Следвайте W&H

W&H Video Channel

Новини

#dentalsunited

Времената на криза показват колко е важно да се държим заедно. Поради тази причина искаме да споделим нашето ноу-хау и да изпратим „професионалистите“ обратно към нормалния бизнес начин на живот. Искаме заедно да се изправим пред предизвикателствата на пандемията Covid-19, да осигурим възможно най-добрата подкрепа и да открием нова основа. За целта стартирахме кампанията #dentalsunited.

Модерен и интуитивен:
две награди за дизайн за три продукта на W&H

Когато човек се срещне с техниката удобната за потребителя работа играе решаваща роля. За австрийската компания W&H именно там е фокусът при разработването на технологии за медицински продукти. W&H дизайните успяха да спечелят не едно, а две международни журита като три продукта бяха отличени на конкурсите Good Design Award 2019 в САЩ и German Design Award 2020.

Здравейте, аз съм Lisa.
Lisa – невероятната!

За всички, които не ме познават, аз съм W&H автоклав. Тази година чествам 20-тия си рожден ден. По този повод искам да разкажа моята наистина невероятна история!

Три, две, едно, старт! Ново трио в профилактиката

С мотото „Proxeo - профилактика за професионалисти“ W&H представя разширеното си портфолио за автоматизирано премахване на плака. Proxeo поддържа пълния превантивен работен процес въз основа на научни препоръки за всеки пациент и всяка индикация. Трите нови пудри за профилактика са представени в следващата статия - От Кристин Бън, Prophylaxe Journal 5 (2019)

Обратен наконечник става нарицателно за първокласна марка

Д-р Доминик Брунхубер обича да сравнява закупуването на продукт с отиването при зъболекаря: основни фактори са качеството и добрия резултат. Допълнителни параметри като комфорт, добро обслужване и отличната информираност са от голямо значение за изграждането на дългосрочни отношения. Това е интервю за ценности, устойчивост и последователност.

Победителите в играта patient2fan откриват Залцбург

Публикувайте селфи и спечелете! Този призив за действие и изключителна игра бяха използвани за стартиране на имидж кампанията на W&H “От пациент станете фен” в края на 2018 г. Две екскурзии до Залцбург бяха раздадени като основна награда, по една за всеки екип. Победителите вече посетиха този уникален обект на световното наследство.

User report - Proxeo Twist Cordless: Making prophylaxis fun

Professional mechanical plaque removal (PMPR) represents one of the most important prophylactic measures in the prevention of gingivitis and subsequent periodontitis/periimplantitis. Monika Riedl explains which advantages the new cable-free Proxeo Twist Cordless with its corresponding cups has for patients and users in the prophylaxis daily routine.

Implantmed Plus: Smart ioDent® спестява време

W&H непрекъснато разширява портфолиото си от мрежови продукти за денталната практика. Хирургичният апарат „Implantmed Plus“ с уникалната система "ioDent®" ще бъде на разположение на имплантолозите от лятото на 2019 г. Това находчиво решение на W&H осигурява още по-голяма безопасност в денталната практика и дава възможност ресурсите да се използват активно и ефективно.

Безжична полираща система Proxeo Twist от W&H

W&H разшири портфолиото си чрез безжична система за полиране за по-голям комфорт и свобода на движение по време на профилактика или лечение на пародонтит. Полиращата система Proxeo Twist позволява на лекарите по дентална медицина и денталните хигиенисти да използват безжичен полиращ наконечник без никакви ограничения и да го управляват с помощта на безжичен педал.

Първото впечатление е важно – включително и в денталната практика

Всички първи мигове имат определено чувство на магия - първите моменти са наистина уникални и никога не могат да бъдат пресъздадени. Това важи за всички области на нашето ежедневие и разбира се, също и за посещенията при стоматолог. След като пациентът е избрал Вашата дентална практика, Вие се изправяте пред предизвикателството да направите положително първо впечатление.

Нов корпоративен дизайн от W&H

W&H е с нов облик: известната компания за медицински технологии има нов, още по-модерен корпоративен дизайн, който подчертава новата й стратегическа ориентация.

Internal sinus lift – patient-friendly with piezo surgery

Transalveolar sinus floor augmentations produce fewer postoperative complaints compared with the lateral access. This case report describes the advantages of the piezosurgical procedure and a newly introduced instrument set for preparing the implant bed and lifting of the Schneiderian membrane.

Новият стерилизатор Lara – невероятен отвътре. Невероятен отвън.

Бъдете готови за днес и за утре – с новия стерилизатор Lara от W&H потребителите получават не само най-съвременни технологии, но и допълнителни високотехнологични решения за бъдещето. Оборудван с бързи времеви цикли и сигурна система за документиране, Lara опростява и ускорява процеса на стерилизация.

Ново поколение Lisa: невероятен отвътре. Невероятен отвън.

Отвътре новият W&H стерилизатор предлага пълна гама от иновативни технологии, надхвърлящи досегашните ни представи за удобство и оперативност. Благодарение на интегрирания изкуствен интелект, новата Lisa превръща висококачествената стерилизация тип B в ефективен и безопасен работен процес. Отвън Lisa убеждава със своя перфектен ергономичен дизайн.

W&H представя нови технологии за денталния свят

На международното дентално изложение (IDS) технологичният лидер W&H завладя денталната общност с насочени към бъдещето ioDent® решения, ново поколение иновативни продукти и напълно нови концепции за работните процеси, подпомагащи лечението. И всичко това се допълва от една нова блестяща корпоративна идентичност, с която високотехнологичният предприемач от Залцбург отново подчертава своята иновативна сила в денталния сектор.

Proxeo пиезо скалери: ултразвук, съвместим и с пейсмейкъри

Трите нови пиезо скалера Proxeo Ultra на W&H прецизно премахват суб- и супрагингивален зъбен камък. Бързата смяна на накрайниците е наистина единствена по рода си. С ултразвуковата технология на Proxeo дори пациенти с пейсмейкър могат да бъдат безопасно лекувани.

Кажете сбогом на оцветяванията и периимплантита с Proxeo Aura

W&H завършва гамата за профилактика и пародонтално лечение с новата ръкохватка за въздушно полиране Proxeo Aura. Системата е подходяща за всички супрагингивални и субгингивални индикации, включително за лечение на периимплантит и позволява ефективна, задълбочена и контролирана работа само с едно устройство.

Няма имплантология без пародонтология – #NIWOP

Някои неща просто си принадлежат: така, както Ин се нуждае от Ян, така имплантологията се нуждае от пародонтология. С „Няма имплантология без пародонтология”, съкратено NIWOP, W&H представя един систематичен, базиран на доказателства работен процес за стабилна и здрава тъкан около импланта.

Вашето технологично предимство при високооборотните приложения

W&H създаде уникално портфолио в областта на решенията за вграждане с технологията Primea Advanced Air. Лесното за интегриране решение за високоскоростно задвижване открива нови възможности в денталната препарация и осигурява технологично предимство в денталните юнити. Производителите на юнити могат да се възползват от уникалната технология, която бе удостоена с Държавна награда за иновации през 2018 г.

Повече от 1000 научни изследвания, свързани с Osstell

Шведската компания Osstell, която е известна с разработването на ISQ технологията обяви, че до март 2019 г. има на разположение повече от 1000 научни изследвания и публикации, доказващи уникалната ISQ технология на Osstell, използвайки оригинални SmartPeg-ове.

W&H Australasia разширява продуктовата си гама

От март 2019 г. W&H Australasia Pty Limited, дъщерно дружество на международната група W&H, започва дистрибуция на продуктовата гама на W&H за Орална хирургия & Имплантология (OSI) в Австралия. Клиентите ще имат възможността да се възползват от иновативните технологии, произведени в Австрия, както и от висококачествената W&H поддръжка и сервиз.

С NIWOP W&H поставя нови стандарти в пародонтологията

По време на EuroPerio9 W&H за първи път представи работния процес „Няма имплантология без пародонтология“ (NIWOP). С този процес W&H подчертава значението на здравия пародонт преди поставянето на имплант. В това интервю Бернхард Едер, W&H продуктов мениджър за Профилактика & Пародонтология, ще ни разкаже защо W&H определя стандартите в пародонтологията и какви предимства могат да очакват потребителите.

Primea Advanced Air: висока скорост под контрол

Денталната турбина Primea Advanced Air е перфектната симбиоза от висока скорост и прецизност. Иновацията на W&H комбинира въздушно задвижване с електронна система на управление и разкрива напълно нови възможности в денталното лечение като за първи път позволява на потребителя да контролира оборотите на борера и прецизно да отстранява зъбните структури.

Вашият доставчик на решения за вграждане

Решенията за вграждане на W&H са висококачествени, персонализирани и предлагат всичко от един източник. Тези лесни за интегриране решения за дентални юнити показват пътя не само в денталната задвижваща технология. Със своята уникалка експертиза за развитие, W&H е също и Ваш партньор за спазване на нормативните изисквания. Поради това производителите на дентални юнити могат да се възползват от пълна и изключителна гама от продукти и услуги.

Piezo surgery – a broad spectrum of applications in oral surgery

In the age of minimally invasive treatment, dental surgeons and oral and maxillofacial surgeons are increasingly employing piezoelectric devices for the preparation of bone tissue. They allow particularly atraumatic preparation of hard tissue on the basis of ultrasonic surgery technology and the cavitation effect allows an almost blood-free operating field.

Preparation of implant beds - with feeling

The preparation of implant beds has to be efficient - and, at the same time, requires a great deal of feeling. The 9 new Implant/Crestal instruments for the Piezomed from W&H are specially indicated for fine maxilla bone and the internal sinus lift. Compared with standard rotary instruments, they offer improved tactile feedback, are less invasive and encourage osseointegration.

Потребителски доклад Д-р Грант Дийн - Primea Advanced Air

Днес предизвикателствата по време на препарации за протетични възстановявания са разнообразни. Съчетаването на прецизни висококачествени препарации и висока безопасност с ефективни операции е сред желаните цели. Отличната ергономичност, добрите условия на осветяване в устната кухина, както и лесната и интуитивна обработка са сред изискванията за денталните апарати и инструменти.

Оптимални периодонтални условия за успешна имплантация

Как могат да бъдат избегнати и лекувани периимплантни инфекции? В допълнение към представените нови класификации, този въпрос беше ключов по време на EuroPerio, проведен в Амстердам през юни. В симпозиум, организиран от австрийската дентална компания W&H, Д-р Карл-Лудвиг Акерман (Филдерщат, Германия) представи своята клинична концепция, базирана на работния процес NIWOP (“Няма имплантология без пародонтология”).

Важна е връзката между пародонталното и периимплантното здраве

EuroPerio9 се проведе в Амстердам от 20 до 23 юни и беше най-големият конгрес към днешна дата с повече от 10 000 присъстващи. Имаше голям интерес към причините и успешното управление на пародонтита и периимплантита. Две нови класификации дават отговори на етиологията. Научно обосновани и ориентирани към практиката презентации показват как да се предотврати и, ако е необходимо, да се лекуват тези възпалителни заболявания.

Implants should only be inserted when periodontal conditions are stable

Biofilm is the most significant cause of inflammatory bone loss around teeth and implants. Diagnostics, biofilm management and, where necessary, treatment help in patients with this problem. The W&H No Implantology without Periodontology workflow should provide stable tissue prior to implantation through prevention, and implant success in the long term through aftercare – something that is advantageous to both the patient and the treatment team.

Иновацията изисква правилна комбинация

Силните проектни екипи се отличават с разностранни умения, перспективни виждания и таланти. Това е убеждението на Харалд Зигхарт, директор „Изследвания & Развитие“ в W&H. В следващото интервю Харалд Зигхарт споделя с какво се отличават неговите екипи по про��кта.

Призив за действие – комуникацията с пациента като маркетингов инструмент

Често понятието „комуникация с пациента“ се свързва с инструменти като брошури на практиката, пациентски досиета или дори листовки със съвети. Такова ли е и Вашето разбиране? Тогава трябва да продължите да четете, защото под „комуникация с пациента“ се има предвид много повече. Ключовите думи тук са диалог, активност и лична връзка.

Synea – завинаги млада!

Synea е ясният победител в предизвикателството за иновации – в продължение на 20 години. Турбините, правите и обратни наконечници Synea на W&H не само определят стандарта в своя клас – те са технологична сензация. Уникални със своята функция, дизайн и надеждност, продуктите Synea вдъхновяват ежедневната работа на денталния лекар и разкриват много нови възможности за лечение.

Основни изисквания за мениджмънт спрямо пациента

Мениджмънтът по отношение на пациента все още е източник на трудности за много практи��и. Този термин често е асоцииран само и единствено с процеси, които са част от ежедневието, а именно: изготвяне на графици и администриране на пациенти. Но всъщност има нещо повече от това. Заслужава си да обърнете внимание на болниците, където правилният мениджмънт спрямо пациента формира основата на стандартизирани и гладко протичащи процеси.

Съвети за създаване на успешна връзка с пациента – „От пациент станете приятел“

Профилактиката е част от денталната практика с голям потенциал по отношение на обслужването. Тя помага на пациента в превенцията, в случай на заболяване и като цяло допринася за подобряване на здравето и благосъстоянието. Добро обслужване означава цялостна добра грижа за пациента – от информиране до обучение, същинско лечение и последваща грижа.

Предизвикателствата пред класическата дентална практика

Кой съм аз? Къде искам да бъде моята практика в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план? Коя е моята целева група – по отношение на възрастовото разпределение и паричните условия? Как искам да бъда въприеман? Какви услуги искам да предлагам? Тази поредица от въпроси се повтаря многократно, тъй като обективният анализ на текущата и целевата ситуация е непрекъснато повтарящ се процес.

Нова система за полиране от W&H

В съвременното дентално лечение професионалното механично отстраняване на плака и биофилм е неразделна част от дейностите по профилактика. С новия наконечник за полиране Proxeo TWIST W&H представя система с работна височина 4 mm по-къса спрямо стандартните системи.

W&H и Osstell на конгреса на EAO

От 11 до 13 октомври 2018 г. Европейската Асоциация за Остеоинтеграция (EAO) събира експертите по имплантология от цял свят на своя 26-годишен научен конгрес в Панаирния център, Виена. Основните теми ще бъдат диагностиката, хирургичните процедури и клиничната последваща грижа. За W&H и Osstell фокусът на конкреса ЕАО ще бъде върху техниките за оптимизирано планиране на лечението.

20-годишен съюз с Академията за дентално продължаващо обучение Карлсруе (AZFK)

Как възниква иновацията? Наред с познатите фактори като индивидуални идеи, опит и изпитания, сътрудничеството е неразделна част от иновационния процес в W&H. По тази причина поддържаме контакт с дентални лекари, техници и организации за обучение и развитие по целия свят. През 2018 г. нашето партньорство с Академията за дентално продължаващо обучение Карлсруе (AZFK) отбелязва своята 20-годишнина.

Интервю: Osstell Beacon ползи и наблюдения

През последните няколко години се наблюдава промяна в пазара на денталните импланти. В момента има много дентални лекари с по-малко опит в имплантологията и предстои смяна на поколението, което е с различни очаквания. Клиницистите се сблъскват с все по-комплексни решения, тъй като се наблюдава увеличение на броя на пациентите с рискови фактори и изисквания за по-кратки срокове за лечение. Osstell, компанията, разработила ISQ технологията, сега прави следващ скок в еволюцията на имплантологичната диагностика с представянето на Osstell Beacon, иновативен и интуитивен инструмент, предназначен да насочва лечението с импланти за по-предсказуеми резултати. Разговаряме с г-н Йонас Ехингер, изпълнителен директор на Osstell, г-н Стефан Хорн, отговарящ за развойната дейност на Osstell и д-р Маркус Дагнелид, изпълнителен директор на Dagnelidklinken, за да ни разкажат повече за подхода на Osstell и новия продукт Osstell Beacon.

W&H стартира собствен профил в Instagram

Instagram цели да улови и сподели автентично, актуално и авангардно съдържание. Днес платформата за видео и снимки има над 800 милиона потребители по целия свят, включително и много лекари по дентална медицина и асистенти, което обяснява изненадващо високото ниво на интерес към снимки от денталната индустрия. Затова в W&H решихме, че е време да представим собствен иновативен и модерен Instagram профил за комуникация с нашите кли��нти.

Новият Osstell Beacon в подкрепа на стабилността на импланта

Osstell, създателят на ISQ диагностичната технология (Коефициент на стабилност на импланта), представя следващия скок в развитието на инструментите за диагностика при имплантиране: Osstell BeaconTM. Този иновативен и високоинтуитивен инструмент е предназначен да подобри предвидимостта на резултатите от имплантацията, използвайки методика за оценка на стабилността на импланта чрез анализ на резонансната честота (RFA).

Щастливият пациент – препоръчва и се връща

Управлението на взаимоотношенията с клиентите (CRM) е система за управление на качеството, използвана в бизнеса, търговията и промишлеността. Това е стратегически подход, който може да бъде адаптиран и за прилагане в денталната практика. В края на краищата, ако пациентите са щастливи, то те ще се върнат.

Човешкото докосване в денталната практика

Хората често свързват термина „обслужване на пациенти“ само с основни неща като поднасяне на напитки, четива и развлечения в чакалнята. Но все пак факторът лично отношение е решаващ за удовлетвореността и трайната лоялност на пациентите. Да погледнем през очите на пациента.

W&H приветства тайландската икономическа делегация

В рамките на бизнес обиколка, група тайландски делегати посети централата на W&H в Бюрмос на 20 юли 2018 г. Сред гостите беше и тайландският почетен консул Максимилиан Корет, съпругата му д-р Вера Корет в качеството й на заместник почетен консул, както и тайландският посланик Сонгсак Сайчеу.

Дарение за най-високо разположената дентална клиника в света

Най-високо разположената дентална клиника в света се намира ��а височина 3.440 м. Основните дентални процедури са недостъпни за местното население или се извършват с най-прости инструменти и методи. W&H Dentalwerk Bürmoos GmbH отново изпрати помощ за денталната клиника в Намче Базар.

Заповядайте, скъпи нови пациенти

Да се чувстват добре дошли, да придобиват увереност, да правят положителни асоциации – всички тези неща са от значение за новите пациенти. Винаги имайте предвид, че перфектният мениджмънт за нови пациенти започва ПРЕДИ самото посещение в практиката.

Как можете да превърнете чакалнята в комфортна зона

Чакалнята е центъра на всяка медицинска практика, свързващото звено между рецепцията и кабинета за лечение. Добрата услуга гарантира, че Вашата чакалня ще събуди положителни асоциации във Вашите пациенти, което ще им позволи да се настанят удобно и да се отпуснат.

Екипът в денталната практика като маркетингов фактор

В началото на годината бе публикувано последното проучване на “Stiftung Gesundheit” (Фондация за обществено здравеопазване), озаглавено “Ärzte im Zukunftsmarkt Gesundheit” („Лекари на бъдещия здравен пазар“). Един от въпросите, зададени на участващите лекари, разглежда най-важните маркетингови фактори за практиката. На първо място, дори преди представянето в интернет, те споменават екипа на практиката. Този резултат ясно подчертава важната роля на служителите в областта на маркетинга, обслужването и удовлетвореността на пациентите. Как обаче да превърнем екипа на практиката в положителен маркетингов фактор?

Alegra турбини: решаващ плюс в производителността

С настоящата актуализация при мощността на своята гама турбини Alegra, W&H вече предлага значително по-голяма производителност. Моделите с мини глава позволяват бърз и лесен работен подход за работа с пациенти, при които отварянето на устата е ограничено. Лекарите по дентална медицина вече могат да се възползват от по-високата ефективност на задвижващата система при Alegra турбини TE-95 и TE-98 със стандартни глави за по-добро отстраняване на зъбните структури. W&H турбините Alegra са най-мощните продукти на пазара в категорията турбини с LED светлина и захранване с независим генератор.

W&H по време на EuroPerio9

EuroPerio е най-големият научен конгрес в света, специализиран в областта на пародонтологията и имплантологията. Последната от тези срещи, които се организират на всеки три години - EuroPerio9 се проведе от 20 до 23 юни 2018 г. в Амстердам и събра над 10 000 експерта. С „Няма имплантология без пародонтология“, накратко NIWOP, W&H представи систематичен и основан на доказателства работен процес за стабилна и здрава тъкан около импланта. Работният процес NIWOP, който беше представен за първи път в рамките на конгреса, бе широко обсъждан не само на щанда на W&H, но и по време на лекцията на Д-р Карл-Лудвиг Акерман.

Колеги със страст

В W&H Dentalwerk Bürmoos знаем, че всеки, който е отдаден на това, което прави, ще го направи наистина добре. Всички кандидати трябва да намерят идеалната работна среда за тях. В това интервю Маркус Фег и Кристоф Байер от Човешки ресурси ще ни разкажат какво по-специално търсят по време на интервютата за работа и ще ни дават представа за променящия се устрем в компанията.

Пиезоелектрическа препарация на имплантното ложе

При обеззъбени пациенти фиксираните с винт надимплантни конструкции, подобряват дъвкателната способност и качеството на живот. Поради резорбция и пневматизиране на синусите, пациентът има само минимална височина на задната максиларна кост. Имплантните ложета бяха подготвени с пиезоелектрически апарат и нов комплект от специализирани инструменти.

W&H Dentalwerk спечели Държавна награда за иновации

Държавната награда за иновации – най-високото държавно отличие за върхови постижения в Австрия. На 22 март 2018 г. W&H получи Държавната награда в категория „Иновации“, връчена от д-р Маргарете Шраумбьок, федерален министър на дигитализацията и икономическите въпроси, в “Aula der Wissenschaften” във Виена. С денталната турбина от нова генерация Primea Advanced Air за първи път имаме постоянни обороти, приблизително 50% по-висока максимална мощност, осветяване на обработваната зона без сянка, както и минимално ниво на шума. Това е от полза както за лекарите по дентална медицина, така и за техните пациенти.

Нова имиджова кампания на W&H

Бихме могли да ги опишем като героите от ежедневието: лекарите по дентална медицина и денталните професионалисти, които чрез своята всеотдайност, професионални умения или просто приятелска усмивка успяват да превърнат денталната визита в положително събитие. Те правят това просто, защото са загрижени и искат да се уверят, че пациентите им се чувстват комфортно. Новата имиджова кампания на W&H „От пациент станете фен” поставя фокуса не върху самата компания, а върху лекарите по дентална медицина и техните екипи. Интервюирахме Анита Талингер, Маркетинг директор на W&H, за контекста, целите и предизвикателствата на тази рекламна кампания.

W&H подкрепя героите от всекидневието

С новата имиджова кампания “От пациент станете фен“ W&H ще насочи вниманието към лекарите по дентална медицина и денталните професионалисти. Тези герои от всекидневието осигуряват на своите пациенти сигурност и увереност във всяка ситуация на лечение.

W&H придоби шведския специалист Osstell АВ

На 1 март 2018 г. главният изпълнителен директор на W&H Питър Малата обяви 100% придобиване на шведската компания за медицинска технология Osstell AB. С тази стъпка австрийската семейна компания W&H Dentalwerk Bürmoos GmbH продължава своя международен растеж.

Spürnasenecke на W&H дава на децата опит в областта на електрониката и IT

Ярки LED диоди, въртящи се ротори, автономно-контролиран робот – има много за откриване в изследователската лаборатория “Spürnasenecke”. С нови експерименти от света на електрониката и IT, тази популярна сграда дава на децата в детската градина първи поглед към очарователния свят на технологията.

Минимално инвазивни техники в ендодонтията

В центъра на вниманието на клиничния конгрес в Загреб от 27 до 28 октомври 2017 г. бяха специфичните клинични ендодонтски случаи и цялостното продуктово представяне на Tigon+. Събитието бе организирано от Института по ендодонтска и възстановителна дентална медицина на Университета по дентална медицина в Загреб в сътрудничество с хърватското общество за минимална интервенционна дентална медицина (HDMID).

Разширено обучение по пародонтология с д-р Ян Стреблов и Tigon+

Специализиран семинар по нехирургична пародонтална терапия, посветен на почистването, се проведе в дентален кабинет 3DK в Прага на 12 октомври 2017 г. Екипът, състоящ се от д-р Ян Стреблов и двама дентални хигиенисти предостави ценна теоретична и практическа подготовка с кюрети и ултразвукови скалери (Tigon +).

Конгрес на EAO в Мадрид

На конгреса на EAO в Мадрид, W&H представи иновация в областта на имплантологията с новото поколение Implantmed. Годишният Научен конгрес на Европейската Асоциация по Остеоинтеграция (EAO) предостави актуални научни знания и технологични тенденции в имплантологията на 5-8 октомври 2017 г. Изложбеният център Feria de Madrid (IFEMA) осигури мястото за 26-та годишна конференция.

Имплантатно протезиране. Мекотъканен мениджмънт посредством провизорни корони. Отпечатъчни техники

На 25 ноември 2017 г. „ВЕ и ХА България“ и „Консумфарм“ организираха теоретико-практически курс по имплантология на тема: „Имплантатно протезиране. Мекотъканен мениджмънт посредством провизорни корони. Отпечатъчни техники“. Лектор бе д-р Красимир Недевски. Проявата се проведе в залата за обучение на клиника „Консумдент”, София и привлече вниманието на повече от 30 зъболекари от цялата страна. След кратък обзор на W&H изделията за орална хирургия, започна теоретичната част на курса, включваща основни принципи при имплантатно лечение, планиране, имплантиране и протезиране. Практическата част се състоеше от поставяне на два имплантата Biotec в изкуствена маскила. Измерване на остеоинтеграцията с W&H Osstell модул. Вземане на отпечатък от поставените имплантати с pick-up метод и дискусия. Със специалното съдействие на W&H и Omniа, Italy. Същият курс ще се проведе отново през март 2018 г.

Ендодонтията среща пиезохирургията в практически курс

Технологичните предимства, променили техниките при извършването на ендодонтско лечение, бяха демонстрирани по време на практическия курс на 7 октомври 2017 г., организиран от W&H България със съдействието на Факултета по Дентална Медицина-Пловдив в хотел "Форум", гр. София, България.

Правилно измерване на стабилността на импланта

Правилното измерване на стабилността на импланта и остеоинтеграцията винаги са били основен критерий за успеха на лечението. Категоричното търсене на пациентите на рационално лечение, заедно с нарастващия брой пациенти с рискови фактори, води до продължителни и амбициозни протоколи, при които конвенционалните процеси се разтягат до широки граници.

Марко Керн: най-добрият европеец в състезанието WorldSkills (Абу Даби)

Във вълнуващото изпитание на сила между най-добрите работници в света на 15-18 октомври 2017 г. в Националния изложбен център на Абу Даби (ADNEC), 21-годишният Марко Керн от W&H се представи впечатляващо с неговите изключителни умения в сферата на CNC фрезоването. Той демонстрира техническия си талант с отличното седмо място и „Медал за Отличие“ в категория CNC фрезоване и златен медал за първо място в отборното състезание. Марко Керн се чувства горд да е част от успешния национален отбор на Австрия.

Споделяне на опит с австрийската бизнес делегация

Икономическите перспективи и потенциалният бъдещ разтеж в Европа бяха фокусът в серия от дискусии с австрийски бизнес делегати в централата на W&H на 11-ти октомври 2017г. По време на тези разговори, екипът от 15 делегати, водени от Д-р Кристиан Мюлер, началник отдел "Търговска политика" и секция "Външна търговия" на WKS, обсъдиха важни теми като търговските ограничения и възможностите за износ.

W&H подкрепя организацията Mercy Ships

Организацията Mercy Ships осигурява здравеопазване в широк спектър, хуманитарна помощ, развитие на общността и устойчива промяна в развиващите се държави, за да удовлетвори текущите нужди и тези за дълъг период от време на бедното население. В момента, помощта на организацията е фокусирана в държавите по крайбрежието на Западна Африка.

Отложено имплантиране и аугментация – измерване на стабилността на импланта

Първи мандибуларен молар при млад пациент трябва да бъде екстрахиран поради тежко увреждане от кариес с ендодонтски усложнения. Имплантирането трябва да се комбинира с обграждаща аугментация. Ако костният обем е намален, по-трудно е да се прецени добрата първична стабилност, което означава, че измерването на ISQ може да бъде особено важно. Доклад от д-р Й. Нойгебауер (Германия).

Какво прави иновативния SmartPeg толкова „умен“?

SmartPeg е специално проектиран за технологията на Osstell, наречена Резонансно-честотен анализ и е неразделна част от системата, която съставлява техниката за измерване на стабилността на имплантите. SmartPeg е изключително важен за получаването на надежни и точни ISQ стойности с Osstell инструмента и трябва да отговаря на конкретни технически изисквания. Накрая, без SmartPeg технологията и техниката, клиницистите не биха получили ценната информация, необходима за измерване на стабилността на импланта и вземане на ефективни решения за лечение.

Успешна премиера на събитието W&H Хирургични сесии в град Панама

Със серия от събития от 21-и до 24-и август 2017, W&H осигури отличен практически опит за хирургично и дентално лечение на експерти от Панама и цяла Латинска Америка. Целта на лекциите и уоркшопите е да представи задълбочени познания за най-новата технология на W&H на денталните експерти, хирурзи и партньори.

Техниката, която стои зад Osstell

Патентованата технология на Osstell използва Резонансно-честотен анализ (RFA), който измерва честотата, с която устройството вибрира. Чрез сравнение на резонансните честоти, стабилността на зъбния имплант може да бъде определена.

Професионалните състезания: възможност за стажантите на W&H

Конкурсът WorldSkills дава възможност на млади талантливи хора да покажат професионалните си умения пред глобална аудитория. Нещо повече, това международно състезание има допълнителни предимства. В следващото интервю, ние обсъждаме значението на професионалните състезания като част от програмата за професионално обучение на W&H и как се променят изискванията на конкурса WorldSkills.

“Персоналното обслужване е знак за признателност към нашите клиенти”

Интервю с Питър Малата, собственик и управляващ директор на W&H Group, говори относно позиционирането на компанията, тенденциите на пазара и отговорността на предприемача днес.

Новини за W&H продукти

Следвайте W&H

W&H Video Channel