Доклади & Изследвания

Повече предимства за малките пациенти

Източник: ZWP 6 / 2013
Автор: Christin Bunn, Oemus Media AG


Лечението на детски зъби е различно от лечението на възрастни, по много начини. Следователно, децата представляват особено препятствие за лекарите по дентална медицина от техническа и от емоционална гледна точка. Инструментите, които са създадени за специални ситуации и условия в детските усти, могат да сътворят чудеса и да направят посещението в денталния кабинет много по-приятно за малките пациенти.


Дори най-малките пациенти са предпазени от кариеси, пародонтит и други. Децата имат конкретни изисквания, когато става дума за посещение при лекаря по дентална медицина, взискателни са не само по отношение на медицински познания, но имат нужда от такт, съпричастност и търпение. Ако един ден се окаже необходимо да се работи с борер, детето изведнъж се сблъсква с особено стресираща ситуация. В крайна сметка, лекарят по дентална медицина ще работи в устата на детето, която е много малка, с различни инструменти. В допълнение, инструментите изглеждат много по-големи на детето и могат да го уплашат още повече. Ситуацията става още по-неприятна, в сравнение с първоначалното обикновено седене на стола.

Synea Vision TK-94 L
Микротурбина TK-94, инструмент от серията Synea Vision на W&H.

Поради тази причина, оптималното решение за лекаря по дентална медицина е да използва по-малки инструменти, които в днешно време са неразделна част от гамата продукти на всеки производител. W&H отговори на нуждата от малки и удобни инструменти и с удоволствие представя своето решение с микротурбината TK-94. Това е инструмент от серията Synea Vision, който е особено подходящ за минимално инвазивни приложения като детска дентална медицина.

Микротурбината се характеризира с много малка глава с диаметър 9 мм и обща дължина на главата от 17.2 мм с 16 мм борер (с къса опашка). Тази компактна турбина позволява на лекаря по дентална медицина да работи без да увреди твърдото вещество и дори да достигне труднодостъпни зони с прецизна работа. Умаленият размер на главата предлага по-добра видимост в обработваната зона и оптимален контрол над инструмента.

Лекарите по дентална медицина често посочват като проблем силния шум при лечение на деца. Микротурбината на W&H печели допълнителни точки в това отношение. Въпреки високата си мощност от 12 W, турбината е много тиха и с това допринася за цялостно и хармонично лечение. Допълнително предимство на малките размери на турбината е, че инструментът не предава вибрация на съседните зъби и антагонистите, което повишава тревожността на детето.

Допълнителни характеристики за продукта от пръв поглед

В микротурбина TK-94, W&H комбинира интелигентен дизайн с оптимална ефективност и предоставя значително предимство както за лекаря по дентална медицина, така и за пациена, независимо дали е дете или възрастен. В същото време, микротурбината поставя особен акцент в продуктовата гама и изненадва с характеристиките си, които предоставя серията Synea Vision. Всички турбини предлагат перфектно осветяване на обработваната зона, благодарение на високото качество и иновативна LED технология. 5-флексният спрей гарантира оптимално охлаждане, докато керамичните лагери осигуряват удължен живот на експлоатация и много тиха работа.

Synea Vision TK-94 L

Друг важен момент от най-новата гама инструменти е специалното покритие против надраскване. Това гарантира висока устойчивост на външните компоненти дори при най-тежките условия на ежедневна употреба и по този начин запазва турбините да изглеждат като нови за много дълго време. В допълнение към микротурбина TK-94, W&H предлага други три турбини от гамата Synea, които са изцяло създадени по изискванията на лекарите по дентална медицина. Турбина TK-100 е изключително мощна и е подходяща за сваляне на корони и мостове, докато турбини TK-97 и TK-98 се характеризират с висока мощност и ниски нива на шума. Тези три версии предлагат осветяване без сянка в обработваната зона, благодарение на уникалния LED+ пръстен. Оборудвани с правилните инструменти, посещението в денталния кабинет се превръща в положително изживяване – за лекаря по дентална медицина, както и за малките и големи пациенти.

коментара