Новини

W&H Dentalwerk спечели Държавна награда за иновации

Екипът и президентът на W&H Питър Малата са развълнувани от своя печеливш резултат. На снимката от ляво надясно: д-р Марта Мюлбергер, зам.-ректор на Леобенския университет и говорител на групата експерти, д-р Маргарете Шраумбьок, федерален министър на дигитализацията и икономическите въпроси, Питър Малата, президент на W&H, инж. д-р Вилхелм Бругер, мениджърски екип Научноизследователска и развойна дейност на W&H, инж. Михаел Ротенвендер, Научноизследователска и развойна дейност на W&H,  инж. Йохан Ейбл, вице президент Продуктови иновации на W&H и инж. Томас Иран, Научноизследователска и развойна дейност на W&H.
Екипът и президентът на W&H Питър Малата са развълнувани от своя печеливш резултат. На снимката от ляво надясно: д-р Марта Мюлбергер, зам.-ректор на Леобенския университет и говорител на групата експерти, д-р Маргарете Шраумбьок, федерален министър на дигитализацията и икономическите въпроси, Питър Малата, президент на W&H, инж. д-р Вилхелм Бругер, мениджърски екип Научноизследователска и развойна дейност на W&H, инж. Михаел Ротенвендер, Научноизследователска и развойна дейност на W&H, инж. Йохан Ейбл, вице президент Продуктови иновации на W&H и инж. Томас Иран, Научноизследователска и развойна дейност на W&H.

Турбината Primea Advanced Air е скок напред в технологията на денталното лечение

Денталната турбина е сред най-важните инструменти за лекарите по дентална медицина. Шумът от тях сам по себе си е достатъчен, за да предизвика страх и безпокойство в много пациенти, когато посетят денталната практика. W&H Dentalwerk Bürmoos GmbH намери решение на този проблем. С денталната турбина от нова генерация Primea Advanced Air за първи път имаме постоянни обороти, приблизително 50% по-висока максимална мощност, осветяване на обработваната зона без сянка, както и минимално ниво на шума. Това е от полза както за лекарите по дентална медицина, така и за техните пациенти.

Тази иновация има не само голям икономически потенциал, но също така възхити експертното жури, присъждащо държавните отличия. На 22 март 2018 г. W&H получи Държавната награда в категория „Иновации“, връчена от д-р Маргарете Шраумбьок, федерален министър на дигитализацията и икономическите въпроси, в “Aula der Wissenschaften” във Виена. „Отличието е за всички служители на компанията. Тази иновация е плод на съвместно усилие – от първоначалната идея до нейното реализиране и крайния продукт, както и много повече. Екипната работа е твърдо вкоренена в основата на W&H Dentalwerk Bürmoos, което ме прави изключително горд.“, каза президентът на W&H инж. Питър Малата.

Становище на журито: Голямо техническо сърце и сензационен екип

„W&H разработи регулируема пневматична задвижваща система, която отваря възможността за революционно дентално лечение. Бъдещите посещения при зъболекар вече няма да бъдат съпроводени с високочестотен шум, с който всички сме така добре запознати – посещенията ще бъдат много по-тихи. Лекарите по дентална медицина ще имат възможността да настроят всяка процедура към индивидуалния пациент. Голямо техническо сърце, мозъчна енергия, много инвестиции на средства и време са вложени в този продукт, заедно със сензационен екип и нова система, която е успешно патентована. Затова ние вярваме, че това ще бъде нещо голямо, продукт „Произведен в Австрия“, който ще покори света и за който тепърва ще чуваме много.“, обобщи съдията от групата експерти и говорител инж. д-р Марта Мюлбергер, зам.-ректор на Леобенския университет.

Държавна награда за иновации – най-високото държавно отличие за върхови постижения в Австрия

Най-иновативните компании в Австрия се състезаваха за Държавната награда за иновации тази година. Отличието се писъжда от Федералното министерство на дигитализацията и икономическите въпроси и се организира от Austria Wirtschaftsservice GmbH (aws). Целта е да се отличат иновационните постижения на австрийските фирми и да се подчертаят техните микроикономически, икономически и социално-политически стремежи в обществото. От общо 438 кандидатури в конкурсите за държавна иновация, 25 бяха подадени за Държавна награда за иновации. Експертно жури номинира 6 фирми за финалисти. Сред шестте номинации е W&H.

Оборудвана с 5x LED пръстен, турбината Primea Advanced Air предлага на лекарите по дентална медицина отлично осветяване без сянка на обработваната зона.
Оборудвана с 5x LED пръстен, турбината Primea Advanced Air предлага на лекарите по дентална медицина отлично осветяване без сянка на обработваната зона.
Primea Advanced Air – пневматична задвижваща система, която може да се настройва идеално за съответното приложение, използвайки постоянни обороти.
Primea Advanced Air – пневматична задвижваща система, която може да се настройва идеално за съответното приложение, използвайки постоянни обороти.

Иновация от W&H – Primea Advanced Air

В областта на модерната дентална медицина W&H разработи турбина Primea Advanced Air, иновативна пневматична задвижваща система за дентални турбини. „Глобалната дентална общност наброява около 700 000 дентални медици. Това показва, че за нашата технология се открива голям потенциал“, обяснява президентът на W&H Питър Малата. Докато в миналото оборотите и мощността на турбините не можеха да бъдат регулирани, то новата система може да бъде прецизно настроена за съответната процедура. Оборотите на въртене на борера могат да бъдат настроени абсолютно точно и чрез електронното регулиране остават постоянни дори при увеличаване на контактния натиск по време на обработката. По-добрата производителност намалява времето за обработка и чувствителните фини препарации могат да се извършват до голяма степен без топлинни увреждания и наранявания на меките тъкани. Работният шум е минимален, благодарение на намаления брой обороти на празен ход, което осигурява повече комфорт за пациента. LED пръстенът в малката глава на инструмента осигурява 100% видимост без сянка на обработваната зона.

„В продължение на десетилетия W&H е лидер в областта на LED технологията за дентални наконечници. LED пръстенът се прие на пазара много добре още от самото начало. С нашата иновативна технология за задвижване и осветяване ние разполагаме с уникални отличителни знаци и конкурентно предимство от няколко години.“, обяснява инж. д-р Вилхелм Бругер от мениджърския екип Научноизследователска и развойна дейност на W&H. Питър Малата също е впечатлен от технологията: „Много се радваме на Държавната награда за иновации и свързаното с нея признание за успешната ни разработка. С тази иновация достигнахме етап, който отваря изцяло ново измерение на минимално инвазивно, прецизно и атравматично дентално лечение.“, казва президентът на W&H в заключение.

коментара