Piezokirurgi & implantatworkshop i Makedonien

Operationerna som utfördes av Dr. Venci Karapeev följdes live av tandläkarna via en TV-skärm.

Den 9 - 10 april i år organiserade W&H:s områdeschef Roland Wichmann tillsammans med partner och distributör Oral Estetik Trejd Dooel den första teoretiska och praktiska workshopen inom temat piezokirurgi och implantat i Skopje (Makedonien). Under de två dagarna var föreläsningar och praktisk utbildning i fokus. Under tillsyn av Dr. Branimir Kirilov och Dr. Venci Karapeev hade de 24 workshopdeltagarna chansen att upptäcka fördelarna med piezokirurgi och den kirurgiska utrustningen från W&H. Dessutom gavs besökarna möjligheten att själva testa utrustningen samtidigt som det demonstrerades live av experter.

Piezokirurgi & implantatworkshop
Live videoutbildning

Utbildning med hjälp av erfarna experter

Eventets första dag ägnades åt teoretiska och praktiska workshops. Dr. Branimir Kirilov, specialist inom oral- och käkkirurgi, talade om sinusanatomi. Han förklarade de metoder han använder för sinuslyft samt fördelarna med piezokirurgi i jämförelse med klassiska tillvägagångssätt och han delade med sig av sina praktiska erfarenheter med deltagarna. Under andra halvan av dagen hade workshopdeltagarna möjlighet att utföra sinuslyft samt samla benspån med specialspets med W&H:s Piezomed och dess innovativa spetsar.

Tandläkarna kunde själva uppleva fördelarna med piezokirurgi, till exempel hur man utför ingrepp minimalt invasivt, snabbt och precist. Tack vare det kan patienterna dra nytta av hög postoperativ komfort och även snabbare läkning. Andra ämnen som det fokuserades mycket på under workshopen var implantat, GBR tekniken (guided bone regeneration) och W&H:s Implantmed samt kirurgivinkelstycken. Deltagarna fick öva på att placera implantat på ett effektivt och enkelt sätt med hjälp av W&H:s kirurgiska utrustning.

En höjdpunkt på agendan var två "live" operationer som Dr. Venci Karapeev utförde på hans privata dentalpraktik på "Karadent Dental Center" under dag två av eventet. På en tv-skärm kunde deltagarna följa ingreppet av ett sinuslyft och implantation med piezoteknik på två patienter. Deltagarna fick ta del av både specialistkunskaper samt värdefulla tips för daglig klinisk praxis. Tack vare den interaktiva aspekten på detta event fick tandläkarna i Makedonien chansen att lära sig från erfarna experter. Ett stort tack för supporten från teamet på Oral Estetik Trejd Dooel och W&H:s Regionchef Roland Wichmann som anordnat detta framgångsrika event för första gången i ett sydosteuropeiskt land.

Två viktiga opinionsbildare var inbjudna
Praktiska övningar
Arbete med bland annat Piezomed
Föreläsning