W&H ProService

W&H ProService означава перфектно обслужване, компетентна поддръжка и отлично ноу-хау.

Обширна мрежа от надеждни сервизни партньори. Общата цел винаги да намерим най-добро и възможно най-бързо решение за нашите клиенти ни отличава.

Какво можете да направите сами, за да се възползвате в дългосрочен план от качеството на своите W&H продукти: следвайте нашите съвети и трикове. И вземете под внимание нашия хигиенен работен процес W&H Aims (Съвременни решения за управление превенцията на инфекции).

ProService съвети

 • Нуждае ли се от поддръжка моя инструмент с трансмисия?


  Независимо дали са прави и обратни наконечници, куплунги или турбини - при ежедневна работа инструментите с трансмисия могат изведнъж да се повредят. За хората, които искат да бъдат сигурни и ценят дългия експлоатационен живот на продуктите, бихме искали да насочим вниманието към препоръчителната годишна поддръжка. Независимо от това има различни признаци, които показват необходимост от поддръжка или ремонт. Ето няколко примера за това как можете да определите нуждата от поддръжка на Вашите инструменти:

  • Загряване
  • Силни вибрации
  • Изменения по тялото
  • Ниска мощност/ обороти
  • Намалена сила на задържане на борера
  • Намалена интензивност на светлината/ колебания на светлината
  • Нарушаване интензивността на спрея/ колебания на спрея
  • Неизправност или изтичане на охлаждаща течност

  Ако забележите една или повече от гореспоменатите експлоатационни неизправности, свържете се с оторизиран "сервизен партньор на W&H".
  Поддръжка на инструменти
 • Технически проверки за безопасност на медицински изделия


  За да се гарантира безопасността на потребителите, пациентите и трети страни, медицинските електрически устройства трябва да се проверяват редовно. Поради тази причина Законът за медицинските изделия предвижда проверки за безопасност. По време на проверката се определя дали дадено устройство е функционално, електрически безопасно и в съответстващо състояние. Проверката за безопасност трябва да се извършва на всеки три години или съгласно инструкциите на производителя. За устройствата на W&H като Implantmed или Piezomed проверката за безопасност е задължителна на всеки три години. Националните разпоредби могат да съдържат изключения за по-кратки периоди на проверка. Например, в Германия проверката за безопасност трябва да се извършва на всеки две години.

  Проверката за безопасност може да се извършва само от квалифицирани компании и институции. Тези компании потвърждават правилното функциониране на устройствата и по този начин гарантират безопасността на пациентите, потребителите и трети страни.

  На проверка за безопасност подлежат всички самостоятелни устройства на W&H като Implantmed, Elcomed, Piezomed, Pyon, Tigon / Tigon + или Proxeo Ultra.

  Имате въпроси? При необходимост от сервиз "W&H сервизните партньори" с радост ще помогнат.
  Проверка на медицински изделия
 • Какво представляват комплектите за поддръжка? И защо са толкова практични?


  Всеки продукт, независимо дали е в личната или професионална област, е изложен на определено количество износване с течение на времето. Това износване може да бъде само визуално обезпокоително или да доведе до реален дефект. Комплектите за поддръжка могат да помогнат, тъй като съдържат точно резервните части, които трябва да бъдат заменени - нито повече, нито по-малко!

  Комплектите за поддръжка са предназначени или за крайни потребители, или за сервизни партньори и са съобразени с определен продукт. Популярен пример са нашите комплекти за поддръжка на W&H стерилизатори, които обикновено се използват след 800 или 4000 цикъла на стерилизация за препоръчителен сервиз.

  • Обслужване след 800 цикъла: Направете го сами! Резервните части, включени в комплекта за поддръжка, могат да бъдат заменени от крайния потребител. Разходите могат да бъдат точно изчислени. Оригиналните резервни части допринасят за дългия експлоатационен живот на стерилизатора.
  • Обслужване след 4,000 цикъла: Обслужването след 4000 цикъла може да се извършва само от оторизиран сервизен техник или специализиран сервиз. Устройството трябва да бъде отворено и частите, включени в комплекта за поддръжка, да бъдат заменени. Разходите за това също могат да бъдат изчислени точно.

  По този начин комплектите за поддръжка предлагат абсолютна прозрачност на разходите. Предимството пред закупуването на отделни резервни части е очевидно. За информация относно всички налични комплекти за поддръжка, моля, свържете се с Вашия "W&H сервизен партньор".
  Комплект за поддръжка
 • Перфектно почистване - без инструменти


  Хирургичните интервенции са голямо предизвикателство. За да отговорят на високите хигиенни изисквания, хирургичните прави и обратни наконечници от сериите S и WS могат да бъдат разглобени бързо и лесно. Напълно просто - без инструменти. Това не само улеснява цялостното почистване, но и удължава експлоатационния живот на Вашите инструменти. След това хирургичните прави и обратни наконечници могат да бъдат сглобени също толкова бързо и лесно.

  Как правилно да разглобяваме и сглобяваме нашия хирургичен наконечник WS-75 е показано в това "видео".

  При необходимост от сервиз "W&H сервизните партньори" с радост ще помогнат.