Invigning i Bangalore

W&H och Planmeca redo för ytterligare expansion i Indien

Sedan den 1 september 2016 har de två familjeägda företagen W&H Dentalwerk och Planmeca slagit sina påsar ihop för ett samarbete på den indiska dentalmarknaden. En stor del av samarbetet var att inrätta ett gemensamt filialkontor i Bangalore.

Den officiella invigningen i Bangalore.

Den 20 april 2017 invigdes det nya kontoret av W&H Dentalwerks VD Peter Malata och Planmecas VD Heikki Kyöstilä.

Med de nya lokalerna och ett starkt team på plats har samarbetspartnerna vidtagit nya steg i Indien för att lokalisera och öppna ett supportcenter.

"Vårt mål är att arbeta för att den indiska tandvården ska få tillgång till kvalitetstandvårdsutrustning och patientvård för folket i det här landet", konstaterade Heikki Kyöstilä. Det nya kontoret ger väsentliga förutsättningar för ett synergistiskt och unikt produktutbud från båda företagen samt bästa kundservice. "Med det nya kontoret strävar vi efter att stärka vår gemensamma försäljnings- och servicestruktur i landet och skapa en central punkt för att öka kundens förtroende för våra varumärken", förklarade Peter Malata.

Nytt showroom med modern teknik

showroom
En riktig höjdpunkt: det nya showroomet
planmeca
Smart och modern teknik från W&H och Planmeca.
trainings
Produktpresentationer, demonstrationer och användarutbildningar.

Mer än 125 inbjudna gäster accepterade inbjudan från W&H och Planmeca och kom till den officiella öppningsceremonin för det nya kontoret. Förutom välkända tandläkare från Indien som till exempel den tidigare DCI-ordförande dr. Anil Kolhi, general Vimal Arora som är den tidigare chefen för Army, Navy & Air Force och nuvarande generaldirektör för Försvarsdentaltjänster kom även Dr Bhasker Rao, grundare och senare även direktör för SDM College of Dental Sciences & Hospital till evenemanget.

En särskild höjdpunkt var demonstrationen av det nya showroomet. En lokal på 2800 m² utrustad med modern teknik ger de bästa möjligheterna för produktpresentationer, live-demonstrationer och utbildningar. En särskild tyngdpunkt i det nya showroomet är inom applikationsområdena oralkirurgi & implantologi, restoration & protetik, sterilisation, hygien & underhåll samt CAD / CAM och radiologi. I framtiden kommer omfattande produktutbildningar för kunder att vara en viktig del av de gemensamma marknadsaktiviteterna. "Det nya kontoret är speciellt utformat för att tillhandahålla grundläggande produktkurser för indiska kunder följt av avancerade kurser vid respektive anläggning på företagets huvudkontor i Österrike och Finland", förklarade Raghavan Radhakrishnan, chef & regionsansvarig.


Stark lokal närvaro ökar kundförtroendet.

Invigningen
Invigningen: Heikki Kyöstilä (Planmeca VD)
Raghavan Radhakrishnan
Raghavan Radhakrishnan (Chef för
Planmeca India och W&H India)

Under invigningen var Raghavan Radhakrishnan och hans indiska team på plats. Med produktdemonstrationer visades de nya produkterna och utbildningsmöjligheter. Indien är en marknad med hög potential och en stor befolkning på 1,3 miljarder människor och det förväntas att behövas fler och fler säkra och bra kvalitetstjänster och produkter i framtiden. Däribland även bättre produkter för kliniskt arbete och diagnostik. "Vi strävar efter ett synergistiskt produktutbud anpassad för den indiska marknadens krav. Vi vill erbjuda många praktiska aktiviteter tillsammans med vår partner Planmeca och vi vill skapa ett professionellt tekniskt stöd, och ett professionellt stöd även inom produktutbildning ", förklarar Peter Malata.

Med ett lokalt kontor skapar W&H och Planmeca en direktlänk till de indiska kunderna och stärker därmed kundbanden. Heikki Kyöstilä betonade vikten av att erbjuda bästa möjliga behandlingskvalitet till de indiska patienterna: "Hur kan vi få ut mesta möjliga av moderna och integrerade digitala dentalplattformar, så att patienterna kan få snabbare, säkrare och konsekvent bra behandlingskvalitet utan kompromisser? Och hur gör vi det här, samtidigt som vi håller tandläkartjänster på en ekonomiskt hållbar väg? Svaret ligger i äkta partnerskap, fortlöpande utbildning samt ett ansvar och engagemang för varandra."


Efter besöket och den officiella öppningen av de nya lokalerna fortsatte evenemanget på Hotel Taj Bangalore. I gemensamma diskussioner, med företrädare för W&H och Planmeca samt det indiska teamet, kunde besökarna få mer information om de båda företagens synergistiska produktportföljer och framtida verksamheter. Under en gemensam lunch i hotellets vackra atmosfär hade de ytterligare en möjlighet till samtal och nätverk.

partnerskap i Indien
Heikki Kyöstilä och Peter Malata skär upp tårta tillsammns på invigningen av de nya lokalerna
Invigning med 125 gäster
Mer än 125 gäster på invigningen på Hotel Taj Bangalore.