W&H fick ta emot Salzburg Business Prize

Ett utomordentligt arbete inom utveckling av medicinteknikföretaget W&H Dentalwerk Bürmoos GmbH var i fokus vid årets utdelning av Salzburg Business Prize den 27 april på WiFi-institutet Salzburg (ett institut för eknonomisk utveckling i Salzburg).

Salzburg Business Prize
Mag. Christoph Paulweber, (VD på banken Salzburger Sparkasse), Dipl.-Ing. Peter Malata (VD på W&H Dentalwerk), Ing. Michael Rothenwänder (W&H utvecklingsingenjör), Dr Wilhelm Brugger (Forsknings- och Utvecklings-Management-Team) och Dipl.-Ing. Thomas Irran (W&H utvecklingsingenjör)

Första platsen i kategorin "Innovation"

W&H lyckades imponera domarna inom kategorin "innovationer" med denna världsnyhet: en unik driv- och ljusteknik för dentalturbiner. Det patenterade systemet ger många nya möjligheteter för tandläkare som är intresserade av att erbjuda minimalt invasiv, exakt och atraumatisk tandvård. Den nya W&H-tekniken är ett stort steg framåt inom modern tandvård och det har därför tilldelats förstapriset av den högkvalificerade juryn.

I rampljuset vid årets prisutdelning av Salzburg Business Prize var avancerade projekt av inhemska företag. Detta prestigefulla pris delas ut av staten Salzburg och Salzburgs handelskammare (Salzburger Wirtschaftskammer). De tre bästa inslagen inom fyra olika kategorier valdes ut och tilldelades priser. W&H valdes ut som den bästa av 35 bidrag inom kategorin "Innovationer" för sin världsnyhet, luftdriven highspeed-tandpreparation. W&H:s VD Dipl.-Ing. Peter Malata, Dr Wilhelm Brugger från forsknings- och utvecklingsledningsgruppen och några till från W&H:s utvecklingsteam i Bürmoos var på plats för att ta emot förstapriset.

Primea Advanced Air
Primea Advanced Air - ett mikromekaniskt mästerverk

Ökad säkerhet inom tandvården

I och med utvecklingen av en ny typ av drivteknik för dentalturbiner är familjeföretaget, som har sin bas i Bürmoos, det första i världen att erbjuda en innovativ lösning med mycket avancerade och utökade alternativ för dental protetik och preparation. Dessa instrument är också de första som ger 100% skuggfri belysning av behandlingsområdet med de ringformade LED-dioderna på det lilla turbinhuvudet. Detta kommer att underlätta tandläkarnas arbete i alla olika behandlingssituationer tack vare den extra säkerhet som tillhandahålls genom optimal belysning av munhålan med LED-lamporna.

"De största problemen som tandläkare har under behandlingar med turbiner är dålig kontroll av preparationshastigheten samt dålig belysning av behandlingsområdet", säger Dr Wilhelm Brugger. "Den unika kombinationen av luftdrivet och elektronisk kontroll - i motsats till de klassiska turbinerna - ger vårt Primea Advanced Air System justerbara, helt automatiskt kontrollerade preparationsförhållanden som är perfekt anpassade till behandlingssituationen. Den unika kombination av dessa funktioner ger tandläkaren bästa möjliga behandlingsförhållanden.

Dipl.-Ing. Peter Malata var oerhört glad för detta pris: “Salzburg Business Prize är väldigt viktigt för Salzburg som affärscentrum. Som den enda österrikiska tillverkaren av dentalteknik är vi väldigt stolta över att kunna bevisa vår förmåga att komma med nya innovationer och ny teknik."

* Fotos: WKS