, enkelt handhavande, en hög grad av precision samt flexibla användningsmöjligheter. Den nya generationen av Implantmed lancerades i september 2016 och erbjuder användarna både de välbeprövade klassiska Implantmedfunktionerna, ett unikt system för att bedöma stabiliteten hos ett implantat, anpassningsbara funktioner som kan efterbeställas och monteras om så önskas, ett high-tech och intuitivt användargränssnitt samt en ännu mer kraftfull motor.

Den nya kirurgiska enheten från W&H stöder användarna både med dess exakta prestanda för orala kirurgiska ingrepp och med en effektiv tidsplanering.

Touchscreen i färg
Touchscreen i färg som är logisk utformad och enkel att använda

W&H Osstell ISQ modul kan snabbt och enkelt eftermonteras när du vill.

Spolslangar

Spolslangen kan fästas snabbt och säkert.

LED+ ger full belysning av operationsområdet oberoende av motorvarvtalet.

Ökad säkerhet

Med möjligheten att bedöma implantatets stabilitet och få detaljerad dokumentation av implantatsinsättningen

Att bestämma den bästa tiden för att montera ett implantat blir allt mer komplext då man försöker ta hänsyn till alla viktiga parametrar och patientens möjliga riskfaktorer. Ett tillval till Implantmed, W&H Osstell ISQ modul, gör att det blir enklare & säkrare att bedöma framgången för behandlingen. Medan Implantmeds integrerade automatiska förgängningsfunktion och vridmomentet hjälper tandläkaren under införande av implantatet, gör Osstell ISQ (Implant Stability Quotient) modulen det lättare att besluta när belastning kan ske för ett implantat. Stabilitetsvärdet som mäts med hjälp av ISQ modulen bidrar till ett lyckat implantat och är en form av kvalitetssäkring.


Det icke-invasiva mätsystemet kan användas för att bestämma primärstabilitet av implantatet och det kan även observera osseointegrationen med hjälp av sekundära mätningar och kan användas för att bestämma den optimala tiden för laddning av implantatet. ISQ-värdet (ISQ skalan är 1-100) visas på skärmen efter att det har uppmätts och är lätt att tolka tack vare ett stort antal kliniska studier och tester. W&H Osstell ISQ modulen är ett tillval och kan enkelt monteras i efterskott till den nya Implantmeden.


När dokumentationsfunktionen är aktiverad, kan alla implantatinsättningsvärden, såsom definierade enhetsparametrar , implantatinföringskurvan , Osstell ISQ mätningen och grunddata som dokumentations-ID och tandens position sparas på ett USB-minne.

Enkel drift

Med en ny menystruktur och en förenklad pumpdesign

Den nya menystrukturen hjälper användaren att effektivisera behandlingsstegen på ett enklare, snabbare och effektivare sätt. Den moderna pekskärmen i färg med glasyta gör det enkelt att manövrera. Viktig information syns klart och tydligt på den stora skärmen. Det logiska och intuitivt utformade navigationssystemet och de anpassningsbara programmen tillåter användaren att koncentrera sig på det väsentliga. Implantmed kan anpassas för upp till sex stycken användare, vilket gör den idealisk för ökad effektivitet på större kliniker.


Den nydesignade spolslangspumpen bidrar till att göra den nya Implantmed väldigt enkel att använda och preptiderna blir ännu snabbare. Spolslangen kan införas mycket lätt, snabbt och framför allt säkert även under sterila förhållanden med den nya designen.

Exakt och kraftfullt

Med den kraftfulla motorn och kirurgiska hand- och vinkelstycken med LED

Även väldigt svåra procedurer kan utföras med mindre ansträngning och stor precision tack vare vridmomentet på 6,2 Ncm och en hastighet på 200 till 40000 rpm. Den nya Implantmed har även den kortaste kirurgimotorn på marknaden. De ergonomiskt utformade och perfekt balanserade kombinationen av motorn och W&H vinkelstyckena gör så att användaren kan arbeta under långa perioder utan att händerna påverkas av trötthet.

Det finns även fem stycken nya kirurgiska hand- och vinkelstycken med LED+ som nu kan belysa det kirurgiska behandlingsområdet oberoende av motorhastigheten. Det högkvalitativa rostfria stålet med reptålig yta ger de kirurgiska hand- och vinkelstyckena en extra lång livslängd och de är mycket robust.

Mer flexibilitet

Trådlös fotkontroll och produktegenskaper som kan anpassas och eftermonteras
Den nya Implantmed är flexibel. Tillvalen kan väljas vid köp eller kan även monteras i efterhand. Den nya trådlösa fotpedalen är ett tillval som ger ännu större flexibilitet och bekvämlighet. Implantmed kan styras lätt och sterilt med fotpedalen som ett alternativ till pekskärmen. Den nya trådlösa fotpedalen kan användas med flera W&H-enheter, såsom Piezokirurgienheten -Piezomed, och kan även enkelt monteras till dessa enheter vid ett senare tillfälle. Den trådlösa fotpedalen kan placeras var som helst i arbetsområdet för ökad säkerhet och bekvämlighet i den kirurgiska miljön.