Perfekt smörjning av dina instrument på rekordtid

W&H är stolta över att kunna presentera den nya automatiska Assistina TWIN som ger ett optimalt stöd i arbetsflödet på moderna tandkliniker när det gäller rengöring och smörjning av dentalinstrument. Med en rekordtid på bara 10 sekunder och ett sofistikerat dubbelkammarsystem blir tråkiga väntetider ett minne blott.

Dubbel kammare
Koppla enkelt in nästa instrument under den pågående smörjningen och rengöringen tack vare det innovativa dubbelkammarsystemet.


För praktiken betyder detta inte bara ett stressfritt arbete utan också ett optimalt stöd i effektiv tidsplanering. Det är mycket enkelt för användaren samt ergonomiskt och tidseffektivt.

En optimerad metod för smörjning och tillsammans med användningen av ett HEPA-filter kan nya Assistina TWIN imponera med extremt korta cykeltider, hög kostnadseffektivitet och förbättrad tillförlitlighet.

Snabbt & smidigt.

Det går lätt och smidigt att sköta instrumenten med Assistina TWIN. Medan det första instrumentet behandlas i den stängda kammaren, kan du redan börja montera nästa instrument i den andra kammaren. Enkelheten med Assistina Twin, t.ex. att man bara behöver trycka på 1 knapp för att starta den är en fördel som uppskattas av många. Utan väntetid och fri från stress och panik. Utrustad med en skjutlucka är det innovativa dubbelkammarsystemet i kombination med en kort behandlingstid och ergonomiskt placerade instrument en enkel väg för att få ett stressfritt arbete på din praktik. Med hjälp av en adapter kan olika typer av instrument monteras och passar därför de särskilda behoven på olika tandpraktiker.

startas med en knapp, enkelt och smidigt
Assistina Twin startas enkelt med en knapp
Dubbelkammarsystem
Dubbelkammarsystem: enkel anslutning av nästa instrument medan ett instrument behandlas

Rekordkort cykeltid tack vare oljenebulisation

En särskild fördel med Assistina TWIN är den korta cykeln på bara 10 sekunder. Under denna tid spolas spray- och drivkanalerna med rengöringsmedel och torkas med hjälp av tryckluft, plus att alla instrumentkomponenter blir perfekt smorda med W&H:s serviceolja. Detta allt-i-ett underhållskoncept bidrar till instrumentet perfekta prestanda och förlänger även livslängden på det.

W&H använder en innovativ nebulisationsteknik för oljan för att klara rekordtiden på bara 10 sekunder. Först nebuliseras oljan innan den skjuts genom instrumentet med ett högt tryck. Den fina dimman når även de mest avlägsna delarna av växlarna utan att växelkomponenterna måste sättas i rörelse först. Detta gör det möjligt att rengöra instrumentet på ett effektivt sätt. Utrustad med ett unikt processövervakningssystem, säkerställer Assistina TWIN att den exakta mängden olja som krävs för varje instrument används, så att användarna kan vara säkra på ett enhetligt och perfekt resultat.

serviceolja, rengöringsmedel och HEPA-filter
Assistina TWIN "Care Set"; serviceolja, rengöringsmedel och HEPA-filter


W&H:s nya smörj- och rengöringsapparat är utrustad med ett HEPA-filter (ett högeffektivt partikelluftfilter), vilket filtrerar bakterier, virus, damm, aerosoler, rökpartiklar etc., från luften och därmed ger optimal säkerhet i dess användning. Aerosoler som bildas under underhållsprocessen fångas upp av en fläkt och filtreras bort och praktiken får därmed en säker arbetsmiljö i sina hygienrutiner.

Effektivt, hållbart och ergonomiskt

Speciellt konstruerad för att möta kraven från kliniker med fokus på kostnadseffektivitet, har W&H nu lyckats optimera oljeförbrukningen och cykeltiden under serviceprocessen ytterligare. Assistina TWIN är en särskilt kostnadseffektiv lösning som även bidrar till att spara på resurserna. Med sin ergonomiska design är det enkelt att byta adaptrar och enkelt att rengöra enheten. Alla förbrukningsartiklar såsom patroner och HEPA-filter erbjuds i det nya Assistina TWIN "Care Set" och kan enkelt bytas ut av användaren utan behov av verktyg.

Assistina TWIN från W&H: är snart tillgänglig hos din lokala dentaldepå, fråga oss gärna om produkten!