Назад към преглед
Вход
Новини

W&H придоби шведския специалист Osstell АВ

На 1 март 2018 г. главният изпълнителен директор на W&H Питър Малата обяви 100% придобиване на шведската компания за медицинска технология Osstell AB. С тази стъпка австрийската семейна компания W&H Dentalwerk Bürmoos GmbH продължава своя международен растеж.

Инж. Питър Малата (W&H), CEO Йонас Ехингер (Osstell)

Президентът и главен изпълнителен директор на W&H Питър Малата и главният изпълнителен директор Йонас Ехингер обединяват усилията си с цел повишаване на компетентността на W&H в областта на оралната хирургия и имплантология.

Osstell е основана през 1999 г. и е специализирана в разработването и производството на иновативни дентални решения за измерване на стабилността на импланта и наблюдение на остеоинтеграцията. Шведската фирма е добре известна със своята патентована ISQ технология (Implant Stability Quotient), която помага на лекарите по дентална медицина да вземат решение за оптималното време на натоварване на импланта. Osstell е един от водещите доставчици на глобалния дентален пазар.

Чрез настоящото присъединяване към международната група W&H, целта на двете компании е да създадат технологична синергия и да разширят значително съвместното си продуктово портфолио в бъдеще. Разширяването на съществуващите ресурси, както и на мрежата от ключови лидери ще донесат допълнителни предимства за тенденциите на международния пазар. „Целта е да разширим още повече нашата експертиза, а с това и да укрепим позицията си на специалист в сферата на оралната имплантология“, сподели главният изпълнителен директор на W&H Питър Малата. С придобиването на Osstell, денталният производител W&H затвърждава стратегическото значение на оралната хирургия и имплантология като важна област за растеж на компанията.

W&H Implantmed с измерване на стабилността на импланта

От септември 2016 г. W&H и Osstell успешно си сътрудничат на денталния пазар, в следствие на което бе създаден Implantmed от най-ново поколение – първият в света хирургичен апарат с опция за измерване на стабилността на импланта.

Оборудван с опционален W&H Osstell ISQ модул, първичната стабилност и оптималното време за натоварването на импланта могат да бъдат определени чрез измерване на резонансната честота.

В началото на 2017 г. сътрудничеството бе допълнително засилено с ексклузивната дистрибуция на Osstell продукти от W&H на избрани пазари. „Специализираната компания със своята структура отлично се вписва в характера на семейния бизнес. Затова сме уверени, че Osstell ще бъде добро попълнение и ще се превърне в ценен член на нашето W&H семейство“, каза Питър Малата. Новото дъщерно дружество на W&H ще продължи да бъде ръководено от Йонас Ехингер в качеството му на изпълнителен директор.

„Osstell и W&H работят много успешно заедно дълго време, така че следващата логична стъпка бе присъединяването на Osstell към групата на W&H. Така имаме възможност както за по-силно и по-обширно глобално представителство, така и за по-голям капацитет за доставка - винаги водени от идеята да предоставим на нашите клиентите още по-иновативни продукти и услуги. Така им помагаме да предложат на своите пациенти възможно най-качественото лечение. Благосъстоянието на пациентите е винаги основен приоритет“, каза изпълнителният директор на Osstell Йонас Ехингер.

Osstell AB става 19-тото дъщерно дружество на W&H, със собствено юридическо лице и със седалище в Гьотеборг (Швеция). Името на фирмата Osstell AB остава непроменено.

коментара