Haberler

Hasta sadakatini artırmak için ipuçları
“Bir Hastadan bir Arkadaşa”

Çok yönlü hizmet profilakside esasdır

İyi hizmet, bilgiden eğitime, fiili tedavi ve sonrasına kadar, çok yönlü hasta bakımı anlamına gelir.

Dr. S. Mile
Dr. S. Mile
Çünkü siz hastalarınızı daima gülümsetirsiniz!
Dr. S. Mart
Dr. S. Mart
Çünkü standartları siz belirlersiniz!

Daha yüksek uyumluluk seviyesi geliştirmek

Profesyonel diş temizliği ve polisajdan, periodontitis tedavisinin bir parçası olan destekleyici periodontal tedaviye (SPT) kadar - profilaksi dişhekimliğinde en fazla kabul gören alanlar arasındadır. Hastalar profilaksi ile pozitif duygulara sahiptir ve sonuçları hemen görülebilir ve fark edilebilirdir. Bu yüksek dereceli uyumluluk, birkaç hizmet uygulaması ile daha da güçlendirilebilir.

Önce bilgi

Her zaman olduğu gibi, önce bilgi gelir. İstekler sadece bilgi sağlandığında canlanabilir. Klinik broşürlerinize ve pazarlama materyallerine ve elbette web sitenize de profilaksi ekleyin

Aynı şey periodontitis için de geçerlidir. Bu çok daha hassas bir alan olmasına rağmen, önlemenin de iyi kabul edildiği bir durumdur. Hasta bilgi formlarının bu amaç için çok yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Örneğin, hastahaneye bekleme salonunda genel bir bilgi formu koyabilirsiniz. Özellikle hastalara dağıtmak için periodontitis tedavisi için ilgili endikasyon ile ilgili ikinci bir bilgi sayfasını kullanın. Bu onlara evde enfeksiyon hakkında düşünmek ve başlamadan önce tedavi seyri hakkında bir şeyler öğrenmek için fırsat verir.

Ön tedavi ve takip tedavisi konusunu tartışma

Az sayıda hasta, sadece ana tedavinin Alman yasal sağlık sigortası sağlayıcıları tarafından karşılandığını bilir. Bu nedenle, hastaları önce gerekli profilaksi tedavisi hakkında ne kadar önce bilgilendirirseniz, ön tedavi ve takip tedavisini ödemeyi kabul etmeleri o oranda artar.

Tedaviden önce ve sonra ne yapılacağını yazan el broşürleri de iyi bir hizmet olarak kabul edilir. Spesifik tavsiyeler hastayı destekler ve diş hekimi olarak sizin takımınızın açık ve şeffaf olma konusunda gayretinizi aksettirir.


Özel hastalar için özel profesyonel diş temizleme teklifleri

Profilaksi bölümünüzü geliştirmek isterseniz, çeşitli hizmetler sunmanız önerilir. Yetişkinler için klasik profesyonel diş temizliği ve parlatma işlemine ek olarak, bu hizmetin çocuklar için de sunulması - ve tabii ki iletişimi- gerekir. Aynı durum hamilelik sırasında profilaksi, ağız sağlığı konsültasyon saatleri ve 50+ yaş grubunun ihtiyaçlarına göre hazırlanmış bir profilaksi programı için de geçerlidir.

Resepsiyonda ya da bekleme alanında gösterilen görüntüler, profilaksi hakkında bilgi sağlayabilir, örneğin bir profilaksi seçenekleri. Hastalar bu konuya ilgi duyacaklar ve bu alandaki geniş hizmet yelpazeniz, uzmanlığınız gibi hemen fark edilecektir.

Tedavi süresince hizmet

İdeal bir profilaksi seansı, konsültasyon & bilgi, hasta üzerinde yapılan fiili çalışma ve evdeki ağız hijyeni ile ilgili diğer prosedür ve önerilerin tartışılmasından oluşur. Servis sayesinde siz ve ekibiniz geniş kapsamlı puan kazanabilirsiniz. Aşağıdaki ipuçları siz ve hijyenistleriniz için hazırlanmış önerileridir.

Başlangıçta, hastaya seans sırasında olabilecek her şey hakkında ayrıntılı bilgi verin. Hastanıza başlığı, cilalama kafalarını, pastayı ve cilaları henüz dik olarak otururken gösterin - üzerinde enstrümanlarla veya ağzında aspirasyon uçları varken iletişim kurma, dikkat toplama ve soru sormak zorlaşır.

Başlık ve ekipmanı hastanın yanında ambalajından çıkarın; her şey daha önceden tepsi üzerinde ayarlanmış da olabilir. Bu, kliniğinizde organizasyon ve hijyen hakkında mükemmel bir izlenim verir.

Cihazların avantajları konusunda hastaya açıklama yapmak

Tedaviyi yaparken, her adımı açık bir şekilde açıklayın ve avantajları vurgulayın. Bunu belirtmezseniz, muhtemelen hasta profilaksi el parçasının özellikle ergonomik ve küçük olduğu gerçeğini fark etmeyecektir, ancak eğer yaparsanız, hasta sizi ve kliniğinizi takdir edecektir. Aynı durum, küçük boyutun gerçek bir avantaj olduğu cila kapları için de geçerlidir.

Bir piezo scaler kullanıyorsanız, geleneksel el aletleri üzerindeki avantajlarını da açıkça belirtin. Ürüne bağlı olarak, opsiyonel sıcaklık kontrollü sıvılar ve çeşitli yoğunluk modları, açıkça iletilmesi gereken başka servis faydaları olabilir. Yüksek kaliteli ekipman uzmanlığınızı vurgular - ve böylece hastalar üzerinde kalıcı bir pozitif etki sağlar.

Geri Çağırma'ya Hoşgeldiniz

Açıkçası, profilakside yüksek kaliteli hizmet, yapılandırılmış bir geri çağırma sistemi içerir. Hastalarınıza, tıbbi geçmiş anketlerini tamamladıktan sonra ve bir hatırlatma alternatifi seçimi sunduğunuzda (veri koruma yönetmeliklerine uygun olarak) bu seçeneği sunun. İster telefon görüşmeleri, kartpostallar, ister e-posta veya yazılı mesajlaşma olsun, hastaları hoş, davetkar ve olumlu bir şekilde ele almalısınız.

Kişisel bildirimler

Stok görüntülerine alternatif olarak, kliniğin kurumsal kimliğini kullanan özel bir hatırlatma kartı ve dostça bir karşılama cazip bir seçenek olabilir. Önceden tasarlanan kartlardan farklı olarak, özel kartlar, bildirimi hem görsel olarak hem de içerik açısından özgürce tasarlamanıza olanak tanır. Kartpostalları bir zarf içerisinde gönderin. Bu sayede gizlilik sağlanır ve kart, posta sisteminin neden olduğu zarar görmeden kurtulacaktır.

Hasta servisi, özellikle profilakside bir memnuniyet kaynağıdır. Bu alandaki pozitif ilişkilerden faydalanın, kliniğinizin imajını geliştirmek ve hastalarınızdan daha fazla takdir kazanmak için.

Yorumlar