Noutăți

W&H primește Premiul pentru Managementul Mediului 2022 din partea BMK

Compania W&H, în calitate de producător de tehnologii medicale, continuă cu toată energia managementul de mediu în cadrul tuturor proiectelor, urmărind atingerea obiectivelor sale ecologice și durabile. Aceste eforturi au fost acum recunoscute de Ministerul Federal pentru Protecția Climatică, de Mediu, Energie, Mobilitate, Inovare și Tehnologie (BMK) cu Premiul pentru Managementul Mediului la categoria "Cea mai bună măsură - Protecție Climatică și de Mediu".

W&H primește Premiul pentru Managementul Mediului 2022  la categoria "Cea mai bună măsură - Protecție Climatică și de Mediu". (de la stânga la dreapta Herbert Traschwandtner, Pamela Polanetz, Daniela Reidl, Thomas Lang și Andreas Tschulik)
W&H primește Premiul pentru Managementul Mediului 2022 la categoria "Cea mai bună măsură - Protecție Climatică și de Mediu". (de la stânga la dreapta Herbert Traschwandtner, Pamela Polanetz, Daniela Reidl, Thomas Lang și Andreas Tschulik)

În calitate de producător internațional de tehnologie medicală, W&H are o responsabilitate majoră față de sănătatea societății și a mediului înconjurător. Odată cu extinderea Fabricii II, compania promovează în mod activ protecția climatică și a mediului prin procese ultramoderne, precum și prin proceduri de producție și de fabricație care economisesc resursele: "Ca o afacere de familie sustenabilă, W&H se bazează pe soluții durabile și ecologice pentru a avea o contribuție pozitivă", subliniază Herbert Traschwandtner, Director General Operațiuni.

Câștigător la categoria "Cea mai bună măsură - Protecția climatică și a mediului"

Angajamentul W&H pentru managementul de mediu este acum onorat de BMK ca "Cea mai bună măsură - Protecția climatică și a mediului". Compania a câștigat prestigiosul premiu datorită modernizării și extinderii proceselor de economisire a resurselor, a gestionării optimizate a reciclării în circuit închis și a unui concept de energie durabilă.

Sisteme regenerative pentru viitor

100% din așchiile de metal produse la W&H sunt reciclate, după ce sunt separate pe tipuri, cu ajutorul unui sistem inteligent de colectare. Sistemul regenerativ prelungește ciclul de viață al resurselor, reducând astfel la minimum deșeurile. Pe acoperișul fabricii de producție, peste 1.800 de module fotovoltaice cu o putere de 536 kWp generează energie electrică neutră din punct de vedere climatic. În plus, controlul temperaturii în mod ecologic este asigurat prin crearea unor sisteme de control eficient al căldurii și frigului, care funcționează prin intermediul pompelor de căldură. Energia termică reziduală este utilizată pentru încălzirea halelor de producție. Răcirea este asigurată prin activarea miezului de beton. În plus, rutele de transport scurtate în logistică asigură un consum redus de energie și combustibil. "Suntem foarte mulțumiți de faptul că extinderea noastră și măsurile implementate de W&H au fost recunoscute și au primit Premiul pentru Management de Mediu. Acest lucru ne consolidează eforturile și ne dă un impuls pentru proiectele viitoare", subliniază Pamela Polanetz, Manager de Sustenabilitate, în numele întregii echipe de management de mediu W&H.

Peste 1.800 de module fotovoltaice produc energie electrică neutră din punct de vedere climatic pentru W&H.
Peste 1.800 de module fotovoltaice produc energie electrică neutră din punct de vedere climatic pentru W&H.

comentarii