Доклади & Изследвания

"Perfecta – страхотно допълнение към нашата лаборатория!"

Всеки зъботехник работи непрекъснато с наконечници и турбини. Wolfgang Weisser е работил с повечето мотори от широк кръг производители в продължение на много години. Тук, той говори за една от неговите любими системи.

Потребителски доклад: Wolfgang Weisser (Германия)*

Случайно попаднах на Perfecta 900 на W&H Dentalwerk Buermoos GmbH и реших да инсталирам този юнит в нашата лаборатория. Да работиш с този зъботехнически мотор е наистина удоволствие. Оптимизираната скорост на повишаващия наконечник до 100,000 rpm улеснява работата върху всякакви материали, дори върху високоустойчива керамика. Ергономичният дизайн на тялото на инструмента позволява прецизна изработка.

Обдухване и охлаждане в едно

Обдухващата функция, интегрирана в наконечника, е първата в света, която прави ежедневната работа значително по-лесна – нещо, което е изключително практично. Интегрираният спрей за охлаждане осигурява охлаждане и предпазва от разрушаване на материала.

Perfecta 900 се състои от три модула: наконечник, апарат и модул за управление. Текущата скорост се вижда на дисплея, докато работите. Апаратът може да се позиционира индивидуално за маса или за колянно управление. Това е наистина чудесно допълнение към нашата лаборатория – иновативен, модерен зъботехнически мотор, който никога не спира да ме впечатлява.

Повишаващ наконечник с водно охлаждане

* Източник: Dentallabor 7/08

Опционален зъботехнически наконечник

коментара