Noutăți

W&H implementează un pachet comprehensiv de economisire a energiei

Anul trecut, W&H a economisit 900.000 kWh de energie electrică. Aceasta corespunde consumului anual a aproximativ 180 de locuințe unifamiliale. Compania de tehnologie medicală a reușit să realizeze un asemenea potențial ridicat de economisire prin optimizarea comprehensivă a propriului management energetic. Pe lângă utilizarea unor echipamente inteligente și investiții în tehnologii orientate spre viitor, măsurile concrete, ideile creative și munca în echipă au contribuit în mod semnificativ la obținerea acestui rezultat.

Kober Sixtus, Manfred Kinzl și Mayr Daniel (de la stânga la dreapta) în sala de producție.
Kober Sixtus (stânga), Manfred Kinzl și Daniel Mayr fac parte din echipa de proiect pentru măsurile de economisire a energiei la W&H.

W&H ia în considerare aspectele legate de sustenabilitate, de-a lungul întregului lanț de procese, precum și într-o mare varietate de proiecte din cadrul companiei. Anul trecut, s-a pus foarte mult accent pe măsurile de economisire a energiei. "Am lucrat foarte intens pe marginea acestui subiect timp de un an. În prima etapă, am analizat comportamentul nostru de consum și unde am putea gestiona mai bine", explică Sixtus Kober, membru al echipei de proiect W&H. Pe baza acestei analize, au fost elaborate 24 de măsuri de implementare. Scopul a fost acela de a opera toate mașinile de producție și tehnologia de construcție cât mai eficient și mai economic posibil, conservând astfel resursele și reducând amprenta ecologică a companiei.

Numeroase măsuri de protecție a mediului

Multe dintre măsurile identificate în cadrul proiectului au vizat optimizarea consumului de energie, ajustarea temporizatoarelor sistemelor și creșterea gradului de conștientizare în rândul fiecărui individ cu privire la conservarea resurselor. Investiția de 100.000 de euro într-un nou compresor pneumatic a permis economisirea a 70.000 kWh anual. Printre alte măsuri incluse, s-au numărat programarea optimizată, din punct de vedere energetic, a mașinilor de producție în vederea reducerii costurilor de stand-by, ajustarea sistemului de control al aerului comprimat și utilizarea optimă a căldurii reziduale a mașinilor în scopul încălzirii clădirii. În 2023, consumul de gaz în producție al companiei de tehnologie medicală a fost redus cu aproape 70%. " Noi măsuri vor fi implementate în următoarele luni. Vedem, cu siguranță, un mare potențial pentru W&H", subliniază Daniel Mayr, W&H Facility Management. "Ne bazăm pe soluții sustenabile și ecologice", adaugă Sixtus Kober.

 Daniel Mayer indică afișajul compresorului pneumatic.
Daniel Mayr în fața echipamentului de control avansat al compresoarelor pneumatice.

Rolul sustenabilității la W&H

W&H promovează în mod activ managementul de mediu în cadrul companiei, realizând astfel obiectivele ecologice și durabile ale companiei. În 2022, W&H a primit Premiul pentru Managementul Mediului, din partea Ministerului Federal Austriac, pentru dezvoltarea unor procese eficiente sub aspectul utilizării resurselor și a unui concept de energie durabilă. În 2023, W&H a publicat primul său raport de sustenabilitate și a obținut certificarea EMAS pentru managementul de mediu al companiei.

comentarii