Доклади & Изследвания

Synea Fusion – всички предимства на една ръка разстояние

Повишаването на информираността относно разходите от страна на пациентите и желанието за по-малко травматично дентално лечение са представени в модерните дентални практики чрез внедрени важни инвестиционни решения. Днес, съвременните технологии са задължителни в денталната медицина, с цел да отговорят на високите очаквания на пазара. Целта на всяка бъдеща инвестиция е да се обърне внимание на нуждите на клиентите и да се гарантира успешността на практиката.

Специализирайки в естетичната дентална медицина, Смайл Клиник в Залцбург поставя високи изисквания относно своето дентално оборудване. Приблизително 50 пациенти се лекуват всеки ден, така, че 30-членният екип на практиката се фокусира върху процесите по ефективно лечение и най-добрите лечебни резултати. Д-р Сехди Сармини отговаря за управлението и концепцията на практиката, създадена през 2006 г. Последователното използване на най-модерните дентални технологии е съществена част от успеха на практиката. Като дългогодишен клиент, д-р Сармини оценя високото ниво на надеждност, доказано от иновативните инструменти на W&H. В резултат, обратните наконечници на W&H от серията Synea Fusion са неразделна част от ежедневната работа на практиката от 2012 г. насам. В това интервю, д-р Сармини говори за неговите изисквания относно денталните инструменти и ни разказва за неговия опит с продуктите на W&H.

Д-р Сармини, вие и вашият екип използвате новите обратни наконечници Synea Fusion на W&H от Септември 2012 г. За какво точно използвате обратните наконечници във вашата практика?

Д-р Сармини: В момента имаме 8 лекари по дентална медицина в нашия екип. Всички те използват обратни наконечници на W&H повече от 10 часа на ден. Инструментите се използват много често за консервативно лечение и препарации. Обратните наконечници Synea Fusion са изключително тихи и ни помагат да проведем възможно по-малко травматично лечение на нашите пациенти за тези сегменти на приложение.

Какви са вашите основни изисквания за обратни наконечници за възстановяване и протетика?

Д-р Сармини, Synea Fusion
Д-р Сехди Сармини (вляво) и неговата асистентка Ева Шмайдерер (вдясно) работят изключително тихо с новите обратни наконечници Synea Fusion. С тях лечението е по-малко травматично за пациента.

Д-р Сармини: Съществено за нашата работа е обратните наконечници да гарантират оптимално осветяване на обработваната зона. Безопасното охлаждане на обработваната зона е друго изискване. Това е важен момент, особено за препарации, които отнемат повече време, и ни позволява да работим без да въздействаме отрицателно върху зъба.
Ние обръщаме внимание и на нивото на шума от обратните наконечници. В нашата практика, ние често лекуваме "пациенти с фобии". Голяма част от тях се страхуват да ходят на стоматолог просто заради шума на борера. Затова, за нас е важно да работим с инструменти, които имат ниско ниво на шум по време на операция. Това ни позволява да проведем комфортно лечение и същевременно пациентите стават много по-спокойни.

Кои характеристики на новите обратни наконечници Synea Fusion са най-важни за Вас?

Д-р Сармини: Лично, аз харесвам пуш бутона на новата гама Synea Fusion. Не само, че е много лесно да се сменят борерите, но наконечниците имат и много сигурен профил на корпуса. Важно е, че стоят удобно в ръка, тъй като има определени приложения, където обратните наконечници трябва да бъдат използвани за доста по-дълъг период.
Ние сме установили високи стандарти по хигиена в Смайл Клиник, с цел да предложим на нашите пациенти високо ниво на безопасност. Почистването и поддръжката на инструментите са сред задачите на нашите асистенти. Те оценят високо моноблок дизайна на обратните наконечници, когато правят това. Моноблок дизайнът допринася за бързата и лесна подготовка; инструментите могат да бъдат бързо подготвени за поредица от лечения.

Как ще оцените качеството на новите инструменти на W&H?

Д-р Сармини: В сравнение с предишни модели, обратните наконечници Synea Fusion се открояват, благодарение на тяхната изключителна надеждност и дълъг сервизен живот. W&H предлага високо качество и изпълнение във възможно най-малкото пространство чрез употреба на висококачествени материали, комбинирани със здрав и компактен дизайн на инструмента. Разбира се, нашата практика Смайл Клиник се фокусира върху съотношението цена-ефективност на съществуващата гама инструменти. Обратните наконечници на W&H предлагат много добро съотношение цена-качество, в сравнение с предишните модели.

Д-р Сармини, Synea Fusion
Много лесни за работа, благодарение на уникалния ергономичен дизайн на обратните наконечници.
Д-р Сармини, Synea Fusion
Тихата работа с инструментите на W&H прави лечението много по-комфортно за "пациентите с фобии".

Във вашата клиника, освен вие, и вашите колеги работят с новите обратни наконечници. До каква степен вашия екип се облагодетелства от ежедневната им употреба?

Д-р Сармини: Нито един от инструментите не се е развалил до този момент, което означава, че ние се ползваме с много високо ниво на надеждност на обратните наконечници. До тук, разходите ни за ремонт са били минимални. Един от аспектите, който нашата клиника счита за особено положителен е универсалният ергономичен дизайн, който позволява лесна работа с пациента.

Около 50 пациенти дневно се лекуват в Смайл Клиник. В резултат, обратните наконечници непрекъсното се движат между процесите на лечение и хигиенна поддръжка. Издържаха ли теста обратните наконечници Synea Fusion?

Д-р Сармини: Обратните наконечници Synea Fusion се доказаха във всеки един случай. Благодарение на лесната за почистване повърхност и лекота на работа, имахме възможност значително да намалим времето за обработка на инструментите. Като се има впредвид големия брой пациенти в нашата практика, това е важен аспект. Времето, което сме спестили може да бъде насочено към грижа за пациентите.

Обратните наконечници Synea Fusion предлагат на потребителя 2-годишна гаранция, а сервизната мрежа на W&H предлага 24-часова сервизна услуга. Възползвали ли сте се от тези услуги за обратните наконечници Synea Fusion?

Д-р Сармини: Обратните наконечници W&H се използват непрекъснато в нашата практика и затова трябва да работят здраво. Въпреки тази интензивна употреба, продуктите са изключително надеждни. До този момент сме имали един малък проблем на един от обратните наконечници, който беше поправен много бързо от сервизния екип на W&H.

Впредвид сегашния ви опит, бихте ли препоръчали продуктите на вашите колеги? Ако да, защо?

Д-р Сармини: Аз бих препоръчал гамата от обратни наконечници Synea Fusion на всичките ми колеги, които търсят най-доброто качество и най-добрата цена. Благодарение на лесната им употреба – както за лекаря по дентална медицина, така и за персонала – инструментите допринасят за ефективата работа в практиката. По мое мнение, продуктите представляват важна част от гамата инструменти за всяка практика с поглед, насочен към икономични и ефективни процеси на работа.

Какви са изискванията на вашата клиника относно турбините и наконечниците, за да работи още по-ефективно?

Д-р Сармини: По мое мнение, най-важните критерии са изключителната надеждност и здравина на продуктите. Ако някой от продуктите се развали в даден момент, ние отдаваме голямо значение на висококачественото и бързо сервизно обслужване. С W&H, ние имаме компетентен партньор, който ни осигурява подкрепа във всички области и в същото време ни помага да оптимизираме нашите сложни процеси на лечение чрез съвременни модерни технологии.

Благодарим за Вашето време!

Като управител на Смайл Клиник в Залцбург, Д-р Сехди Сармини е много взискателен, когато става дума за качество и стойност на неговите дентални инструменти.
“Ние отдаваме голямо значение на висококачественото обслужване, което ни позволява да работим ефективно. С W&H, ние имаме перфектен партньор до себе си,” казва Д-р Сехди Сармини.

коментара