Новини

W&H и Osstell: перфектно съчетание

Интервю с Питър Малата, Йонас Ехингер и професор Нийл Мередит Снимка: Клод Лепайър - Париж
Интервю с Питър Малата, Йонас Ехингер и професор Нийл Мередит*

По време на EAO в Париж заедно с представянето на новото поколение lmplantmed, австрийското семейно предприятие W&H обяви своето ексклузивно сътрудничество с известната шведска компания Osstell. Новият lmplantmed впечатлява с множество оптимизирани функции, предназначени да задоволят днешните нужди в имплантологията, пародонталната и лицево-челюстната хирургия. Освен това, Implantmed се предлага с опционален W&H Osstell ISQ модул за измерване стабилността на импланта и по тази начин се контролира периода на натоварване и се оптимизира времето за лечение. EDI Journal се срещна с главния изпълнителен директор на W&H Питър Малата, с главния изпълнителен директор на Osstell Йонас Ехингер и професор Нийл Мередит, който първоначално е разработил метода на резонансната честота (RFA).

Какво ви даде идеята да започнете сътрудничество си и за коя компания ще има повече ползи?

Малата: Тук може да се говори за тройна победа, а не за печеливша ситуация. Ние сме семейни или средни по размер компании със силно иновативен дух, така че разговорите започнаха много лесно. С уникалната комбинация от нашите най-съвременни технологии, можем да допринесем ясни ползи по-близо до клиницистите от цял свят и техните пациенти.

Ехингер: Друго предимство на собствен бизнес като нашия е, че приемаме индивидуалните подходи на другия. Ние обединяваме силите си като печеливш отбор, но също така уважаваме индивидуалната история на другия.

Какви са ключовите ползи за клинициста?

Малата: lmplantmed означава лекота на работа. Водещият принцип зад потребителския интерфейс на новото поколение е да интегрира новаторски функции, които да поддържат интуитивно ползване. Целта е да се направи ежедневната работа значително по-опростена както за хирурга, така и за денталната сестра. В допълнение, новият хирургичен апарат предлага редица допълнителни подобрения като изключително малък и лек микромотор, безжичен педал за управление и най-добро съотношение тегло/ въртящ момент, което ще намерите на пазара.

Ехингер: Опционално, новият lmplantmed може да бъде оборудван с Osstell ISQ модул като ефективно, клинично доказано и надеждно решение за измерване стабилността на импланта. Нашата диагностика за измерване заедно с усъвършенствания lmplantmed за хирургично поставяне на импланти, осигуряват уникална способност в полза както на клиницистите, така и на техните пациенти.

Защо смятате, че за клиницистите и техните пациенти са важни измерването стабилността на импланта и наблюдаването на осеоинтеграцията?

Мередит: Понастоящем работните процеси в имплантологията са склонни да бъдат по-бързи, пациентите търсят решения на момента, имплантиране в места на екстракция, незабавни възстановявания или дори протоколи за незабавно натоварване. За това, вие не само трябва да знаете стабилността на имплантите, но и по-добре да имате добра документация, както за себе си, така и при необходимост от съдебен характер. С Osstell получавате доказана диагностична гаранция и страхотни прогнозни стойности за лечението. Комбинацията с lmplantmed, който показва напреднали ергономични характеристики, които никога не съм изпитвал преди, е перфектно съчетание за много от днешните предизвикателства. Да не забравяме: това е чудесен инструмент за преподаване, за обяснение на биологичния процес на стабилност на импланта и осеоинтеграцията на нашите студенти и лекари по дентална медицина в следдипломно обучение по имплантология. И менюто, и насоките на комбинираните настройки са изключително иновативни и лесни за ползване.

Малата: За пръв път имате тази уникална комбинация от контрол на въртящия момент при поставяне на импланти и измерване на първоначалната ISQ стабилност. Освен това, документирането на тези параметри по идентификационния номер на пациента и зъбната позиция улеснява цялостния и по-предвидим протокол на лечение. Всички тези предимства са достъпни без необходимост от допълнителен сложен апарат и осигуряват най-удобен работен процес и хирургична среда.

Благодарим Ви, че отделихте време за това интервю.

Повече информация


Снимка: Клод Лепайър Париж

коментара