W&H - nya elbilar i Bürmoos

Fyra nya Renault ZOE elbilar
Fyra nya Renault ZOE elbilar

Fyra nya, miljövänliga elbilar införskaffades till W&H Dentalwerk i mitten av september. Sedan 2012 har det familjeägda företaget använt sig av elbilar som tillhandahölls av företaget 'ElectroDrive Salzburg GmbH', ett initiativ av Salzburg AG. Miljövänligt, utsläppsfritt och tyst i drift, bra både för miljön och det lokala samhället samt komforten för föraren.

Modernisering av transporten

Det är inte bara vid utveckling av precisionsinstruments som W&H använder sig av den senaste tekniken. Med splitternya miljövänliga elbilar håller W&H fanan högt även inom transporter. De nyinköpta Renault ZOE elbilar är tysta, utsläppsfria och kostnadseffektiva. Totalt finns nu 6 stycken elbilar till de anställdas förfogande så att de lätt kan tas sig mellan de olika byggnaderna. Tack vare de nya miljövänliga bilarna kan de spara in på kostnaderna då de slipper tanka dem berättar Herbert Traschwandtner, från W&H:s ledningsgrupp.

När nya bilar skulle köpas in var det viktigt för W&H att tänka på omgivningen, det är en vacker miljö runt omkring oss och vi försöker alltid att ta ansvarsfulla beslut både för naturen och männsikan. Förutom en minskning av koldioxiden så är även bilarna tystare så även buller minskas. Förutom elbilar så har även W&H ett antal elcyklar till de anställdas förfogande. De har varit väldigt populära, särskilt vid fint väder.

Nästa år satsar W&H på att bygga solpaneler på taket vilket gör då ger el som produceras på ett miljövänligt sätt. "I framtiden vill vi använda en del av vår "gröna" energi för att ladda våra elfordon. Det skulle ge oss en 100% grön lösning", säger Traschwandtner avslutningsvis.

Thomas Koch (till vänster), transportansvarig på W&H Dentalwerk, och Herbert Traschwandtner (till höger), från ledningsgrupppen på W&H, är nöjda med de nya elbilarna. Det här ska kunna göra W&H Dentalwerk 100% utsläppsfri i framtiden.